Nova recepta!!
Ja en tenia ganes! Sobretot perquè darrerament, com que pràcticament només publico seguint el projecte Descobrint sabors, el blog va faltat de sucre!😏
Dir-vos que és dilluns i que juntament amb les meves habituals: la Rosa, la Cristina i la Palmira fullegem altra vegada l'enciclopèdia dels sabors de la Niki Segnit.
Aquest mes és una mica especial.
Especial perquè m'ha tocat a mi decidir els ingredients a combinar però també perquè aquesta recepta us arriba programada: ara mateix estic a Amsterdam gaudint d'una escapada de 4 dies amb l'Iris abans que ens atrapi l'huracà de la Setmana Santa 😉
Ja us deia al començament que aquest mes i aprofitant que jo escollia els ingredients, em va semblar adient retornar a la filosofia del bloc i tirar cap al dolç. L'ingredient comú és el plàtan.
Em sembla que, a part de l'Iris, no conèc a ningú a qui no li agradin els plàtans. A casa, sempre en tenim perquè en Reto i jo en menjaríem a tota hora. A ell li agraden un punt verds i a mi ben madurs.
Quan els comprem en Reto els devora. Un parell de dies després ja són massa madurs per ell i soón tots per mi! Els que jo no em menjo i arriben al punt de "massa madurs" - pocs! Ja us ho dic. - acaben a l'smoothie del matí, als pancakes del migdia o a la magdalenes de la tarda. I llavors sí! Llavors l'Iris també en menja 😏
L'ingredient particular meu d'aquest mes d'Abril és el cacauet.
Què us puc dir dels cacauets que no us hagi dit encara... res! Ja sabeu que m'agraden molt. I també us he confessat en diverses ocasions que la mantega de cacauet em va robar el cor fa un parell d'anys i des de llavors, fidelment, forma part de la meva vida.
Així que aquests muffins d'avui, són una de les meves receptes preferides. Queden unes magdalenes de plàtan molts esponjoses i el glacejat - una crema de formatge amb el toc del cacauet - hi queda de cine!
La recepta original és del blog Life Love and Sugar - un blog molt recomanable!!
A la meva recepta però, hi he reduït molt els sucres, les quantitats les he adaptat i els ous... els faig servir sencers. No tinc ganes de quedar-me amb ous a mitges i paquets mig oberts cada cop que faig aquestes magdalenes. Ja sabeu que jo soc molt pràctica.
El glacejat també és diferent. No porta tanta mantega ni formatge, és més cremós i menys estable però a nosaltres ens agrada així. Podeu veure a les fotos que malgrat ser més runny té prou cos com per aguantar bé sobre la magdalena i va, vinga...
... som-hi!!
Ingredients
Les magdalenes
Per 12 magdalenes:
- 150 grams de mantega
- 150 grams de sucre
- 2 ous
- Vainilla - les llavors d'una beina
- 200 grams de farina de rebosteria
- 10 grams s'impulsor
- 1/2 cullereta de bicarbonat de sodi
- 1 plàtan - 120/125 grams
- 125 grams de llet
- 30 grams d'aigua
Pel glacejat
- 200 grams de formatge d'untar tipus Philadelphia
- 50 grams de mantega
- 150 grams de mantega de cacauet crunchy
- 250 grams de sucre llustre
Procediment
Les magdalenes
Escalfarem el forn a 190°C i prepararem la safata de cupcakes amb les càpsules que més ens agradin. Després:
- Batem la mantega amb el sucre fins que blanquegin i la barreja quedi airejada.
- Hi afegim els ous un a un tot integrant el primer abans d'afegir-hi el següent.
- Seguidament tamisem la farina juntament amb el bicarbonat de sodi i l'impulsor.
- Fem un batut amb la llet, el plàtan i l'aigua.
- Per integrar-ho tot a la barreja d'ous, farem servir una espàtula: ja no batem! Començarem amb 1/3 de la farina alternant amb la 1/2 de la llet, llavors el 2/3 de farina, la resta del batut de plàtan i ja per acabar la farina restant.
Ara ja podem posar la massa dins les càpsules de cupcake (jo ho faig amb una mànega de pastisseria) omplint només 2/3 de la càpsula.
Els posarem al forn durant uns 20-25 minuts. Els primers 5 minuts mantenim la temperatura a 190°C però llavors baixem el forn a 180°C i els acabem de coure fins que al tocar-los amb el dit, recuperin la forma. Si no ho teniu clar, feu la prova de l'escuradents.
Els posarem al forn durant uns 20-25 minuts. Els primers 5 minuts mantenim la temperatura a 190°C però llavors baixem el forn a 180°C i els acabem de coure fins que al tocar-los amb el dit, recuperin la forma. Si no ho teniu clar, feu la prova de l'escuradents.
Els traurem i els deixarem completament sobre una reixeta.
Mentrestant podem preparar la crema de mantega. De tota manera, si feu les magdalenes el dia anterior, el gust a plàtan s'intensifica.
Pel glacejat
- Posem el formatge i la mantega dins el bol de la batedora i batem a mitja velocitat fins que els ingredients s'aglutinin i agafin aire.
- Baixem la velocitat i hi afegim la mantega de cacauet.
- Batem a mitja velocitat fins a tenir una crema homogènia.
- Finalment i afegim el sucre llustre.
- Batem encara a mig gas per integrar el sucre però aixi que el sucre estigui integrat, pugem la velocitat al màxim i batem fins que la crema quedi ben airejada i agafi una mica de cos.
I ja tenim uns cupcakes boníssims per acompanyar-nos al llarg del dia. No us preocupeu que no duraran massa més!!
Us animeu a fer-los? Com ho veieu això dels plàtans i els cacauets? A vosaltres us agraden els plàtans? Si és així, no us mireu-vos les combinacions de les meves companyes que de ben segur us inspiraran 😎
- La Palmira: plàtans i ametlles
- La Rosa: plàtans i avellanes
- I la Cristina: plàtans i nous
ayyy Dolors que aquests muffins m'han robat el cor, quina pinta !!!! encara no he esmorzat avui i amb el cafetó amb llet al menys un pareill mels menjaria en un tres i no res, hahahaha. Les teves fotos sempre m'enamoren.
ResponEliminaGaudeix molt d'aquests dies de vacances ben guanyats.
Molts petonets
Rosa
Gràcies reina! Les fotos em porten a vegades més feina que la recepta! I encara em falta MOLT per millorar! :)
EliminaPetons bonica
Ricos muffins Dolors! y muy apetecible la receta. También soy muy fan de la crema de cacahuete, me chifla, no la como más sino fuera por lo contundente y al mismo nivel deliciosa que es. ¡Me ha encantado la receta! Nosotros siempre tenemos bizcochos caseros para el desayuno, de forma que tus muffins serán una de mis siguientes recetas ;) Un beso enorme Dolors.
ResponEliminaCada día bizcochos caseros!!!! Uaaala Cristina que envídia me das! Con lo ricos que estan!! :)
EliminaUn bezo para tí también.
Només m'agraden els plàtans verds. Quan comencen a fer aquella olor a madurs....no puc amb ells! Però en canvi veig receptes com la teva, on feu meravelles amb els plàtans madurs, i m'entren ganes de ficar-me a la cuina! I si penso en el glacejat amb mantega de cacauet...és que m'entra un salivera!!! Hauré de deixar-me caure en la temptació....Un petonarro!!!
ResponEliminaEn Reto es com tu :D A vegades és ben difícil poder arribar a fer alguna cosa amb plàtans perquè quan m'hi vull posar, els plàtans ja han desapregut! ;)
EliminaPetons bonica!
P.S - tapa't el nas la propera vegada i fes aquestes magdalenes! T'encantaran!!
Per mi com pel teu home els plátans verds o molt clarets. La Polyanna clarets i el meu home negres ;o)
ResponEliminaSaps que fa molt poc que he descobert la combinació de plàtan amb cacauet?! En un toast en un brunch modern a Paris... Genial fer servir la mantega de cacauet pel glacejat, a més recepta més pràctica que per mi es ideal perque això de fer macarons per no tirar res jajaja
La mantega de cacauet que fas servir porta sucre o és natural?
A veure si treuem una mica de temps la propera setmana que arriben les vacances per fer-los amb Polyanna!!
Petons
Palmira
Ai Palmira... m'agradaria dir-te que és natural perquè és com jo la voldria PERÒ ara per ara, totes les que compro - i mira que em llegeixo les etiquetes de dalt a baix - sempre porten sucre. Unes més i altres menys (acostumo a quedar-me amb aquestes) però no he estat capaç de trobar (ni a les botigues ecològiques) una mantega de cacauet sense sucre. Tinc pendent fer-la a casa però encara no he trobat el moment...
EliminaUn petó bonica!!