16 de febrer 2014

Cupcakes de postres de músic i cafè



Aquesta entrada em fa especial il·lusió☺


Unes setmanes abans de Nadal vaig descobrir, per casualitat, aquest llibre:


Em va semblar molt interessant! Quina bona idea això de catalanitzar els Cupcakes! Fer-los una mica nostres és la millor manera d'aconseguir que els cosins americans de les magdalenes (no es pot negar que van pel món "pisando fuerte") no arraconin les  postres de sempre. Per aquest motiu i, també per curiositat pura i dura, vaig escriure el llibre a la carta dels reis. 

I em devia portar força bé perquè em van dur el llibre i me'l van portar firmat!!! 


La firma de la Laura i en Joan em va fer il·lusió però el que em va fer més il·lusió de tot és que al veure les firmes sota els seus noms, les meves neurones es van reactivar i em vaig adonar d'una cosa que m'havia passat totalment desapercebuda... a la Laura i en Joan els conec des de fa més de 12 anys!!!!!!!!!! 

El meu pare ja m'havia dit que vivien al poble PERÒ això no és garantia de res ja que jo fa molts anys que sóc fora i Sant Gregori ha crescut molt. Però a ells SI que els conec i va haver-hi una època en què vam tenir MOLTA relació ja que jo vaig ser la "profe" de la seva filla Laura!!! ☺

Quan les idees es van ordenar vaig aprofitar la primera baixada a Girona per anar-los a visitar i agrair-los la dedicatòria del llibre ja que ells tampoc sabien que la "Dolors de Suïssa" és la mateixa que els explicava, ja fa una bona pila d'anys, que la Laura feia puzles de 8 peces i estava preparada per còrrer sense bolquers. 

Sabeu aquella sensació de parlar amb algú que fa anys que no veus però sentir que us heu vist ahir? Doncs així són ells!! Tant la Laura a la botiga com en Joan al restaurant em van rebre amb el somriure d'ahir i la sorpresa d'avui!☺ 

Potser ho trobareu exagerat però em va emocionar molt trobar-los i sentir-los així de propers: com si el temps no hagués passat. Bé... he de dir que NO vaig veure a la Laura filla perquè ella segur que m'hauria fet tornar IPSO FACTO a la realitat... si ni tan sols vaig reconèixer al seu germà en el noi ben plantat que preparava cafès darrera la barra mentre jo parlava amb en Joan!! 

I  ja no m'enrotllo més!☺ Anem a la recepta.


De totes les receptes del llibre, he escollit aquests cupcakes perquè les postres de músic (amb el seu moscatell) són una de les meves postres preferides. Per cert... he canviat les panses de la recepta original per nabius agres i a l'hora de decorar-los ho he fet només amb nous i una peça petita de xocolata... s'ha de notar la influència Suïssa☺ I com que no tinc farina amb llevat incorporat, he afegit uns 7 g d'impulsor a la barreja.

Ingredients

Seguint les quantitats de la recepta al peu de la lletra, m'han sortit 15 cupcakes.

Cupcakes

  • 200 g de sucre blanc
  • 150 g de mantega tova
  • 2 ous 
  • 1 rovell
  • 100 ml de llet
  • 100 ml de moscatell
  • 350 g de farina
  • 7 g d'impulsor
  • 25 g d'ametlles
  • 25 g de nous trossejades
  • 25 g de nabius agres



Crema de mantega

  • 25 g de nous
  • 100 ml de cafè
  • 50 g de sucre
  • 350 g de sucre llustre
  • 250 g de mantega tova
  • 40 ml de llet
  • 15 talls irregulars de Friletti (opcional)


Procediment

Escalfem el forn a 160°C i preparem les safates de cupcake amb les càpsules escollides.

  • Posem el sucre i la mantega en el bol de la batedora i batem fins que aconseguim una crema blanquinosa.
  • Hi afegim els ous, el rovell, la llet i el moscatell poc a poquet. Esperem que un ingredient estigui ben integrat abans d'afegir-hi el següent.
  • Tamisem la farina i l'impulsor. Ho afegim a la crema a cullerades i, una vegada més, esperem que una cullerada estigui integrada abans d'afegir-hi la següent.
  • Ara hi afegim els fruits secs i remenem amb una espàtula mirant de no treure massa aire a la massa.
  • Finalment omplirem amb aquesta pasta 3/4 de les càpsules de cupcake. Per mi la millor manera de fer-ho és utilitzant una mànega pastissera però ho podeu fer amb una cullera sense cap mena de problema. 


Els cupcakes necessiten entre 30 i 40 minuts de forn. Mentrestant podem preparar la crema de mantega amb cafè. 

  • Barregem el cafè amb el sucre i ho deixem refredar.
  • Mentrestant trinxarem les nous que ens serviran per decorar els cupcakes i les reservarem. Jo tinc una maquineta pensada per trinxar qualsevol tipus de "topping": xocolata, nous, lacasitos, caramels de menta,... Absolutament innecessària però que m'encanta☺



  • Posarem la mantega, el sucre llustre, la llet i el cafè que ja s'haurà refredat, dins el bol de la batedora i batrem durant 5 minuts. Començarem a velocitat baixa i anirem augmentant la velocitat poc a poc fins acabar a velocitat màxima.
  • Passats els primers 5 minuts, continueu batent a màxima velocitat entre 5 i 10 minuts  més. Fins que aconseguiu la consistència desitjada. La crema ha de quedar muntada i amb cos. 


I ja està! Ara ja només cal buidar els cupcakes i omplir-los i decorar-los amb la crema de cafè. Necessitareu una mànega pastissera amb el broquet que volgueu.


Per buidar els cupcakes jo tinc aquest estri (és que sóc la reina dels "trastos"! M'enamoro de tot el que veig!) però un buidador de pomes fa absolutament el mateix servei o millor ja que normalment són de metall i una mica més reforçats que aquesta galindaina de plàstic☺ 

Aneu una mica en compte al buidar-los perquè al portar fruits secs la massa es pot trencar una mica al ensopegar-los buidant. De tota manera jo només vaig guardar un tros de la massa extreta a tall de tapa i seguidament vaig continuar amb la decoració final: les roses de crema de cafè, les nous espolsades al damunt i el tros de xocolata.

   
Ens van agradar MOLTÍSSIM!!! 

Dir-vos que la consistència de la crema de cafè és perfecte per decorar el que faci falta! Us puc assegurar que si les roses dels cupcakes no són més boniques és perquè a mi em cal practicar però la "buttercream" és fantàstica: el darrer cupcake el vam menjar al cap d'una setmana d'haver-los fet. l'Esponja ja començava a estar una mica seca però la crema de cafè estava estupenda i no havia perdut ni gust ni consistència!

A veure si us animeu que valen la pena i si els proveu segur que correreu a comprar el llibre, igual com jo, per pura curiositat! 


9 comentaris:

  1. Jo també vaig posar aquest llibre a la carta dels Reis però al final no me'l van portar :(
    A veure si l'aconsegueixo per Sant Jordi, perquè amb aquests cupcakes ja es veu que val la pena!

    Maria,

    ResponElimina
  2. Ostres, quines casualitats que té la vida, oi? A més, això ens demostra com de petit és el mòn en el que vivim!!

    No m'estranya gens que t'emocionés retrobar-los, a mi m'hagués passat igual, segur!

    Uns cupcakes molt nostres, em sembla que els provaré de fer, que el fet que siguin de músic mola molt!

    Per cert, la màquina potser innecessària, però és una passada, jeje!

    Petons!

    ResponElimina
  3. Que originals!!!!! Vaig veure aquest llibre fa unes setmanes a un aparador de Girona...i crec que aniré a cercar-lo ja...m'han enamorat aquests cupcakes!!
    Petons

    ResponElimina
  4. Conec aquest llibre i és genial! aquests cupcakes a la catalana t'han quedat perfectes, i la història que els envolta és genial! un petó.

    ResponElimina
  5. Quina història més bonica la d'aquest llibre! I és que el món és molt petit, eh?
    Precisament a la revista CUINA recomanaven aquest llibre, i vaig pensar que l'havia de comprar :)
    A casa també ens agraden molt les postres de músic, i amb el cafè han de quedar molt bones.
    I ja es veu que la crema és perfecta!

    ResponElimina
  6. Uauu m'ha encantat la idea! T'ha quedat molt bé, i el llibre em sembla genial! petons

    ResponElimina
  7. T'han quedat uns cupcakes espectaculars, no coneixia aquest llibre però ja està a la meva llista de compres.
    Que emocionant la historia que has explicat, és una pasada les voltes que dona el mon.
    Salutacions!

    ResponElimina
  8. Ostres quin llibre tan original! L'hauré de buscar a l'Fnac, jeje, És una bona idea això d'adaptar receptes estrangeres i donar-lis el nostre toc català tan autèntic i tan bo! El music és un dels postres favorits del meu pare i des que jo faig postres s'ha tornat molt més llaminer que abans, jeje. Seria una bona proposta per a sorprende'l qualsevol cap de setmana. ;-)
    El buttercream t'ha quedat perfecte, llis, consistent i ben marcat. Les cupcakes també es veuen maquíssimes, tenen un color molt bonic.
    Per cert, m'he enamorat de la teva maquineta per trinxar les nous, jo VULL una!!!

    ResponElimina
  9. M'encanta l'anècdota, la recepta i sobretot aquestes càpsules que has fet servir que trobo espectacularment precioses! Jo li vaig fer portar per reis aquest llibre a ma germana! Petons!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...