22 de juny 2016

Chimichurri: el aderezo argentino!

Avui us porto la recepta del Chimichurri!☻ 



El Nadal del 2008 al 2009 el vaig passar a Argentina! Un país al que tornaria ara mateix!!! 

El viatge va començar a Bariloche i va acabar amb uns dies plens de llum i Tango a Buenos Aires. Pel mig... quilòmetres i quilòmetres d'"Estepa patagónica" fins al "Parque y Reserva Natural de los Glaciares" i un munt de pobles fascinant no tant per la seva bellesa (que també) com per l'escalfor de la seva gent! 

Pingüins, elefants marins, ovelles, guanacos, un munt d'ocells marins i MATE! Que no falti el Mate! I el menjar... senzill! Molt senzill!! "Asado argentino", amanida verda amb tomàquet i ceba i "dulce de leche! Però boníssim!! ♥ 

I el Chimichurri!

Tinc una amiga, la Pilar, casada amb un argentí molt eixerit.: en Gus!! 

Fa uns "Asados" increïbles! I una salsa Chimichurri que te la menges amb pa mentre esperes que es faci la carn i quan la carn arriba... el pot del Chimichurri ja és mig buit! 

Des que tinc la recepta d'en Gus i sé com fer el Chimichurri, totes les barbacoes que organitzem nosaltres tenen un punt argentí. El Chimichurri i l'Allioli són el "Dream Team" de la carn a la brasa!!  A més, acostumo a tenir les herbes a l'hort i la puc preparar amb antelació: tot són avantatges!!

I perquè la publico avui? Doncs perquè demà a aquesta hora estarem de Revetlla de Sant Joan. SÍ!!! Aquest any, nosaltres també!! Ens reunirem a casa una colla de catalans per fer Ratafia Catalana junts!! Soparem de carn a la brasa, pa amb tomàquet i truita de patates i mentre xarrupem una cova de cava i ens mengem la coca de Sant Joan, gaudirem de la nit més màgica de l'any i intentarem NO enyorar-nos massa ☻

Vinga, posem salsa a la vida!!

Veureu que no hi ha quantitats exactes doncs el mestre "asador" ho fa a ull i com que a mi això "d'una mica d'aquí, una mica d'allà" ja m'agrada, no m'he molestat mai a mirar quantitats. Però tot plegat és molt senzill i veureu que no us representarà cap problema.

Ingredients

  • 1 bon manat de julivert fresc
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1/2 ceba
  • de 3 a 5 grans d'all
  • Un grapat de fulles d'orenga fresques - si el feu servir sec, us en caldrà una bona cullerada
  • 1 cullereta de pebre vermell dolç
  • Oli d'oliva
  • Vinagre de vi blanc - aquest cop he fet servir vinagre de poma perquè no en tenia cap altre.
  • Sal


Procediment

  • Rentem, assequem i piquem ben petit (el mestre diu: "a mà!! NO amb el robot de cuina!!" ☻) el julivert, el pebrot vermell, el pebrot verd, la ceba i els alls.
  • Ho barregem tot en un bol.
  • Hi afegim la cullerada d'orenga. Si el feu servir fresc com jo, el renteu i el piqueu. Mireu que en tingueu unes 2 cullerades ja que el gust de les herbes seques és més intens. 
  • Continuem incorporant el pebre vermell dolç i barregem bé.
  • Ara és l'hora d'afegir-hi l'oli i el vinagre. 




Necessitem que la vinagreta cobreixi totes les herbes. Per fer-ho i no liar-la amb el vinagre, ens regirem amb la proporció següent:

1 cullerada de vinagre x 3 cullerades d'oli



  • Finalment salem al gust, barregem bé i ho deixem reposar uns 30 minuts perquè els sabors quedin ben integrats. passat aquest temps tastem el Chimichurri i rectifiquem d'oli, vinagre i/o sal si cal.

Ja el tenim!!




Tapat i a la nevera, ens aguanta sense problemes una setmana. Com més vell és, més intens el sabor i, pel meu gust, més bo és. Justament per això us recomano fer-lo, per sistema, el dia abans.



Gaudiu tots d'una bona Revetlla!! Ens retrobarem durant el cap de setmana☻

9 comentaris:

  1. Quína bona manera de gaudir de la revetlla encara que estigueu lluny, segur que serà una bona nit.
    Queda boníssima aquesta salsa amb les carns a la planxa o millor encara, a la barbacoa.
    Bona revetlla maca!!

    ResponElimina
  2. Quina enveja de viatge!! i quines barbacoes més molones amb el toc argentinocatalà! Aquesta chimichurri ha d'estar bona bona, feliç revetlla! Petonets ;)

    ResponElimina
  3. Segur que amb bons amics i bon menjar passareu una revetlla màgica sense enyorar massa estar lluny de casa!
    Aquesta salsa és ub clàssic de les barbacoes, i es perque està de vici!
    Petons i bona revetlla!
    Palmira

    ResponElimina
  4. Ahhhhh chimichurri!!! 😋😋😋

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu y tus masitas, Gus y sus asados, el chimichurri y el dulce de leche... Argentina en el corazón!! ☻
      Un petó reina!

      Elimina
  5. Espero hàgiu gaudit de una bona revetlla i no patiu gaire dels efectes secundaris, ha, ha! No soc gaire de carn, però m'apunto la recepta perquè només llegint la llista d'ingredients ja es veu que serà deliciosa! Per sucar-hi pa! Petonets!

    ResponElimina
  6. Hola,me alegra la aceptación de la receta de mi familia la cual lleva 4 generaciones en ella y deriva del adobo original a base de una salmuera utilizada por los Criollos Argentinos para aderezar los asados , como dice Dolor nos la comemos cómo aperitivo en el vermú de lo buena que esta que la disfrutéis. Gus

    ResponElimina
    Respostes
    1. I com no ha de tenir bona acceptació si és una recepta genial!!😀 Moltes gràcies guapo per haver-la compartit amb mi... nosaltres!!
      Petons a tots! ❤

      Elimina
  7. Te l'agafo!! per alguna costellada d'aquest estiu m'anirà bé!! bona setmana!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...