15 d’abril 2019

Muffins de plàtan amb glacejat de mantega de cacauet

Nova recepta!! 



Ja en tenia ganes! Sobretot perquè darrerament, com que pràcticament només publico seguint el projecte Descobrint sabors, el blog va faltat de sucre!😏

Dir-vos que és dilluns i que juntament amb les meves habituals: la Rosa, la Cristina i la Palmira fullegem altra vegada l'enciclopèdia dels sabors de la Niki Segnit.

Aquest mes és una mica especial. 

Especial perquè m'ha tocat a mi decidir els ingredients a combinar però també perquè aquesta recepta us arriba programada: ara mateix estic a Amsterdam gaudint d'una escapada de 4 dies amb l'Iris abans que ens atrapi l'huracà de la Setmana Santa 😉 

Ja us deia al començament que aquest mes i aprofitant que jo escollia els ingredients, em va semblar adient retornar a la filosofia del bloc i tirar cap al dolç. L'ingredient comú és el plàtan.



Em sembla que, a part de l'Iris, no conèc a ningú a qui no li agradin els plàtans. A casa, sempre en tenim perquè en Reto i jo en menjaríem a tota hora. A ell li agraden un punt verds i a mi ben madurs. 

Quan els comprem en Reto els devora. Un parell de dies després ja són massa madurs per ell i soón tots per mi! Els que jo no em menjo i arriben al punt de "massa madurs" - pocs! Ja us ho dic. - acaben a l'smoothie del matí, als pancakes del migdia o a la magdalenes de la tarda. I llavors sí! Llavors l'Iris també en menja 😏



L'ingredient particular meu d'aquest mes d'Abril és el cacauet

Què us puc dir dels cacauets que no us hagi dit encara... res! Ja sabeu que m'agraden molt. I també us he confessat en diverses ocasions que la mantega de cacauet em va robar el cor fa un parell d'anys i des de llavors, fidelment, forma part de la meva vida. 

Així que aquests muffins d'avui, són una de les meves receptes preferides. Queden unes magdalenes de plàtan molts esponjoses i el glacejat - una crema de formatge amb el toc del cacauet - hi queda de cine! 

La recepta original és del blog Life Love and Sugar - un blog molt recomanable!! 



A la meva recepta però, hi he reduït molt els sucres, les quantitats les he adaptat i els ous... els faig servir sencers. No tinc ganes de quedar-me amb ous a mitges i paquets mig oberts cada cop que faig aquestes magdalenes. Ja sabeu que jo soc molt pràctica. 

El glacejat també és diferent. No porta tanta mantega ni formatge, és més cremós i menys estable però a nosaltres ens agrada així. Podeu veure a les fotos que malgrat ser més runny té prou cos com per aguantar bé sobre la magdalena i va, vinga...


... som-hi!!

Ingredients

Les magdalenes

Per 12 magdalenes:
  • 150 grams de mantega
  • 150 grams de sucre
  • 2 ous
  • Vainilla - les llavors d'una beina
  • 200 grams de farina de rebosteria 
  • 10 grams s'impulsor
  • 1/2 cullereta de bicarbonat de sodi
  • 1 plàtan - 120/125 grams
  • 125 grams de llet
  • 30 grams d'aigua


Pel glacejat

  • 200 grams de formatge d'untar tipus Philadelphia
  • 50 grams de mantega
  • 150 grams de mantega de cacauet crunchy
  • 250 grams de sucre llustre


Procediment

Les magdalenes

Escalfarem el forn a 190°C i prepararem la safata de cupcakes amb les càpsules que més ens agradin. Després:
  • Batem la mantega amb el sucre fins que blanquegin i la barreja quedi airejada.
  • Hi afegim els ous un a un tot integrant el primer abans d'afegir-hi el següent.
  • Seguidament tamisem la farina juntament amb el bicarbonat de sodi i l'impulsor.
  • Fem un batut amb la llet, el plàtan i l'aigua.
  • Per integrar-ho tot a la barreja d'ous, farem servir una espàtula: ja no batem! Començarem amb 1/3 de la farina alternant amb la 1/2 de la llet, llavors el 2/3 de farina, la resta del batut de plàtan i ja per acabar la farina restant.
Ara ja podem posar la massa dins les càpsules de cupcake (jo ho faig amb una mànega de pastisseria) omplint només 2/3 de la càpsula.

Els posarem al forn durant uns 20-25 minuts. Els primers 5 minuts mantenim la temperatura a 190°C però llavors baixem el forn a 180°C i els acabem de coure fins que al tocar-los amb el dit, recuperin la forma. Si no ho teniu clar, feu la prova de l'escuradents.

Els traurem i els deixarem completament sobre una reixeta.  

Mentrestant podem preparar la crema de mantega. De tota manera, si feu les magdalenes el dia anterior, el gust a plàtan s'intensifica. 


Pel glacejat

  • Posem el formatge i la mantega dins el bol de la batedora i batem a mitja velocitat fins que els ingredients s'aglutinin i agafin aire.
  • Baixem la velocitat i hi afegim la mantega de cacauet.
  • Batem a mitja velocitat fins a tenir una crema homogènia.
  • Finalment i afegim el sucre llustre.
  • Batem encara a mig gas per integrar el sucre però aixi que el sucre estigui integrat, pugem la velocitat al màxim i batem fins que la crema quedi ben airejada i agafi una mica de cos.


I ja tenim uns cupcakes boníssims per acompanyar-nos al llarg del dia. No us preocupeu que no duraran massa més!! 

Us animeu a fer-los? Com ho veieu això dels plàtans i els cacauets? A vosaltres us agraden els plàtans? Si és així, no us mireu-vos les combinacions de les meves companyes que de ben segur us inspiraran 😎

8 comentaris:

  1. ayyy Dolors que aquests muffins m'han robat el cor, quina pinta !!!! encara no he esmorzat avui i amb el cafetó amb llet al menys un pareill mels menjaria en un tres i no res, hahahaha. Les teves fotos sempre m'enamoren.
    Gaudeix molt d'aquests dies de vacances ben guanyats.
    Molts petonets
    Rosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies reina! Les fotos em porten a vegades més feina que la recepta! I encara em falta MOLT per millorar! :)
      Petons bonica

      Elimina
  2. Ricos muffins Dolors! y muy apetecible la receta. También soy muy fan de la crema de cacahuete, me chifla, no la como más sino fuera por lo contundente y al mismo nivel deliciosa que es. ¡Me ha encantado la receta! Nosotros siempre tenemos bizcochos caseros para el desayuno, de forma que tus muffins serán una de mis siguientes recetas ;) Un beso enorme Dolors.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cada día bizcochos caseros!!!! Uaaala Cristina que envídia me das! Con lo ricos que estan!! :)

      Un bezo para tí también.

      Elimina
  3. Només m'agraden els plàtans verds. Quan comencen a fer aquella olor a madurs....no puc amb ells! Però en canvi veig receptes com la teva, on feu meravelles amb els plàtans madurs, i m'entren ganes de ficar-me a la cuina! I si penso en el glacejat amb mantega de cacauet...és que m'entra un salivera!!! Hauré de deixar-me caure en la temptació....Un petonarro!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En Reto es com tu :D A vegades és ben difícil poder arribar a fer alguna cosa amb plàtans perquè quan m'hi vull posar, els plàtans ja han desapregut! ;)
      Petons bonica!
      P.S - tapa't el nas la propera vegada i fes aquestes magdalenes! T'encantaran!!

      Elimina
  4. Per mi com pel teu home els plátans verds o molt clarets. La Polyanna clarets i el meu home negres ;o)
    Saps que fa molt poc que he descobert la combinació de plàtan amb cacauet?! En un toast en un brunch modern a Paris... Genial fer servir la mantega de cacauet pel glacejat, a més recepta més pràctica que per mi es ideal perque això de fer macarons per no tirar res jajaja
    La mantega de cacauet que fas servir porta sucre o és natural?
    A veure si treuem una mica de temps la propera setmana que arriben les vacances per fer-los amb Polyanna!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai Palmira... m'agradaria dir-te que és natural perquè és com jo la voldria PERÒ ara per ara, totes les que compro - i mira que em llegeixo les etiquetes de dalt a baix - sempre porten sucre. Unes més i altres menys (acostumo a quedar-me amb aquestes) però no he estat capaç de trobar (ni a les botigues ecològiques) una mantega de cacauet sense sucre. Tinc pendent fer-la a casa però encara no he trobat el moment...

      Un petó bonica!!

      Elimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...