Pàgines

20 de desembre 2013

Motius nadalencs 3D

16 - Motius nadalencs de pasta de full

Va ser l'activitat dels nens de l'escola ahir a la tarda☺ Ben fàcil, ràpida i amb la sorpresa de que la pasta de full s'infla i els motius agafen volum! S'ho van passar de conya i van quedar unes galetes SALADES ben boniques ☺



La segona versió però va ser dolça i ben acolorida ja que encara que no ho sembli els sucres eren de color neó abans d'enfornar!☺  




Les fotos no els hi fan massa justícia ja que van ser fetes molt ràpid i a una hora on la llum no era precisament bona però tant una versió com l'altre queden boníssimes! Les salades són perfectes per un aperitiu (de fet dimarts les repetiré per oferir a la família quan vinguin a fer cagar el Tió) i les dolces són absolutament lleugeres i amb el gustet a canyella queden molt fines. 

Tot i que ja sé que no cal que us digui com fer-les...☺

Ingredients

  • Una làmina (o les que considereu necessàries) de pasta de full rectangular
  • Uns 5o g de barreja d'herbes de Provença seques i formatge ratllat - per les salades.
  • Uns 50 g de barreja de sucre i canyella - per les dolces
  • Sucres de colors - opcional


De començament a fi

  • Uns 20-30 minuts. El temps de tallar les galetes i coure-les.


Procediment

Escalfeu el forn a 250°C encara que les instruccions de la pasta diguin menys, ja al baixarem al moment d'enfornar. Igualment prepararem una safata de forn amb paper sulfurat.
  • Traieu la pasta de full de la nevera i esteneu la làmina, tal qual, sobre la superfície de treball.
  • Feu les galetes fent servir els talladors que més us agradin i les traslladeu a la safata de forn.



  • És l'hora de decidir si les voleu fer dolces o salades i escampar-hi la barreja que us interessi al damunt. Si les feu dolces i voleu decorar-les amb sucres de colors, nosaltres vam escampar-hi el sucre abans d'enfornar tot i que no sabíem si aguantaria la temperatura però NO es va desfer i només es van apagar una mica els colors (com ja era d'esperar)
  • Baixem la temperatura del forn a 220°C i les courem durant uns 10 minuts o fins que s'hagin inflat i agafin color.




Un cop cuites les traurem del forn i en un parell de minuts les tindrem llestes i fredes per servir. Si no les voleu servir de seguida, poseu-les en una caixa metàl·lica per evitar que reblaneixin.

A l'escola no van durar ni 5 minuts!☺  


14 comentaris:

  1. Quina bona idea, sempre pensem a fer servir el motllos de Nadal fent galetes dolces.
    Aquestes han de estar bonissimes!
    Salutacions,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això mateix Montse! No és tant la recepta en si mateixa com el fet de donar una idea ☺
      Molts petons i bones festes!!

      Elimina
  2. M'apunto la recepta per fer aquestes festes!! La pasta de full ens encanta a casa i una recepta tàn fàcil, ràpida i bona no es pot deixar passar!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Sílvia i es poden fer altre combinacions com ara daus ben petits de cansalada amb el formatge o qualsevol altra cosa que us passi pel cap. El que compte és que queden ben vistoses☺
      Bon Nadal!

      Elimina
  3. Apunto per l'aperitiu de Nadal o Sant Esteve!!! :) Encara que surti com a "magnolia", soc la Mercedes Rubio del #comandopanarra! ;) Bon Nadal, guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!!!!!!! Quina alegria tenir-te a aquí Mercedes-Magnolia! La meva seguidora n.1 al Facebook!! Gràcies guapa per tot el teu suport i sí, fes les galetetes com a aperitiu i veuràs que la gent et dirà: "ualaaaaa quina bona idea!".
      Molt bones festes per tu també i un petonàs!!

      Elimina
  4. Queden súper resultones i són molt molt fàcils!! la pasta de full és genial, oi??? jo també m'ho apunto per fer-ho!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fes, fes Eva que només t'agafen 10 minuts i quedes com una senyora!! ☺ A veure si m'envies una foto!☺
      Petons i Bones Festes!!

      Elimina
  5. uau, si! Quina activitat més xula, Dolors! Apuntada, encara que no sigui petita ho podem fer, no? he he he. Bon nadal!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sense cap mena de dubte Marina!! A més al ser gran pots combinar el formatge amb una mica de pols de cirereta i veuràs quin toc!! ☺
      Una abraçada i MOLT bon Nadal per tu també!!

      Elimina
  6. nyam ! nyam ! que bones deuen ser ; ))
    ...i bones festes !!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són senzilles i boníssimes Artur!☺ Merci pel teu comentari i FANTÀSTIQUES festes per tu també!!

      Elimina
  7. Ja els he fet!!! Reposant a la capsa de galetes... A veure si aguanten, que estan boníssims!!! ;)

    ResponElimina
  8. Faré unes estrelles salades per l'aperitiu de demà! Great idea!!! Petons!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors