13 de setembre 2019

Galetes de pastanaga amb xocolata - Descobrint sabors

13 de setembre: dia internacional de la xocolata!!! 

Jo no hi sabia! Segurament és perquè a Suïssa cada dia és el dia de la xocolata.


De tota manera és una bona excusa per recomençar. Des que va començar l'estiu que no havia publicat i ja començava a ser hora.

De fet va ser la Cristina - Comemos a las 3 - qui va proposar avançar la data de setembre del repte que compartim amb la Palmira i la Rosa: Descobrint Sabors. Així ho hem pogut fer coincidir amb el dia internacional de la xocolata. I ara no cal que us digui que precisament la xocolata és l'ingredient comú d'aquest mes, oi?

Com a ingredient individual la Cristina ens ha deixat escollir aquesta vegada. A mi em va tocar escollir un aliment dels que la Niki agrupa sota el nom de Silvestres. En aquest grup hi trobem:
  • La pastanaga
  • La carbassa
  • La castanya
  • La nou
  • L'avellana
  • L'ametlla

No hauria sabut per quin decidir-me si no fos perquè volia fer net dels calaixos i la nevera. 

Sí! Vaig trobar un parell de pastanagues oblidades i ho vaig veure clar: xocolata i pastanaga!! 


Hi ha receptes que es fan per impressionar, altres que es fan per celebrar i aquestes galetes meves són pura cuina d'aprofitament PERÒ són molt bones! No us deixeu enganyar 😉 I molt fàcils de fer. Vinga:

INGREDIENTS


  • 250 grams de farina
  • 1 polsim de sal
  • 1/2 cullereta de bicarbonat 
  • 200 grams de sucre 
  • 80 grams de mantega
  • 2 ous
  • Vainilla al gust - llavors o essència
  • 2 pastanagues ratllades - uns 100 grams 
  • Xocolata a trossos

PROCEDIMENT

Comencem escalfant el forn a 170°C i preparem les safates de forn amb paper sulfurat. 

Igualment necessitarem 2 culleres per formar les galetes. 

Per la massa:
  • En un bol tamisem la farina, la sal i el bicarbonat. Ho reservem
  • Posem el sucre i la mantega dins el bol del robot de cuina i batem per integrar-los. 
  • Així que la barreja es veu tova, hi afegim els ous d'un a un.
  • Quan el darrer ou s'hagi integrat, hi afegirem la vainilla i barrejarem altra vegada.
  • Ara hi evoquem d'un cop la barreja de sòlids i barregem el temps just per aconseguir una massa homogènia.
  • Finalment hi afegirem la pastanaga i ho integrarem tot amb una espàtula de silicona.

Ja tenim la massa feta! 

Us adonareu que és una massa força líquida. Poc més espesa que la massa d'unes magdalenes. NO patiu que la podreu treballar molt bé. Aquesta hidratació elevada farà que les galetes molt toves, gairebé com coquetes individuals.



Per poder-les formar bé, farem servir les culleres tot i que, si us mulleu les mans amb oli, fins i tot podeu fer boles. Com us vagi millor. Jo agafo les culleres!
  • Poc a poc aneu deixant cullerades de massa de galeta al damunt de les safates del forn. Deixeu espai perquè al coure, les galetes s'aplanen.
  • Seguidament poseu un tros de xocolata al damunt de cada cullerada de massa - llegiu "NOTES" 
  • Ara tapeu la xocolata amb una altra cullerada de massa.
  • Amb un dit untat d'oli, selleu les galetes tot enganxant les dues parts de massa.

Cap al forn! 10 Minuts i llestes!



Les podeu deixar refredar sobre una reixeta. Tèbies són boníssimes!! Què, us animeu? 

I si sou uns bojos de la xocolata i voleu receptes menys d'estar per casa que aquesta, doneu un cop d'ull a les receptes de les meves companyes!!! 



2 comentaris:

  1. Aquestas galetes són per no parar de menjar i el que més m'agrada es que son molt fàcils de fer.
    Un plaer llegir les teves receptes sempre.
    Molts petonets reina ������
    Rosa

    ResponElimina
  2. Aquestes galetes tenen perill... Amb la Polyanna que és fan de les pastanagues crec que cauràn ben aviat per berenar, potser dimecres si no fa massa calor!
    Aquest mes et toca posar els deures!
    Petons i bona setmana!
    Palmira

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...