Pàgines

11 de desembre 2017

Rectangles de llimona {lemon bars}

Sóc una enamorada de la llimona i tot el que té a veure amb ella ♥ 




Entre els meus preferits hi ha la crema anglesa de llimona (me la menjo a cullerades!), les llimones confitades (les menjo com si fossin gominoles), les galetes nevades de llimona, la melmelada de llimona o les merengues de llimona però quan necessito una injecció cítrica al moment, sempre vaig a una recepta que NO tenia publicada encara!! 

Rectangles de llimona! Arxiconeguts com Lemon bars!

En aquesta ocasió i trobant-nos a plena temporada d'Advent, una trentena d'aquests rectangles van ser la meva humil aportació al sopar de Nadal que Zug va organitzar per un grup d'uns 50 nens/es refugiats de Síria i les seves families. Només van ser una part del buffet de postres, però espero de ♥ que els gaudissin.  

Igualment espero que els gaudiu vosaltres!

La recepta me la va passar una amiga franco-italiana ja fa una bona temporada. És de la seva germana que també té un bloc - Pancakes a colazione - que a la vegada la va heretar d'una amiga molt fan de les llimones com jo. 

Els rectangles de llimona de la Manuela (di Sarah... di Claudia ☻) són els millors que he menjat mai! I a més molt senzills! Només hi ha una cosa a tenir en compte: el motlle! 

La Sara parla d'un motlle quadrat de 20.5 cm. Jo faig servir una plata de vidre rectangular (a l'estil Pyrex) d'Ikea que fa 27 x 18 cm i va molt bé. Ens interessa un motlle que ens permeti una bona capa de crema de llimona per poder assaborir-la i gaudir-ne al 100%. Si el motlle és massa gros, la capa de llimona queda massa fina i desapareix al coure perdent tota la seva cremositat. Una pena!!


Ingredients

Per la base

  • 115 grams de mantega a temperatura ambient
  • 30 grams de sucre
  • 130 grams de farina
  • 1 polsim de sal


Per la crema de llimona

  • 2 ous
  • 200 grams de sucre
  • 1 llimona mitjana
  • 30 grams de farina tamisada

Procediment

Per la base

Abans de començar, escalfeu el forn a 180°C i folreu el motlle amb paper sulfurat. Després:


  • Batem la mantega amb el sucre fins que aconseguim una mescla cremosa.
  • Hi afegim la farina i el polsim de sal tot barrejant amb cura amb una espàtula per integrar-ho tot.
  • Folrem l'interior del motlle amb la massa tot intentant estirant-la de manera uniforme i amb un gruix regular.
  • Enfornem durant uns 20 minuts o fins que la base agafi consistència i un xic de color.

Un cop cuita, la traurem del forn i la deixarem refredar. Aprofitarem l'estona per fer la crema de llimona.

Per la crema de llimona

Mantenim el forn encès i a 180°C.

  • En un bol batem l'ou i el sucre fins que blanquegin i agafin volum.
  • Sense deixar de batre, hi afegim el suc i la pela ratllada de la llimona.
  • Finalment deixem de batre i amb una espàtula, hi integrem la farina amb moviments airosos.
  • Evoquem la crema de llimona sobre la base ja cuita i freda.
  • Enfornem durant uns 15-20 minuts. Fins que la crema qualli però no passa res si al treure-la del forn veieu que encara es mou un xic: al anar-se refredant agafarà la consistència desitjada. 


I ja hem acabat! Abans de tallar els rectangles o els quadrats si ho preferiu, la deixem refredar completament. I abans de servir-la l'ensucrarem alb sucre llustre. 



Si us la giro una miqueta, us adonareu del que us deia de la crema de llimona. 



Veieu? Queda amb una consistència tipus mouse que fa que els rectangles es desfacin a la boca! Jo podria menjar-ne cada dia! 

Si us animeu a fer-les, ja m'ho sabreu dir ♥

19 comentaris:

  1. Quina bona pinta tenen aquestes barretes! Em semblen genials per variar els postres del Nadal. No tinc clar si el sucre llustre l'has posat sobre la crema de llimona o si li has donat la volta a les barretes i el sucre és sobre el pa de pessic. A la foto sembla que la crema de llimona sigui a baix de tot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!! :) Doncs no! Aquí està precisament la gràcia de la recepta: la base és massa trencada o pasta brisa i el que sembla pa de pessic és la crema de llimona. La superfície agafa una mica de color al coure i una textura de mouse genial ;) No l'he girat, és tal i com surt del forn.
      Una abraçada i gràcies pel comentari.

      Elimina
  2. MMmm...però quina delícia! M'agrada mooooolt! Recepta molt important a tenir en compte per properes celebracions!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Molt llimonera tb! Quina delícia de recepta! Petonarros!

    ResponElimina
  4. M'encanta la llimona de mil maneres però saps que tinc encara pendent preparar lemon bars?! Fan molt bona pinta :o)
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Ohhhh Dolors, aquesta no me la deixo perdre, tot el que porta llimona m'agrada moltissim ! ! !
    Molts Petonetss😘
    Rosa

    ResponElimina
  6. Ma grazie! Che onore! ☺ Adoro il limone e i lemon bars li faccio spesso e volentieri... Creano dipendenza! Buona giornata Sarah

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ps. Credo che presto proverò le tue Galetes nevades de llimona 😉

      Elimina
  7. La crema anglesa de llimona també me la menjo a cullerades i els lemon bars....bé des de que el vaig descobrir que si en faig no queden ni les engrunes. M'agrada molt la teva recepta perquè la consistència és tipus mousse i la que faig jo és més compacta. La provaré segur!!! Visca les llimones!!!! I bones festes, bonica!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai Anna... no tenim remei! :D Visca les llimones! ❤
      PETONS

      Elimina
  8. Té una pinta fantàstica!!! Aquest cap de setmana provo la recepta. Una pregunta: la farina, millor de rebostería? de força?...
    Gràcies!
    Elisenda

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Elisenda. Primer de tot, gràcies per ser a aquí! :D

      I ara la farina. En aquest cas pots fer servir farina tradicional de cuina. El percentatge de proteïna (gluten) ens és indiferent en aquest cas. La farina simplement ens lliga la crema de llimona. Si no tens farina de la de tota la vida, fes servir la fluixa, la de rebosteria. Espero haver-te ajudat :)

      Una abraçada! I torna per dir-me si encara t'agraden després de tastar-los, val? ;)

      Bon cap de setmana.
      Dolors

      Elimina
  9. Doncs estaven boníssims, Dolors! L'explicació fantàstica. ;-)
    Moltes gràcies per compartir les teves receptes.
    Elisenda

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina alegria Elisenda! :) Gràcies a tu per confiar-hi i llençar-te a provar-les. Estic contenta de no haver-te decebut. Petons
      Dolors

      Elimina
  10. Buaaa Dolors quina pintassa! a mi també m'encanta la llimona i aquestes les faré si o si, a més per compartir-los amb gent ben especial ;). Petonets bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Caram Eva quin misteri 🤣 M'has deixat ben intrigada!! Qui són aquests convidats tan especials?????????? Bé, espero que us agradaran MOLT!! 😅😉
      PETONS.

      Elimina
  11. Quina pinta!!! La foto diu mossega'm!!!me l.apunto!!bona setmana

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors