07 de maig 2014

Galetes de nabius agres i pinyons [sense ou]

Sempre és bo tenir a mà receptes ràpides per poder sorprendre de grat a qui sigui que ens vingui a veure i, sobretot, QUAN sigui que vingui. Jo no sé vosaltres, però això de sortir corrent a comprar alguna cosa per oferir a les visites ha deixat de ser una opció☺




La recepta original amb xocolata (Chocolate Chip Cookies) me la va passar una companya de feina amb l'etiqueta "molt ràpid de fer". Per això quan la meva cunyada em va enviar un sms a les 3 de la tarda de divendres per dir-me que, en el cas de ser a casa, vindria a prendre un cafè i fer-la petar una estona a les 4... no m'ho vaig pensar dues vegades.

Les galetes surten molt bones i és realment cert que en 30 minuts les podem tenir a taula! Jo vaig decidir no fer-les de xocolata perquè no tenia xips en aquell moment i el temps corria en contra meva així que res de posar-me a trinxar xocolata! Igualment va ser una molt bona decisió ja que les galetes van sortir per llepar-se els dits i fora del que s'espera: la meva cunyada va quedar encantada☺



Ingredients

La quantitat és per unes 20 galetes però dependrà de la mida. Jo les vaig fer grosses (de la mida del palmell de la mà) i me'n van sortir 10. 
  • 175 grams de farina tradicional
  • 1 cullereta d'impulsor - tipus Royal
  • 1/4 de cullereta de bicarbonat de sodi - el podeu ometre perfectament
  • 1 polsim de sal
  • 75 grams de mantega
  • 50 grams de sucre morè
  • 3 cullerades de mel de dent de lleó - podeu fer servir xarop d'atzavara o 2 cullerades de mel tradicional
  • 125 grams de barreja de pinyons i nabius agres - podeu agafar xips de xocolata o qualsevol altra cosa que tingueu per casa. 


Procediment

Preparem una safata de forn amb paper sulfurat i la temperatura del forn és 190°C. Per evitar que les galetes es cremin, escalfarem el forn (opció sota) només durant uns 10 minuts. Si ho feu mentre les formeu us coincidirà bastant el temps.
  • En un bol tamisem la farina, l'impulsor, el bicarbonat de soda i la sal.
  • Tallem la mantega a trossos i l'afegim a la barreja de sòlids tot començant a barrejar. Ho farem amb les mans tot aixafant la mantega i barrejant-la amb la farina a l'estil d'un "crumble". 
  • Quan haurem integrat la mantega del tot ja hi podem afegir el sucre, la mel i la barreja de pinyons/nabius agres.
  • Mesclem fins a aconseguir una pasta homogènia i passem a formar les galetes. Abans però enceneu el forn! 
  • Anem agafant porcions de massa, fem una bola i la col.loquem sobre la safata del forn a punt per enfornar.

Aquestes galetes no s'expandeixen al coure però procureu deixar igualment suficient espai entre elles perquè les aplanarem una mica amb el palmell de la mà. Jo vaig aprofitar per fer servir aquest segell que vaig comprar-me fa molt poc i encara no havia estrenat!! ☺


Han quedat xules, oi? 



Bé, així que les tingueu aplanades al gust ja només falta posar-les al forn i coure-les durant 12-15 minuts. Seguidament les traieu, les deixeu refredar uns minuts sobre una reixeta i ja les podeu menjar. Us asseguro que amb una no en tindreu prou!☺



Que vagi de gust!¨

P.S - Per si no us n'havíeu adonat, us acabo de donar una oportunitat més per fer servir la mel de dent de lleó!☺

8 comentaris:

  1. Tenen una pinta delicosa, ara mateix en menjaria unes quantes per esmorzar.
    Molt bé el canvi de la xocolata pels nabius ;)

    ResponElimina
  2. oh!! Quina bona pinta, Dolors! Això dels nabius a les galetes sempre m'ha agradat molt. El toc home made hi queda genial, com a decoració! Petons!

    ResponElimina
  3. Osti, doncs si són fàcils i ràpides de fer, i a sobre estan tan bones com semblen, compro!
    I molt xulo el segell del Home Made, Dolors!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Ohh t'han quedat precioses amb aquest segell, jo en tinc uns per estrenar i crec que ja sé quina recepta faré ;-). A més és ideal que es tardi tan poc a fer-les, sens dubte per deixar els convidats (o autoconvidats) ben sorpresos!! un petó!!

    ResponElimina
  5. Què boniques t'han quedat, amb aquest segell que dóna un toc rústic. Realment, no cal comprar res quan venen convidats: amb detalls com aquests, quedes molt bé. La llàstima és que, a casa meva, quan arriben els convidats el que tinc preparat de vegades ja ha desaparegut: els meus fills són com la plaga de la llagosta. Petons.

    ResponElimina
  6. I tant que han quedat xules!!! M'agrada moltíssim aquest segell, es veuen tan maques amb les lletres de 'Home Made'! :-)
    Ara mateix em menjava unes quantes d'aquestes galetes teves....potser t'envio un missatge i em passo per casa teva, jeje.

    Un petó!

    ResponElimina
  7. Que maques!!! M'agrada molt t'han quedat i realment tenen que estar delicioses!!

    Petonets!

    ResponElimina
  8. Ohhh, quina sort la teva cunyada...això si que és un cafè de luxe!!! I amb pinyons i nabius...! A nosaltres les cookies ens perden, sigui l'hora que sigui...provaré aquesta recepta teva qualsevol dia d'aquests! Petons artista!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...