05 de maig 2013

Cafè amb llet cremós i lleuger

No hi ha dubte que el més important no és alimentar l'ego sinó l'esperit però quan les coses et surten rodones, l'ego fa una riallada d'orella a orella i una no sempre pot evitar sentir un punt de supèrbia ;)



Anar a fer un cafè o convidar amics a fer el cafè m'encanta! No ho puc fer tan sovint com voldria però a vegades, com aquest cap de setmana, ho aconsegueixo! Paral·lelament, no ho sé... a vegades tinc la necessitat de deixar sortir la meva part bruixa: barrejar una mica d'allò amb una mica d'això mentre em sento que puc "crear" tot el que em passi pel cap: SANTA INNOCÈNCIA!!!!!!!!!!! La veritat és que la majoria de "creacions" acaben a les escombraries! :D 

I en un d'aquests moments d'eufòria és quan vaig decidir que en comptes de fer galetes, magdalenes, pastissos, cupcakes petit parèntesis: sobre cupcakes en parlarem molt aviat ja que dissabte vaig fer un workshop sobre com decorar-los!! Ens ho vam passar de conya! Gràcies Lela Cupcakes ) - o coques, el que em venia de gust era "re-inventar" el cafè amb llet!! I mira per on... el resultat va ser sorprenentment boníssim!!!!!!!!!!!!! I va tenir molt bona acollida! :D

La recepta no pot ser més fàcil i a favor de "l'Operació Biquini" ja que he utilitzat productes baixos en calories ;D El resultat: un cafè amb llet fresc, cremós i lleuger! Perfecte per tardes caloroses! 




Ingredients

Per a 4 cafès amb llet.
  • 1 cullereta +  3 culleretes de cafè fort (expresso o ristretto) o descafeïnat si ho preferiu
  • 2 cullerades d'aigua tèbia
  • 50 g de xocolata negre - 70% de cacau
  • 1/2 cullerada sopera + 1/2 cullerada sopera de sucre
  • 250 g de formatge fresc baix en calories (p.ex Philadelphia 3% m.g)
  • Nata light i sense sucre 
  • Tirabuixons de xocolata per decorar

Procediment


  • Dissolem 1 cullereta de cafè amb l'aigua.
  • Posem el cafè, la xocolata trossejada i 1/2 cullerada de sucre a fondre al bany maria. Així que la xocolata està desfeta i la crema lligada, ho retirem del foc i ho deixem refredar uns minuts.
  • Batrem el formatge a velocitat mitjana,  fins que agafi consistència cremosa.
  • Hi afegim la 1/2 cullerada de sucre i les 3 culleretes de cafè sense parar de batre.
  • Seguidament integrem la crema de xocolata amb la crema de cafè.
  • Batrem un minut més a velocitat alta.
  • Posarem la crema dins les tasses o els gotets de cafè pensant que ens ha de quedar espai per la nata.
  • Taparem amb film transparent i reservarem a la nevera.
  • Arribat el moment de servir-los, els acabarem d'omplir amb una cullerada de nata i uns tirabuixons de xocolata. 
Els podeu servir acompanyats d'unes galetes, carquinyolis, neules o d'una coca senzilla de pa de pessic. I si teniu entre els convidats algú a qui no li agrada el cafè o nens, feu fondre la xocolata i el sucre sense el cafè i afegiu al formatge 3 culleretes de cacau en pols en comptes de cafè. Us quedarà una fantàstica crema de xocolata! 

Animeu-vos a provar-ho i veureu com la gent us felicita :)

I per acabar una mostra del Workshop del dissabte:



7 comentaris:

  1. mentre esperem aquests cupcakes del workshop... un cafetó com aquest... si us plau!!

    ResponElimina
  2. A mi no m'agrada el cafè, però un d'aquests me'l prenia ara mateix!!! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mònica, sempre pots fer-los amb la versió xocolatina! ;)

      Elimina
  3. Ostres Dolors!!! Mmm!!! No sóc cafetera, però això ho vull provar ja!!! quina pintassa!!!

    Acabo de passejar-me pel teu blog i m'encanta!! Ja m'he apuntat i t'he afegit al meu!!

    Ptons de dijous

    ResponElimina
  4. Tens un premi al meu post de 8 de maig!!! (no et vull donar feina, però el premi si!! només pq ho sàpigues!!)

    Ptons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uauuuu Marta! Quina sorpresa: gràcies!!!!!!!!!!!! Gràcies pel premi, per passejar pel meu bloc i per quedar-te!!! Espero no decebre't! :)

      Pel que fa al premi...és feina sí, però feina que faré amb gust!! I si ho he entès bé ara jo he de contestar el teu qüestionari,nominar a 10 blocs més i preparar per ells un qüestionari... molt bé! A treballar!! ;)

      Petons

      Elimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...