Pàgines

11 de desembre 2016

Galetes nevades de llimona

3r. Diumenge d'Advent 




Aquest any sembla que no tindrem un Nadal nevat a suïssa. No puc dir que a mi em sàpiga greu però és cert que sóc una privilegiada: com que vivim a una certa altura nosaltres tenim sol cada dia!! I jo no el canvio per res del món PERÒ mentrestant, a les ciutats, la boira i el color gris és el protagonista i no és gens agradable. Quan vaig a la feina sempre tinc la sensació d'endinsar-me dins un túnel i, si pogués, ho evitaria. 

Igualment he de reconèixer que es fa estrany! El típic i bucòlic Nadal blanc és realment bonic. A més, tothom comença a estar preocupat perquè és precisament durant les festes de Nadal quan s'obren les pistes i comença la temporada d'esquí. 

Bé, per això he decidit posar una mica de "neu" a l'Advent amb aquestes galetes de llimona nevades. Si us agrada la llimona... us enamoraran!!



Ingredients

  • 280 grams de farina de rebosteria
  • 25 grams de fècula (midó) de blat de moro - Maizena
  • 1 polsim de sal
  • 225 grams de mantega a temperatura ambient
  • 84 grams de sucre llustre
  • 2 llimones - la ratlladura
  • 1 llimona - el suc
  • 1/2 cullereta d'extracte de vainilla o les llavors de 1/2 beina. 
  • 70 grams de farina d'ametlla.
  • Sucre llustre a discreció per nevar-les.


Procediment 

  • Tamisem la farina juntament amb la fècula de blat de moro i la sal. Reservem
  • Posem la mantega dins el bol de robot de cuina i batem per treballar-la una mica fins que estigui cremosa. Ho aconseguireu molt ràpid, uns 15-20 segons. 
  • Seguidament hi afegim el sucre i batem per integrar-lo. 
  • Ara la pela i el suc de les llimones i batem altra vegada per aconseguir una pasta homogènia.
  • Hi integrem la barreja de farina-fècula de blat de moro.
  • I finalment la farina d'ametlla.


Ara ja tenim la pasta de les galetes feta. La tapem amb film de plàstic i la deixarem a la nevera el temps uns 15-20 minuts. 

Mentrestant escalfarem el forn a 185 °C i prepararem les safates de forn tot cobrint-les amb paper sulfurat. Al mateix temps també tamisarem sucre llustre dins un bol i el tindrem preparat per ensucrar les galetes.

Un cop tot això a punt, ja podem fer les galetes:
  • Amb una cullera de postres, anirem agafant cullerades de pasta d'uns 10 grams i en farem una bola.
  • Anirem posant les boles sobre el paper sulfurat pensant a deixar una mica d'espai entre les boles perquè al coure s'expandeixen una mica.
  • Un cop tenim la safata plena, les posem al forn i les deixem coure durant uns 15 minuts. 
  • Així que estiguin cuites, les deixem refredar sobre una reixeta.

Continuarem aquest procediment mentre fins acabar tota la massa de llimona. 

Entre fornada i fornada, ensucrarem per primera vegada les galetes cuites aprofitant que encara són tèbies. Les anirem posant dins els bol que hem preparat amb sucre llustre i les arrebossarem - vigileu una mica perquè aquestes galetes, mentre són calentes/tèbies, s'engrunen fàcilment - Un cop ensucrades, les deixarem refredar del tot i les tornarem a arrebossar.

I ja les podem gaudir!!




I he dit "gaudir" perquè de fet no us caldrà ni mastegar-les: les poseu d'un cop a la boca i es desfan soles ♥

És clar que si cal, també les podeu guardar ben tancades dins una caixa hermètica fins al moment de menjar-les. Abans de servir-les, si voleu, les podem tornar a ensucrar amb sucre llustre i les deixeu nevades de veritat☻



No patiu perquè siguin massa dolces, el sucre llustre amb la llimona es combinen molt bé i al desfer-se a la boca deixen un gust molt refrescant i gens embafador. 

Simplement boníssimes!! ♥ 

19 comentaris:

  1. Ostras esta claro que el tiempo cambia en todas partes y desde luego que no tengáis nieve casi a las puertas de la Navidad es una mala noticia.Desde luego es una suerte poder ver el sol cada día al menos cuando vuelves del trabajo te da alegria. Fantásticas estas galletas nevadas de limón.
    Bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí Miquel, el temps està canviant a tot arreu :( Però vaja, fora tristors: a menjar galetes nevades i va tot que xuta!! :D
      Merci pel comentari guapo!

      Elimina
  2. Doncs a casa...com q no la veiem gaire, som fans de la neu...per això aq galetes no tardaré gaire a enfornar-les!!! Petonarros!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs si t'han agradat reina! ♥
      Petons

      Elimina
  3. Aquestes.....apuntades! Seguríssim que les preparo! Tenim moltes llimones de l'hort! Són precioses!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de tenir les llimones a l'hort Olga és ja un + assegurat!:D A fer galetes i em dius què et semblen!
      Bona dia guapa!

      Elimina
  4. Dolors... A mi les galetes amb llimona em tornen boig! I aquestes tenen un pinta...! A veure si les provo algun dia.

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sabia que t'agradarien Oriol!!! Hahhaha És el que té ser un fan incondicional de la llimona! Què tindrà la llimona??? :D
      Una abraçada

      Elimina

  5. Dolors; Si tornes de la feina amb poc sol o núvols,cel gris, pluja... i arribes a casa amb aquesta "nevada" de galetes s'ilumina el paladar i no cal ni pensar amb el temps que fa a fora. QUina sensació menjar-les i veure el paisatge gris des de fora.
    Una aabraçada Dolors¡¡ :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai Josep!!!! Si deixés que el temps em condicionés el que menjo, em passaria l'hivern menjant dolçaines a la primavera no podria ni sortir per la porta!!! ;)))
      Petons

      Elimina
  6. Crec que a Andorra tampoc tindrem neu per Nadal però gairebé millor perque quan arriben després de 12 hores al cotxe el que menys vé de gust és conduÏr amb neu per tot arreu :o)
    Les galetes de llimona m'enamoren totes i aquest any encara no m'havia decidit però ja tinc LA recepta amb llimona d'aquest nadal!
    Petons i bona setmana!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs mira Palmira: ja no tens excusa!!! :D Andorra? Hi aneu d'escapada o és que tens la família a la Vall?
      Sigui com sigui, que tingueu molt bons dies i tens raó... de moment no cal la neu! ;)
      Petons

      Elimina
  7. Que bones, m'encanta la llimona, les haurem de fer un dia, encara que no nevi!!n petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així m'agrada Sussi: no calen excuses per fer-les! Tot l'any va bé! ;)
      Una abraçada

      Elimina
  8. A qui no li agraden les galetes de llimona??? i aquestes així nevadetes fan taaaant de Nadal, que a més de bones són molt cuquis ;). Un petó bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies reina! Si que són mones. A vegades em sap greu fins i tot menjar-les però vaja, em dura poc! Hahahaha
      Molts petons

      Elimina
  9. Oooh! quina delícia de galetes!! inspiren delicadesa! m'apunto la recepta!petons

    ResponElimina
  10. Hola Dolors. Por esta zona donde vivo es raro ver la nieve y cuando eso sucede es todo un acontecimiento aunque por el interior cuando nieva lo hace en cantidad jj. Pero a falta de nieve nada mejor que sustituirla por estas galletas ya que además de que el cuerpo no pase frío lo agradece al tener la suerte de poder saborear unas cuantas de estas delicias. Deben estar deliciosas.
    Una pregunta cuando formas las bolas ¿las aplanas ligeramente o las dejas tal cual?
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Juan! Las dejo tal cual: se aplanan solas en el horno ;)
      Un beso

      Elimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors