Pàgines

21 d’abril 2015

Crema anglesa de pruna (plum curd) - #20minutsimàgia

Sí, va de cremes!☺ 



Us dono aquesta segona recepta de crema anglesa dins aquesta nova sèrie #20minutsimàgia perquè aquesta crema de pruna tot i ser molt menys habitual que la de llimona i taronja, no els hi té res a envejar!

Potser us sorprendrà d'entrada però no deixeu de provar-la perquè és una delícia i una molt bona opció per variar l'estil de la nostra crema anglesa de sempre! 

I ja sabeu: fer-la us demana uns 20 minuts! 

La recepta és pràcticament igual que la de llimona. Les úniques variacions és que:

  1. Porta menys sucre doncs les prunes tenen un grau d'acidesa molt menor.
  2. Hi poso 1 ou menys perquè les prunes cuites tenen més consistència que el suc de llimona
  3. Al fer aquesta crema en aquesta època de l'any, no hi poso ni herbes ni espècies. A l'hivern però, hi poso canyella.





Ingredients

  • 200 grams de prunes, netes i sense pinyol.
  • 2 cullerades d'aigua
  • 125 grams de sucre
  • 5 ous 
  • 1/2 cullereta de canyella - opcional
  • 170 grams de mantega - tallada a quadrats i ben freda


Procediment

  • Posem les prunes en un cassó amb 2 cullerades d'aigua. Tapem i les estovem durant uns 5-6 minuts.
  • Un cop toves i així que la pell comença a separar-se, les passem pel colador xinès per quedar-nos amb la polpa.
  • Posem les prunes de nou dins el cassó i el deixem uns minuts a la pica amb una mica d'aigua freda perquè es refredi ràpidament.
  • Seguidament hi afegim el sucre, els ous i la canyella i tornem el cassó al foc.
  • Remenem i escalfem la barreja a foc mitjà mentre hi anem afegint la mantega poc a poc: deixant que els trossos de mantega es fonguin abans d'afegir els següents.
  • Un cop tenim tota la mantega incorporada, seguim remenant una estona més fins que la barreja agafi cos i veieu marcada la trajectòria de la cullera.


La retirem del foc i ja la podem posar als pots de vidre o dins un bol per tal que refredi i per reservar-la fins al moment de fer-la servir (Nota)


Les prunes li donen a aquesta crema un color ben amorós. La textura és finíssima i tant l'aroma com el sabor de la pruna els trobareu ben marcats. 

Podeu utilitzar aquesta crema igual com utilitzaríeu qualsevol altra crema anglesa.

NOTA

Per evitar que la condensació ens aigualeixi la crema de pruna posarem un tros de film sobre la crema, cal que la toqui, abans de tapar el bol o el pot. 

7 comentaris:

  1. No ho havia vist mai, de pruna... és espectacular! Deu tenir un gustet molt especial. I la idea de posar-hi canyella m'agrada. Esperarem a dijous :)
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. És realment molt bo Marta! I no m'he oblidat de la recepta promesa ☺️ És nomès que m'he afonat que encara em falta publicar una cosets abans 😉
      Petons

      Elimina

  2. Meinem Liebling "Curd"
    LG

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja guapo!!! Du hast alles was ich backe gern! 😀 Du bist ein Schatz!!! ❤️

      Elimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors