No hi ha dubte que el més important no és alimentar l'ego sinó l'esperit però quan les coses et surten rodones, l'ego fa una riallada d'orella a orella i una no sempre pot evitar sentir un punt de supèrbia ;)
Anar a fer un cafè o convidar amics a fer el cafè m'encanta! No ho puc fer tan sovint com voldria però a vegades, com aquest cap de setmana, ho aconsegueixo! Paral·lelament, no ho sé... a vegades tinc la necessitat de deixar sortir la meva part bruixa: barrejar una mica d'allò amb una mica d'això mentre em sento que puc "crear" tot el que em passi pel cap: SANTA INNOCÈNCIA!!!!!!!!!!! La veritat és que la majoria de "creacions" acaben a les escombraries! :D
I en un d'aquests moments d'eufòria és quan vaig decidir que en comptes de fer galetes, magdalenes, pastissos, cupcakes ( petit parèntesis: sobre cupcakes en parlarem molt aviat ja que dissabte vaig fer un workshop sobre com decorar-los!! Ens ho vam passar de conya! Gràcies Lela Cupcakes ) - o coques, el que em venia de gust era "re-inventar" el cafè amb llet!! I mira per on... el resultat va ser sorprenentment boníssim!!!!!!!!!!!!! I va tenir molt bona acollida! :D
La recepta no pot ser més fàcil i a favor de "l'Operació Biquini" ja que he utilitzat productes baixos en calories ;D El resultat: un cafè amb llet fresc, cremós i lleuger! Perfecte per tardes caloroses!
Ingredients
Per a 4 cafès amb llet.
- 1 cullereta + 3 culleretes de cafè fort (expresso o ristretto) o descafeïnat si ho preferiu
- 2 cullerades d'aigua tèbia
- 50 g de xocolata negre - 70% de cacau
- 1/2 cullerada sopera + 1/2 cullerada sopera de sucre
- 250 g de formatge fresc baix en calories (p.ex Philadelphia 3% m.g)
- Nata light i sense sucre
- Tirabuixons de xocolata per decorar
Procediment
- Dissolem 1 cullereta de cafè amb l'aigua.
- Posem el cafè, la xocolata trossejada i 1/2 cullerada de sucre a fondre al bany maria. Així que la xocolata està desfeta i la crema lligada, ho retirem del foc i ho deixem refredar uns minuts.
- Batrem el formatge a velocitat mitjana, fins que agafi consistència cremosa.
- Hi afegim la 1/2 cullerada de sucre i les 3 culleretes de cafè sense parar de batre.
- Seguidament integrem la crema de xocolata amb la crema de cafè.
- Batrem un minut més a velocitat alta.
- Posarem la crema dins les tasses o els gotets de cafè pensant que ens ha de quedar espai per la nata.
- Taparem amb film transparent i reservarem a la nevera.
- Arribat el moment de servir-los, els acabarem d'omplir amb una cullerada de nata i uns tirabuixons de xocolata.
Els podeu servir acompanyats d'unes galetes, carquinyolis, neules o d'una coca senzilla de pa de pessic. I si teniu entre els convidats algú a qui no li agrada el cafè o nens, feu fondre la xocolata i el sucre sense el cafè i afegiu al formatge 3 culleretes de cacau en pols en comptes de cafè. Us quedarà una fantàstica crema de xocolata!
Animeu-vos a provar-ho i veureu com la gent us felicita :)
I per acabar una mostra del Workshop del dissabte:
mentre esperem aquests cupcakes del workshop... un cafetó com aquest... si us plau!!
ResponElimina"Marxando" un cafetó per l'Alfons!!!! :)
EliminaA mi no m'agrada el cafè, però un d'aquests me'l prenia ara mateix!!! Una abraçada!
ResponEliminaMònica, sempre pots fer-los amb la versió xocolatina! ;)
EliminaOstres Dolors!!! Mmm!!! No sóc cafetera, però això ho vull provar ja!!! quina pintassa!!!
ResponEliminaAcabo de passejar-me pel teu blog i m'encanta!! Ja m'he apuntat i t'he afegit al meu!!
Ptons de dijous
Tens un premi al meu post de 8 de maig!!! (no et vull donar feina, però el premi si!! només pq ho sàpigues!!)
ResponEliminaPtons!!
Uauuuu Marta! Quina sorpresa: gràcies!!!!!!!!!!!! Gràcies pel premi, per passejar pel meu bloc i per quedar-te!!! Espero no decebre't! :)
EliminaPel que fa al premi...és feina sí, però feina que faré amb gust!! I si ho he entès bé ara jo he de contestar el teu qüestionari,nominar a 10 blocs més i preparar per ells un qüestionari... molt bé! A treballar!! ;)
Petons