tag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post2442735425501152956..comments2024-03-05T20:45:11.975+01:00Comments on Hi ha bruixes a la cuina: Pastís d'aniversari: 2 anys - Pastís de xocolata i vainilla {decorat amb fondant}Bruixes a la cuinahttp://www.blogger.com/profile/17007314235528209491noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-49144422199266538662019-02-07T09:30:06.261+01:002019-02-07T09:30:06.261+01:00Bon dia Roser!! Moltes gràcies a tu!!!! M'enca...Bon dia Roser!! Moltes gràcies a tu!!!! M'encanta que les meves receptes es facin i surtin bé! Quina alegria!<br /><br />La veritat és que aquest pastís, tan la part de xocolata com la de vainilla, s'ha convertit pràcticament en un bàsic per mi. Els trobo genials i aguanten el que sigui :)<br /><br />Gràcies de nou i PER MOLTS ANYS a la Jana (encara que sigui amb una mica de retard ;D)<br /><br />Una abraçada<br /><br />DolorsBruixes a la cuinahttps://www.blogger.com/profile/17007314235528209491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-51405540410116243882019-01-24T13:42:56.833+01:002019-01-24T13:42:56.833+01:00Hola Dolors! Ahir vaig fer nomes el pastis de xoco...Hola Dolors! Ahir vaig fer nomes el pastis de xocolata per la meva filla Jana, per cert bonissim!!!!hauria volgut fer-los tots 2, pero impossible! Gracies per les teves explicacions .Roser.Roserhttps://www.blogger.com/profile/12272196427417150010noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-69581331656065823522017-03-30T23:17:42.259+02:002017-03-30T23:17:42.259+02:00Per cert Laura, si vols em pots escriure un correu...Per cert Laura, si vols em pots escriure un correu a bruixesalacuina@gmail.com així et puc contestar millor i donar-te enllaços si et cal sense que Google em limiti la llargada del que escric :)Bruixes a la cuinahttps://www.blogger.com/profile/17007314235528209491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-29698787465197689132017-03-30T22:35:52.025+02:002017-03-30T22:35:52.025+02:00Hola Laura, primerament gràcies per seguir-me :D
...Hola Laura, primerament gràcies per seguir-me :D<br /><br />I ara anem a la pregunta sobre el fondant. Jo el compro fet! Trobo que és un embolic fer-lo a casa ja que la versió més 'profi' porta glucosa i glicerina (a més de sucre, gelatina i oli vegetal) i, la veritat, no acostumo a tenir aquests ingredients a casa. <br /><br />La versió més casolana s'acostuma a fer amb esponges (saps les 'nubes' de tota la vida? Doncs això) i sucre llustre. Però les esponjes han de ser completament blanques, si les trobes de colors les has de retallar, llavors s'han de fondre i afegir amb el sucre, amassar i deixar reposar 1 dia a la nevera. Per mi em representa un temps que normalment no tinc per fer una cosa que, per si mateixa, no em crida massa l'atenció. Per això el compro fet. Actualmemt a la majoria de botigues especialitzades en rebosteria i cuina hi pots trobar fondant i el preu no és cap bogeria :) I compra sempre un paquet de fondant de més per si les mosques! :D<br /><br />Si encara vols intentar fer-lo... tens Thermomix? Et deixo un enllaç on ho trobaràs molt ben explicat:<br /><br />http://www.velocidadcuchara.com/fondant-de-nubes-para-tartas-cupcakes/<br /><br />En aquest cas la buttercream només té la funció d'enganxar el fondant al pastís. <br /><br />No sé si ho saps però per treballar el fondant necessites 'enfarinar' la superfície de treball amb maicena. Saps què va molt bé encara que et pugui sonar estrany? Possar 3 o 4 cullerades de maizena dins un mitjó de mitja (nou clar ;D) talles la puntera i lligues els 2 extrems tot fent una bosseta per la maizena. Hi ha gent que fa servir una gasa estèril PERÒ les gases deixen anar fils i els pots trobar enganxats al fondant al final. <br /><br />Et dono unes pautes per saber quan fondant necessites, val?<br /><br />Per un pastís rodó d'uns 20 cm et calen uns 680 grams de fondant. Si el pastís és d'uns 25 cm et caldran 1020 grams (aquesta és la mida de la meva recepta completa). Si fas el pastís petit (15 cm) necessitaràs 510 grams de fondant. <br /><br />Laura, no sé si t'he contestat el que volies o si t'he clavat un rotllo que et farà sortir per cames. Explicar-ho és complicat i tampoc sé si tens experiència amb el fondant o no. Perdona si la meitat del missatge no et cal :) Per altra banda, encara podria explicar-te més coses però trobo que el missatge ja és prou llarg... però si tens més preguntes, no dubtis a tornar-me a escriure! <br /><br />Una abraçada i molta sort amb el pastís!!<br />Bruixes a la cuinahttps://www.blogger.com/profile/17007314235528209491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-65145077703774774602017-03-30T16:32:59.022+02:002017-03-30T16:32:59.022+02:00Hola Dolors, soc una seguidora del teu blog i m...Hola Dolors, soc una seguidora del teu blog i m'agradaria fer la recepte del pastis d.aniversari xocolata i vainilla amb l,acabament del fondant blanc. Pero no entenc molt be els pasos a seguir un cop fet el pa de pessic.<br />Entenc que tu ho vas substituir per la buttercream pero per ferlo amb el fondant blanc.. em podries indicar la recepte de la fondant?Laurahttps://www.blogger.com/profile/07049252275489243184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-49457030199307191012016-07-28T13:36:38.629+02:002016-07-28T13:36:38.629+02:00Hola Núria :) Gràcies!
La recepta és pel motlle d...Hola Núria :) Gràcies! <br />La recepta és pel motlle de 24 cm. Si vols fer-lo amb el motlle de 18, fes la meitat de la <br />recepta. <br />Aquest vespre ho reescriuré millor: tens raó que no queda massa clar.<br />Que surti molt bé la festa d'aniversari i ja em diràs què t'ha semblat el pastís.<br />Una abraçadaBruixes a la cuinahttps://www.blogger.com/profile/17007314235528209491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-38763249235658723392016-07-28T00:20:23.128+02:002016-07-28T00:20:23.128+02:00Bona nit. Impressionant el pastis. Aquest dissabte...Bona nit. Impressionant el pastis. Aquest dissabte volem celebrar l,aniversari de la menuda que fa dos anys i vdria fer aquest pastis. La recepta es per el motlle de 18 o el de 24?<br />GraciesAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10886406704615661975noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-11681964447961294372015-05-01T12:14:00.493+02:002015-05-01T12:14:00.493+02:00Caram!!! He trobat aquesta recepta llufejant el bl...Caram!!! He trobat aquesta recepta llufejant el blog i la veritat és que m'agradaria tornar a tenir dos anys!!!<br /><br />Felicitats passades IRIS!! que bo aquest pastís!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11979164374872652331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-60883676248778814242014-10-04T12:51:27.546+02:002014-10-04T12:51:27.546+02:00El pastís és el mateix Eva així que "aunque l...El pastís és el mateix Eva així que "aunque la mona se vista de seda..." jajaja <br />És molt bo, de veritat, i no em canso de repetir-ho perquè ho va dir tothom!!! jajajajajaja I l'Iris... està malament que ho digui jo però com que ho has dit tu, ho ratifico: està guapíssima!!!! ;DBruixes a la cuinahttps://www.blogger.com/profile/17007314235528209491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-66714153113614285062014-10-04T12:48:30.267+02:002014-10-04T12:48:30.267+02:00Tu a mi no m'ha d'encarregar res!! Si ets ...Tu a mi no m'ha d'encarregar res!! Si ets una artista Gemma!!!!! ☺ Però el pastís, així tal qual és realment molt bo així que no el perdis de vista per si et cal fer-lo servir l'any vinent jajaja I PER MOLTS ANYS!!! Bruixes a la cuinahttps://www.blogger.com/profile/17007314235528209491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-47891232878568111172014-10-04T12:46:55.677+02:002014-10-04T12:46:55.677+02:00Merci guapa!!! Va quedar bonic sí! I em vaig senti...Merci guapa!!! Va quedar bonic sí! I em vaig sentir molt feliç d'haver-lo aconseguit PERÒ ara ja em sento pressionada per l'any vinent jajajajaBruixes a la cuinahttps://www.blogger.com/profile/17007314235528209491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-49811145069924823182014-10-04T12:45:46.171+02:002014-10-04T12:45:46.171+02:00No n'hi ha per tant Mònica!! Em va caldre molt...No n'hi ha per tant Mònica!! Em va caldre molt de temps per acabar el de l'Iris però perquè em falta pràctica. Tu això ho enllesteixes en un plis plas ☺Bruixes a la cuinahttps://www.blogger.com/profile/17007314235528209491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-65556704696469004602014-10-04T12:44:26.610+02:002014-10-04T12:44:26.610+02:00Víctor, escriu-lo amb majúscules que tothom sâpiga...Víctor, escriu-lo amb majúscules que tothom sâpiga que és una de les prioritats perquè el llibre val molt la pena.<br /><br />Una abraçada guapo! I espero que no falti massa pel teu aniversari perquè jo no podria esperar: em <br />reconec enganxada als llibres de pa i rebosteria en general!!! ☺<br /> Bruixes a la cuinahttps://www.blogger.com/profile/17007314235528209491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-6503399894287354482014-10-03T14:14:47.312+02:002014-10-03T14:14:47.312+02:00No sabria amb quina de les dues versions quedar-me...No sabria amb quina de les dues versions quedar-me, els dos t'han quedat espectaculars!! i quin tall, súper esponjós! I la Iris requetebonica!! un petonàs!Evahttps://www.blogger.com/profile/06828316644282925063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-14803641188612837532014-10-01T00:23:35.838+02:002014-10-01T00:23:35.838+02:00Quant de temps Dolors!
Aquests pastissos fan going...Quant de temps Dolors!<br />Aquests pastissos fan going de veure! A la darrera foto s'aprecia una textura espectacular, es veuen ten esponjosos i tendres...mmmm. Fa molt poquet que vaig festejar el meu anniversari, si ho arribo a sapiguer t' encarrego a tu la feina, jeje.<br /><br />Un petó ben fort!Gemmahttps://www.blogger.com/profile/17379851865771040387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-78413160776462911682014-09-30T20:00:26.229+02:002014-09-30T20:00:26.229+02:00Dolors, ets una artista!! Et felicito per aquest s...Dolors, ets una artista!! Et felicito per aquest super-pastís d´aniversari :)<br />Fins aviat! Ens anem seguint jajaMontse Rierahttps://www.blogger.com/profile/17650807141751825230noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-26369551567563592662014-09-29T22:18:58.823+02:002014-09-29T22:18:58.823+02:00AQuest pastís...l'original i el mini...són de ...AQuest pastís...l'original i el mini...són de professional...la recepta serà bona, però les mans que els van elaborar tenen la major part de mèrit! Petonarros Dolors!Mònica Tarradellashttps://www.blogger.com/profile/17474102554966728229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852728346167996716.post-7961630122796384992014-09-29T08:41:55.682+02:002014-09-29T08:41:55.682+02:00Ostres Dolors no m'estranya gens que fos un éx...Ostres Dolors no m'estranya gens que fos un éxit, quina bona fila que ja, tant el d'anniversari com la rèplica!<br /><br />M'apunto aquest llibre, i el poso en la llista de desitjos per al meu cumple, a veure si cau!<br /><br />Petons!Pumukyhttps://www.blogger.com/profile/07124339883448680874noreply@blogger.com