Pàgines

22 de desembre 2013

Barretes cruixents de granes i xocolata

17 - Knusperstangen


És la primera vegada que les faig i, la veritat, ens han agradat moltíssim!!

Queden cruixent perquè la recepta porta Müesli però a casa som més de cereals tipus "cornflakes" i no tinc mai Müesli. Per això la barreja l'he feta jo amb el que tenia per casa: cereals, pinyons, ametlles trossejades, granes de carabassa, pipes de gira-sol i nabius agres secs (cranberries). Vosaltres podeu fer la vostra pròpia combinació i aprofitar per treure-us restes de sobre que sempre va bé i segur quedaran genials☺

Ingredients

  • 125 g de mantega freda
  • 250 g de farina tamisada + una mica més per treballar la massa
  • 80 g de sucre llustre tamisat
  • 1 ou
  • 1 taronja - la ratlladura
  • 100 g de Müsli cruixent o la barreja de granes, fruites seques i cereals que us vingui de gust.
  • 200 g de xocolata de cobertura - negra o amb llet és cosa vostra.
  • 30 g de pistatxos trossejats


De començament a fi

  • Uns 90 minuts.


Procediment 

  • Preparem un tall gros de film transparent, ben pla, sobre la superfície de treball. 
  • Fem una massa ben homogènia amb la mantega freda tallada a quadrets, la farina, el sucre llustre, l'ou i la ratlladura de la taronja.
  • Quan la massa està apunt la buidem sobre el film transparent, l'emboliquen i la posem a la nevera durant uns 30 minuts. 
  • Escalfem el forn a 175°C
  • Enfarinem la superfície de treball i hi evoquem la massa. 
  • Preparem una safata de forn amb paper sulfurat.
  • Amb el corró anem aplanant la massa fins a tenir una rectangle d'uns 16 cm d'ample per 1 cm de gruix. La llargada serà el que us doni de si la massa.
  • Un cop teniu el rectangle, l'heu de tallar per la meitat de dalt a baix. Us han de quedar dues meitats d'uns 8 cm. 
  • Ara, talleu cada una de les meitats horitzontalment per fer-ne barretes. La quantitat de galetes dependrà de l'amplada a la que decidiu tallar.    
  • Traslladeu les galetes a la safata de forn i enforneu-les durant 20 minuts o fins que agafin color daurat.
  • Un cop cuites les traieu del forn i les deixeu refredar.
  • Mentrestant desfeu la xocolata al bany maria.
  • Així que la xocolata estigui desfeta, suqueu-hi les galetes fins a la meitat i col.loqueu-les de la manera que us vagi millor per deixar-les assecar.
  • Abans de que quedin seques del tot, hi espolseu el trossejat de pistatxos pel damunt.


I ja hem acabat!☺



Us animo a fer-les, si no ara en qualsevol altra moment de durant l'any (no cal que sigui Advent ni Nadal per disfrutar-les) perquè no us enganyo quan us dic que us encantaran!! La barreja cruixent que porta la massa contrastada amb la xocolata i els pistatxos, les fa delicioses de debò.

6 comentaris:

  1. Aquestes galetes han d'estar boníssimes! la barreja amb fruits secs m'agrada però l'opció del muesli també, i amb la xocolata i els pistatxos ja queden rematadíssimes!

    ResponElimina
  2. Pero que maques t'han quedat aquestes barretes Dolors!!! M'agrada tant como les has decorat amb el xocolata i els trossets de festucs (unes de les meves combinacions preferides, per cert).
    La darrera foto on es veu la mossegada és tota una temptació! ^_^
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Que boniques! I que bones deuen ser. Els colors que has combinat m'agraden molt, fan mengera! Bon Nadal!

    ResponElimina
  4. Doncs tenen molt bona pinta i amb els ingredients que has utilitzat segur que són boníssims! petons

    ResponElimina
  5. Aquestes barretes semblen delicioses...i són estèticament maquíssimes! Et desitjo que passis un Bon Nadal, i gràcies per haver-nos regalat el millor calendari-receptari d'advent dolç del món mundial!

    ResponElimina
  6. Gràcies a totes vosaltres per seguir-me pacientment!! BONES FESTES i una abraçada MOLT forta!!! ☺

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors