30 de setembre 2016

Bombons i barretes cruixents de xocolata i crispetes - Recordant la Meritxell ♥

Una entrada agre-dolça...



La recepta és de la Meritxell Tineo. 


Hi ha un repte al que em vaig apuntar fa un parell de mesos i del que encara no us havia parlat perquè fins avui no hi havia participat activament. El repte es diu "Una galleta, un cuento" i va adreçat a tot tipus de blocs. 


Amb les aportacions de cada participant, es donen idees (de menjar, decoratives,...) per organitzar una festa temàtica basada en els contes  infantils tradicionals. 

Una idea molt original d'una blocaire de nivell: la Patricia de Patty's Cake

Aquest mes m'havia preparat per estrenar-me amb el conte d'en Pinotxo però les coses es van torçar al Juliol. La nostra companya de repte, la Meritxell Tineo, va morir inesperadament (almenys per nosaltres) el 16 de Juliol.  

Meritxell Tineo Benet! Potser la vau conèixer personalment o us sona el nom ja que la Meritxell tenia un bloc - Sweet dolç dulce - amb receptes molt sanes i interessants. Igualment era molt activa a la xarxa: jo la vaig "conèixer" al Google+ precisament i a partir d'aquí ens vam anar seguint. 

Ens vam acomiadar abans de les vacances amb les típiques frases de "bon estiu", "a passar-ho bé" i "fins als setembre amb en Pinotxo!" Però quan ens hem retrobat al setembre... la Meritxell ja no hi és! 

La noticia ens va deixar a totes glaçades. I no només això, ens va recordar de cop la fragilitat de la persona humana: avui hi som i demà... qui sap!

Una altra cosa que ens ha entristit a totes és que, no sabem ben bé per quin motiu, però el seu bloc s'ha suprimit després de la seva mort. Potser va ser el seu desig però sembla estrany ja que hi dedicava molt temps i esforç...  

Sigui com sigui, les úniques receptes que tenim de la Meritxell ara mateix, són les que la Patrícia tenia recopilades de la seva participació al repte. A totes ens ha semblat una bona idea fer-les públiques a tall de recordatori. 

Jo he triat les Varetes màgiques de la Ventafocs! 

Fa just una setmana va ser l'aniversari de l'Iris i em va semblar que li encantarien les varetes. 

El problema és que amb l'emoció, no vaig pensar que jo no tinc motlles amb forma d'estrella així que al final, no vaig fer varetes: vaig fer bombons! I unes barretes igual de bones i cruixents!



La recepta és molt senzilla i els bombons resultants són la cosa més saludable que hi pot haver dins els món de la xocolata. Mireu:

Ingredients


Per uns 24 bombons o, en el meu cas, 12 bombons i una plata d'uns 8 x 15 cm.  
  • 20 grams de blat de moro o 60 grams de crispetes
  • 200 grams de xocolata negra al 72% de cacau
  • Sucre de colors per decorar



Procediment


Preparem els motlles de bombons i la plata tot untant-los amb oli vegetals perquè sigui més fàcil desemmotllar els bombons i les barretes.

Les crispetes les podeu comprar ja fetes però igualment les podeu fer a casa molt fàcilment. Jo tinc una màquina que les peta per escalfament però si vosaltres no teniu cap màquina per fer crispetes, ho podeu fer de la manera tradicional a la paella.
  • Posem un rajolí d'oli en una paella o cassó petit.
  • Hi afegim el blat de moro i tapem.
  • Esperem fins que els grans de blat de moro comencin a petar i els retirem del foc.
  • Passem les crispetes sobre un paper de cuina perquè hi deixin el poc oli que hagin pogut agafar i les reservem.
  • Desfem la xocolata al bany maria.
  • Deixem que perdi temperatura durant uns 5 minuts.
  • Així que la xocolata s'ha refredat un xic, agafem les crispetes, les esmicolem una mica amb la mà, i les barregem amb la xocolata fossa. 
  • Amb l'ajuda d'una cullera, anem omplint els motlles. Piquem un parell de vegades sobre la superfície de treball per escampar la xocolata uniformement dins els motlles. Si veieu que us queden espais una mica buits, ompliu-los amb una mica de la xocolata que us quedarà al fons del  cassó desaprofitada: aprofiteu-la!☻ 
  • Amb una espàtula alliseu la superfície del motlle traient la xocolata i les crispetes que sobren.
  • Decoreu els bombons amb el sucre de colors.
  • Poseu-los a la nevera durant un mínim de 20-25 minuts. 


I ja els tenim! 

Per fer les barretes, seguiu el mateix procediment però poseu la barreja de crispetes i xocolata dins la safata que haurem untat prèviament. 


Alliseu igualment la superfície, anivelleu-la i cap a la nevera. Un cop freda la placa de xocolata, la talleu a tires o a daus: a la mida que volgueu!

Si voleu fer varetes màgiques com va fer la Meritxell, només cal que punxeu els bombons amb un "pal de pinxo". 

Serviu-los freds!

Són boníssims! Cruixents i naturals. 




Sense sucres afegits i, si feu les crispetes amb poc oli, pràcticament sense grasses. Una delícia que ens podem permetre sense remordiments! 

Nosaltres vam posar les barretes a la taula per decorar i compartir: van donar un toc de color molt xulo! I a la que vam començar a menjar, van volar!! 


Amb els bombons vam fer unes bosses "give away" que els nens i nenes que van venir a la festa d'aniversari de l'Iris es van endur a casa. Els pares em comentàvem l'endemà que els bombons els havien sorprès molt gratament i en volien la recepta. Un èxit!! 


Meritxell, mèrit teu! Siguis on siguis... MOLTES GRÀCIES bonica!!  ♥

P.S - I no us perdeu la resta de receptes de la Meritxell de mans de les meves companyes!! Les trobareu a aquí

36 comentaris:

  1. Ostres, m'has deixat de pedra... La meva mare també volia que tanquéssim el seu blog si li passava qualsevol cosa, molt difíil donar-li al delete...
    Però li esteu fent un bonic homenatge... segur que a la polyanna li agradarà preparar aquestes barretes per un berenar amb les amigues :o)
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ho imagino Palmira :(
      Mira jo, a arrel de tot això hi he estat pensant i NO m'agradaria eliminar-lo. Tinc una amiga a la que ja li he encarregat que si mai em passa res, faci ella la darrera entrada explicant el que hi ha però que el deixi online per a tothom qui el vulgui consultar i per l'Iris! Tanta feina, dedicació i amor a la cuina... una llàstima que es perdi tot :) Però clar, tothom té les seves idees sobre el tema i totes són molt respectables!
      Petons bonica!!

      Elimina
  2. T'ha quedat xulíssim! M'encanta i m'han entrat unes ganes terribles de fer la recepta.
    La Mertixell estarà orgullosa de veure com ho has fet, genial!
    Un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!!! La veritat és que m'encanta haver-li agafat aquesta recepta perquè són uns bombons boníssims! Ens han sorprès molt! :)
      Una abraçada

      Elimina
  3. Dolors!! Que ricos bombones, es cierto aunqie no conocí a Meritxell, edte tipo de noticias, son las que nos hacen reflexionar de nuestro paso por este mundo!
    Un precioso homenaje! Debe estar muy feliz del carño de sus compañeras.
    Un saludo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí! A vegades ens queixem i tot ho veiem fosc sense adonar-nos de la sort que tenim d'estar bé! :)
      L'homenatge ha quedat molt bonic, cert! Ha estat difícil posar-s'hi, no creguis, els comiats acostumen a ser tristos...
      Petons!

      Elimina
  4. Qué bonitos te han quedado!! Cuanto color!!

    ResponElimina
  5. Quina delícia de bombonets i barretes! M'apunto la recepta perquè, a més, trobo que és ideal si vols fer un detall handmade! Trobo que és trist que després de tot el temps que devia invertir la Meritxell - que no vaig a arribar a conèixer a les xarxes socials- s'hagi perdut tot, però no pots saber mai què li passa pel cap a la família o bé si això era el seu desig. Però bé, amb vosaltres part de la seva feina continuarà a les xarxes socials per que molts altres la puguem continuar gaudint.! Un petonet ben fort!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Anna, són aquelles coses que cal saber acceptar i respectar: tothom té els seus motius! :)
      I els bombons són fantàstics! Recorden una mica el torró de xocolata amb arròs, saps? Però molt menys dolços i les crispetes li donen un sabor torradet boníssim!!♥
      Petons reina!

      Elimina
  6. te han quedado preciosos con un colorido genial

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mary!! Sí, realment han quedat molt vistosos i alegres: segur que la Meritxell hauria estat contenta amb el resultat! :)
      Una abraçada

      Elimina
  7. Han quedat benissím! una molt trista notícia.. segur que l'hi haurien encantat.. muaaks
    Antojo en tu cocina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Maite... a vegades hi ha coses que et deixen parat però, per sort o per desgràcia, la vida continua! I almenys així la Meritxell ha estat amb nosaltres uns dies més :)
      Una abraçada

      Elimina
  8. Una entrada molt emotiva.....i unes barretes precioses!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Difícil d'escriure Olga! En aquest món virtual, malgrat no conèixer a la gent personalment, ens acostumem a "la seva presència" i quan de cop ja no hi són... és una sensació molt estranya :(
      Ara, les barretes són pura festa! :)

      Elimina
  9. Me encanta la presentación que les has dado. Se ven muy ricos.

    saludos!!

    ResponElimina
  10. Encara que no conexía la Meritxell, es una noticia molt trista, l'heu fet un bon homenatge, molt emotiu. Molts ànims a la familia i amics!
    Segur que tan petits com grans es mengen aquestes barretes amb ganes i encara que queden molt boniques es amb els seus tocs de colors durarà poc a la taula, tenen màgia i desapareixen.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Van volar!! :) Van agradar molt!
      Estic MOLT contenta d'haver escollit homenetjar a la Meritxell amb aquesta recepta perquè és sensacional! Molt versàtil i que segur repetiré! És ideal per a festes infantils o, tal i com apuntava l'Anna més amunt, per a regalar! Fàcil i original!
      Petons reina!

      Elimina
  11. Qué delicia de bombones crujientes, me encantan, ella estaría encantada de como te han quedado. Un besito,
    Arancha de El baúl de las delicias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Arancha! Espero que sí! :)
      Una abraçada

      Elimina
  12. Fantásticos! Muchas gracias por participar en este mes tan especial!! Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res!! Gràcies a tu Patricia per a tota la feinada! I en aquesta ocasió encara més: sé que no ha estat fàcil! :)
      Una abraçada

      Elimina
  13. Siempre es una noticia que nos deja helados la muerte repentina de una persona y mas sin saber el porque o el como.No conocía a Meritxell, y este homenaje que le hacéis es muy emotivo. Ánimos a la familia y a tod@s los que de alguna manera la habéis conocido.Y unas barritas bien buenas.
    Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són les sorpreses que ens ofereix la vida Miquel! :( Ha estat una manera bonica i senzilla de mostrar-li la nostra estima.
      I la recepta és espectacular! Ridícula de tan obvia però tot i això... primer cal pensar-hi! I la Meritxell ho va fer! :)
      Petons

      Elimina
  14. ¡Que ricos! Te quedaron de lujo. Bs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Estela!! Sí que eren bons, sí! :)
      Una abraçada

      Elimina
  15. Que bien que te han quedado!! Dan ganas de comerlos solo con ver las fotos :)

    ResponElimina
  16. Qué delicia esas baritas y todo lo que has preparado, me encanta!! un beso

    ResponElimina
  17. Unas varitas mágicas preciosas y en moldes de corazón quedan perfectas! Me tomo nota de tu versión y la de Meritxell que estaría encantada también. Besos!

    ResponElimina
  18. Unas varitas en versión bombón que quedan preciosos. Me encanta como lucen
    Besitos!!

    ResponElimina
  19. ¡¡Hola Dolors!! La verdad que la noticia del fallecimiento de Meritxell me dejó helada. Precisamente la conocía a través de Google+ y era una persona muy activa, siempre tenía una palabra amable con lo que publicaba, y sé que como a mi, también se las dedicaba a mucha gente más. Es una pena, y una pena que su blog haya desaparecido, pero si fue su deseo, habrá que respetarlo, pero creo que a mi no me gustaría que eliminaran el mío.
    Tus bombones-barritas me han encantado, y ya ves, ha triunfado, pero es que seguro que estaban riquísimos, y tienes razón, el triunfo ha sido de Meritxell. Besitos.

    ResponElimina
  20. Fué triste el motivo por el que hicimos sus recetas pero a la vez ella estará feliz de que la hayamos recordado y ver lo bien que te han quedado los bombones. Dan unas ganas de probarlos!! qué ricos, bonitos y crujientes! no me extraña que hayan sido todo un éxito en el cumple.
    Besos

    ResponElimina
  21. Jo crec que començaria a menjar i no pararia...i qué bonics que t'han quedat! Precisament demà anem a la fira del torró i la xocolata d'Agramunt...i els teus bombons m'han fet venir unes ganes irresistibles de menjar xocolata!!!! No sé pas com sortiré de la fira!!! Petonarros!

    ResponElimina
  22. Hola Dolors. Esta entrada tuya no la había visto porque cuando la publicaste aún no estábamos aquí.
    Hoy, en una de las comunidades en las que participo he visto la noticia y lo cierto es que me he quedado sin palabras. No sé como, a través de un enlace he ido a parar a esta entrada y veo con tristeza que Meritxell falleció. No la conocía personalmente aunque nos relacionábamos a través de comentarios por google+ y como te he dicho lo he sentido mucho ya que siempre tenía unas palabras amables y hacía que te sintieras bien.
    Me guardo esta receta ya que su blog no aparece y es imposible ver alguna de las que hizo.
    Estas barritas tienen que estar exquisitas. Las haré.
    Un abrazo.

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...