Pàgines

10 de desembre 2013

Tàler de xocolata

10 - Schoggitaler - El menys "Guetzli"!

Aquesta galeta és més aviat un Praliné amb una forma una mica desacostumada☺




La paraula "Taler" o també "Thaler" és el nom alemany de la moneda antiga de plata més utilitzada a Europa: el tàler. Els "Schoggitaler" els hi donarem (o intentarem donar-los-hi) aquesta forma: arrodonida, com de moneda☺

Ingredients

  • Sucre llustre per treballar la massa
  • 200 g de xocolata negre
  • 4 rovells d'ou
  • 160 g de sucre
  • 70 g de margarina
  • 140 g de nous o ametlles enteres


De començament a fi

  • Una mica més de 2 hores ja que la pasta de xocolata s'ha de refredar per tal d'adquirir consistència.


Procediment

Preparem una safata de forn (o qualsevol safata que tingueu i que pugui cabre a la nevera) amb paper sulfurat i una capa gruixudeta de sucre llustre i ho reservem.
  • Agafem la xocolata i la fonem al "bany maria"
  • Seguidament posem en un cassó els rovells d'ou i el sucre.
  • Portem el cassó al foc a temperatura baixa i anem batent fins que aconseguim una crema blanquinosa.
  • Ara hi afegirem la margarina i remenarem bé per integrar-la a la crema d'ou.
  • Amb el cassó ja fora del foc, hi afegim la xocolata i de seguida els nous o les ametlles.
  • Ho barregem tot bé una darrera vegada i evoquem la massa sobre el paper sulfurat. 
  • Cobrim la massa amb una capa fina de sucre llustre i, protegint-la amb film, ho posem a la nevera durant uns 60 minuts.




  • Passat aquest temps la massa ja serà una mica més manejable. Ara preparem un altre paper sulfurat igualment amb sucre llustre. Traspassem la meitat de la massa al nou paper i fem un cilindre amb les mans que perfeccionarem embolicant-lo amb el paper sulfurat mateix com si es tractés d'un caramel. 



  • Farem el mateix amb la segona porció de massa i posarem totes dues masses al congelador durant uns 45 minuts.
  • Finalment traiem les masses del congelador i, amb un ganivet afilat, anirem tallant "monedes". Penseu que malgrat tot, la massa és tova. Perquè es vegi bé el tall haureu d'anar remullant el ganivet i si la forma no us acaba de sortir, amb els dits "bruts" de sucre llustre, podeu pressionar els dos extrems per acabar-los de tancar i tenir una forma el més arrodonida possible. 


I ja estarem! Els dipositem sobre una safata o dins càpsules de praliné i les conservem en un lloc ben fresc (no cal nevera). 

Són una mica empipadors pel fet que treballar la massa de xocolata pot ser una mica embrutidor i enganxós però si us agrada la xocolata... val la pena! I un cop mengeu el primer ja no parareu!!☺ 

5 comentaris:

  1. M'agraden molt aquests talers! :-) Una recepta original i que no havia vist mai fins avui...és el que m'agrada del teu bloc: cada setmana aprenc alguna coseta nova.
    Aquest Nadal faré algunes receptes típiques nadalenques però d'atres països.

    Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar que sí Gemma: s'ha d'anar variant!!! ☺
      Una abraçada

      Elimina
  2. Han de ser tot un vici! Quina delícia!!!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  3. Ostres doncs jo he batejat aquesta teva recepta com "trufes a la suïssa" i, evidentment, me les apunto per fer-les un dia! Petons!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors