Pàgines

18 de març 2019

Amanida de canonges i ou / Nüssli-Salat

Avui és dilluns i us porto una nova recepta del projecte Descobrint Sabors.




Ja sabeu que amb la Cristina (Comemos a las 3), la Rosa (Un toque de canela) i la Palmira (Come conmigo) estem treballant sobre combinacions d'aliments seguint el llibre de la Niki Segnit, la Enciclopedia de los sabores.

Aquest mes la Cristina ens ha proposat l'ou com a aliment comú. 

A meu aliment particular d'entrada eren els créixens PERÒ impossible trobar-los a Suïssa així que amb el consentiment de les meves companyes, m'he adjudicat l'herba dels canonges. Al cap i a la fi, estem parlant d'herbes de marge. 

I ara he de reconèixer que aquesta vegada ho he tingut MOLT fàcil! 




Els que em seguiu sabeu que el meu blog no té grans receptes sorgides d'hores d'investigació i pràctica a la cuina del soterrani d'Unterägeri 😅 

El meu blog conté receptes que faig i menjo sovint. Receptes que ens agraden i vull tenir escrites per compartir i per si, qui sap, l'Iris en pot fer un bon ús en un futur. Receptes pràctiques i tradicionals (o no tant) amb el meu toc particular.

Perquè us recordo tot això? Doncs perquè la recepta d'avui segueix aquesta tònica. No m'ha calgut experimentar massa, Suïssa fa anys que ho va fer per mi! l'Amanida estrella d'aquest país és la Nüssli-Salat mit Ei! Senzillament: amanida de canonges amb ou! 

Actualment és una de les meves amanides preferides! Fàcil, sana i boníssima!!  No podia passar-la per alt. 




Som-hi!


Ingredients

  • 200 grams de canonges
  • 1 ou 
  • 60 grams d'OOVE
  • 7 grams de vinagre de poma
  • 20 grams de mostassa
  • Sal al gust
  • 1/2 ceba petita - opcional


Procediment

  • Bullim l'ou uns 7-8 minuts. El necessitem ben cuit per poder-lo tallar bé però conservant el rovell tou i cremòs.
  • Un cop cuit el deixem refredar.
  • Rentem els canonges, els escorrem bé i els posem dins el bol de l'amanida.
  • Fem la salsa tot barrejant i emulsionant l'oli, el vinagre, la mostassa, la sal i la ceba tallada petita - llegiu "NOTES"
  • Pelem l'ou i el tallem a daus petits.
  • Escampem l'ou per damunt els canonges i reguem tota l'amanida amb la salsa de mostassa.

Apa, fet!! 

No em direu que no és fàcil, oi? I el sabor dels canonges barrejat amb ou és realment molt bo. Una combinació d'aquelles que potser, d'entrada, no tindríem en compte i val la pena provar! Us animeu a fer-vos una Nüssli-Salat? 

I si com nosaltres sou uns amants dels ous, no us perdeu les receptes de les meves companyes! Us agradaran! 

NOTES
  1. La ceba. És absolutament opcional. Hi hi qui li afegeix a la salsa i hi ha qui no. Tot plegat és cosa de gustos PERÒ si no teniu problema a l'hora de menjar ceba crua, us recomano que li afegiu encara que només sigui per provar-ho. Personalment trobo que li dóna un toc genial a la salsa ja que combina perfectament amb l'oli i la mostassa. 
  2. Més opcions. També és habitual, sobretot als restaurant, coronar l'amanida amb uns encenalls de cansalada fumada rossejats. Un punt molt encertat i que li aporta un punt cruixent molt encertat.

10 comentaris:

  1. ayy Dolors tu saps també que jo a la cuina sóc molt senzilla i clàssica i a mès a mès soc una fan de les amanides, tant a l'estiu com a l'iver a casa mai falta una amanida a taula.
    I aquesta boníssima amanida te la copio hahahaha,les vinagretas amb mostassa sont las meves preferides.
    Les fotos precioses com sempre, un plaer cuinar amb vosaltres tres.
    Molts petonets i molt bona setmana. Ara et toca a tu triar els deures
    Rosa

    ResponElimina
  2. Noia doncs fa anys que a casa mengem nussli salat sense saber-ho! M'agrada aquesta idea de transmissió de les nostres receptes a les nostres filles, Polyanna sempre em demana si "aquesta la tinc al blog" ;o)
    Molt bona aquesta amanida, amb colors i salut, com m'agrada!
    A veure quins deures ens poses!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. This is lovely. keep it up.This is so lovely.

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors