Pàgines

11 de novembre 2016

Crema de mantega {buttercream} de taronja

Una altra crema bàsica! 

Sí... sé que les receptes bàsiques no són precisament interessants PERÒ són útils i, valgui la redundància, bàsiques a la cuina. 




No us passa que quan decidiu preparar un dolç, un pastís, unes galetes, unes magdalenes o el que sigui que teniu entre mans, dediqueu més hores a la recerca a internet o fullejant llibres que no pas a la cuina? A mi em passa!! I m'agrada!

M'agrada dedicar hores a la "investigació" que dic jo. M'agrada buscar, comparar i experimentar per arribar a trobar la recepta perfecta com... com si no sabéssim tots que la perfecció és una fal·làcia! I en tot cas, la idea de perfecció és absolutament relativa i subjectiva així que... és una mica missió impossible.

Malgrat tot i poc a poc, es va ampliant la llista de receptes que ja NO busco. Receptes que al llegir-les a la xarxa o al trobar-les a llibres, ja no llegeixo (o ho llegeixo amb menys interès) perquè considero que SÍ! Considero que la meva recepta està tocant el llindar de la perfecció - sempre segons els meus ideals de perfecció, clar! 

Aquesta crema de mantega {buttercream} de taronja és una d'aquestes receptes. I perquè la considero una recepta excel·lent? Doncs és molt clar: perquè està feta amb taronja natural, agafa un to ataronjat que m'agrada molt i té molt de cos! Sobretot si tenim en compte que porta una quantitat de sucre acceptable i només 80 grams de mantega! I aguanta el que sigui, us ho asseguro. 

Ingredients


Per a 12 cupcakes o per cobrir un pastís rodó d'uns 24 cm. Per farcir i cobrir un pastís de capes, haureu de doblar la recepta.

  • 1/2 taronja - la ratlladura i el suc
  • 250 grams de sucre llustre
  • 80 grams de mantega a temperatura ambient però sense ser massa tova.
  • 1 cullerada de llet


Procediment


  • Ratllem la pela de la taronja ben fineta i la reservem.
  • Espremem la taronja i reservem el suc.
  • Tamisem el sucre llustre dins la cubeta del robot de cuina. Hi afegim la ratlladura de la taronja i la mantega.
  • Batem amb l'accessori batedor K (si teniu la Kenwwod com jo. Crec que per la Kitchenaid seria el batedor pla) o amb el globus a velocitat mitjana, fins que la crema lligui i agafi volum.
  • Baixem la velocitat al mínim i, sense deixar de batre, hi afegim el suc de taronja. 
  • Així que el suc de taronja quedi absorbit, hi afegim la cullerada de llet i batem encara lentament fins que s'hagi incorporat del tot.
  • Finalment pugem la velocitat al màxim i batem ben bé 5 minuts per tal que la crema de mantega s'airegi i agafi cos. 


És molt aromàtica, saborosa i, tenint en compte que és una crema de mantega, relativament lleugera i al punt de dolç. Us encantarà! ♥

Ostres! I gairebé m'oblido de puntualitzar que es pot congelar!! ☻

8 comentaris:

  1. me la menjaria a cullerades, literalment!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Roser, a casa sempre haig de vigilar que no me la facin desaparèixer cullerades també!! :)) Merci guapa pel comentari!
      Bona setmana

      Elimina
  2. Dolors,

    Això de fer recerca abans de posar-se amb les mans a la massa és gairebé una necessitat, oi? Jo no sé si m'hi passo més temps que cuinant o no (que fer una melmelada, un pastisset o qualsevol altra cosa sempre comporta força hores de trastejar a la cuina), però ja no puc evitar buscar i rebuscar receptes, sumar-hi i restar-hi ingredients, modificar-los, etc.

    M'encanta la crema de mantega. M'agraden les Sares, les Montes i m'encanta posar-ne als macarons. Jo ara també tinc una recepta que utilitzo gairebé sempre, amb merenga suïssa, que em resulta molt fàcil de fer i trobo força equilibrada. Això sí, té una proporció de mantega molt més alta i de sucre més baixa que la teva. Segurament hi hauria qui la trobaria massa "mantegosa".

    Algun dia provaré la teva. Saps que tot just fa uns mesos vaig fer-ne per primera vegada batent la mantega i el sucre directament? Sembla impossible! :D I la vaig trobar força bona. Però amb suc i pell de taronja deu ser al·lucinant! Aprofitaré que he comprat una caixa de taronges bio boníssimes!

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai Oriol és que no tenim remei! :D Jo, als vespres, l'estona "de TV" un cop l'Iris ja dorm, la paso asseguda al sofà amb en Reto sí PERÒ amb el cap entre llibres de pa o de pastissos :))) Què hi farem!!

      La "buttercream" que comentes, la que parteix d'una merenga suïssa, també la faig servir! És la reina de les cremes de mantega: queda lluent, molt bonica i aguanta el que sigui com una campiona!! És fantàstica per fer floritures decorant també. La vaig utilitzar a aquí per exemple (la teva recepta porta menys sucre pel que comentes... me l'hauré de mirar al detall) http://bruixesalacuina.blogspot.ch/2016/10/pastis-daniversari-4-anys-pastis.html

      Però realment és molt densa i, a vegades, sobretot per fer una cosa ràpida, aquesta és molt més lleugera, menys dolça i m'encanta perquè la tens feta en un moment i no has d'estar amb focs ni termòmetres! Prova-la! I em dius què et sembla :)

      Petons i bona setmana!!

      Elimina
  3. Hola Dolors. Si no hubiera recetas básicas muchos platos deliciosos no podrían prepararse por mucho que uno quisiera así que siempre viene muy bien tener donde acudir para preparar algo básico, pero exquisito, como una crema de mantequilla. Y tú además la enriqueces con olor, sabor y color a naranja así que huelga decir la tentación que es tener delante algo como lo que nos presentas. Poco iba a durar jj. Debe estar exquisita.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. Les bases són essencials i fins que no les tinguis dominades no val la pena intentar innovar! La textura t'ha quedat ideal!
    Tot i que no és la meva crema preferida, pot ser molt útil!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Prenc bona nota d'aquesta recepta teva! Un pastís fet amb aquesta crema ha de ser una autèntica delícia.
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. Quina delícia Dolors!! Aquesta és per menjar-la a cullerades directament! I sembla molt fàcil de fer.....Amb un bescuit i aquesta buttercream fas en un plis un pastís deliciós! Me l'apunto! petonets!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors