Pàgines

25 de juliol 2013

Xarop d'Espígol


És el descobriment d'aquest estiu! ☺

A aquí en diuen "Lavendel-Limonade" però no correspon al que nosaltres entenem per "Llimonada". El resultat de la recepta és un xarop concentrat d'espígol que, un cop fet, es pot guardar a la nevera de 2 a 3 setmanes. 

El barrejarem amb aigua ben fresqueta (amb gas o sense) cada cop que volem un refrescant got de llimonada i el tindrem a punt per beure fins i tot abans de deixar caure la tovallola!☺



El mateix xarop es pot servir per una beguda igual de refrescant però una miqueta més "Chic" ☺ El podeu barrejar amb... CAVA!!!!! Us asseguro que és boníssim i té molt d'èxit!!!! NO cal que agafeu el cava més bo del celler ja que potser seria "fer-lo malbé" però si teniu un cava  d'aquells "semis" que a vegades queden una mica arraconats... GENIAL!! Això sí, ha de ser MOLT fred!!! ☺ 

La recepta no pot ser més fàcil:

Ingredients

Tot dependrà de la quantitat de xarop que serviu però amb aquesta recepta us sortiran uns 10-12 gots.
  • 1 llimona
  • 250 ml d'aigua
  • 250 g de sucre
  • 3 o 4 cullerades de flors d'espígol seques - si no teniu espígol a casa, podeu comprar les flors, ja seques, a qualsevol herborista. 

Procediments

  • Renteu bé la llimona, espremeu el suc i el reserveu. NO llenceu encara la llimona espremuda! ☺
  • Poseu el sucre, l'aigua i el que queda de la llimona espremuda al foc.
  •  Remeneu alguna vegada per tal que el sucre es dissolgui del tot. Quan la barreja arriba al punt d'ebullició, deixeu que bulli 2 minuts mentre aneu remenant i traieu el cassó del foc.
  • Hi afegiu de seguida el suc de la llimona i les flors d'espígol.
  • Remeneu bé perquè tot es barregi, tapeu el cassó i deixeu que el xarop es refredi mentre les flors d'espígol s'infusionen.
  • Passades unes 2 hores, quan el xarop ja sigui ben fred, li fem una darrera remenada i ja el podem colar i envasar. 
Ja està! Ara a la nevera i a gaudir-ne sempre que el cos ens demani una refrescada!!!☺

14 comentaris:

  1. Sí que és molt senzill de fer. Imagina com quedaria amb una menta... Les ampolles són molt boniques, Dolors. M'agradat molt aquesta recepta!!! Petons i que tinguis un bon dia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, doncs segur que boníssim!!!! Ho haurem de provar!!! :)
      El que et puc dir és que també fan un altre xarop amb flor de saüc que també està boníssim!!! I el que més sorprèn és que combinat amb cava, llima i menta fresca és la beguda de l'estiu a bars i terrasses! Es diu Hugo i és un fantàstic acompanyant tant de dia com de nit ☺ Visca les herbes!

      Elimina
  2. Fàcil, d'un color molt maco, i com dius, per aquests dies calurosos d'estiu com si fos una llimonada, perfecte!
    I això de barrejar-ho amb cava em convenç més encara!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La versió amb cava pot ser perillosa ☺ Però val la pena arriscar-se!

      Elimina
  3. Interessant aquest xarop d'espígol refrescant, perquè tela com apreta la calor aquests dies! a més té un coloret molt xulo i si també pot barrejar-se amb cava... mmm!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, el color és bonic Eva i queda de conya per oferir-lo a algú altre: sempre queden astorats!
      una abraçada guapa.

      Elimina
  4. Quin color tan atractiu! Sembla molt refrescant... Quan pugui ho provaré, l'elaboració no sembla pas gaire complicada. Bisous!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si t'animes i m'envies una foto del resultat: realment és molt fàcil Montse i sé d'algú a qui li pot encantar ;)
      Cuideu-vos!

      Elimina
  5. Fantàstic el xarop, i com diu la Montse, el color em sembla espaterrant! I s'ha de dir: ets una artista amb les fotos!Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. GRÀCIES Mònica, però d'artista res!!!! A vegades n'he de fer 50 per tenir-ne un parell de passables!☺

      Elimina
  6. Que refrescant i bo! I les fotografies, una meravella!!

    Molts petons guapa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. MERCI Cristina però el xarop és millor que les fotos!!
      Per tu també!☺

      Elimina
  7. M'ha enamorat la primera fotografia! Hauré de provar aquest xarop! No n'havia sentit a parlar, però juntament amb la llimonada deu ser ben refrescant i amb un gust ben peculiar ^^
    Petons :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt interessant Laia: val la pena provar-lo!! ☺

      Elimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors