19 d’abril 2015

Crema anglesa de llimona (lemon curd) - #20minutsimàgia

La setmana passada, al publicar la recepta dels Scones, ja us vaig avançar una mica el perquè de #20minutsimàgia. També us vaig dir que el dimecres publicaria donant-vos-en més detalls i ja veieu... diumenge!! Ho sento però les darreres setmanes estant essent una verdadera muntanya russa!!



Precisament ha estat al anar així de bòlid el que m'ha fet adonar d'un munt de receptes que no pensava publicar per trobar-les poc interessants PERÒ que de fet són les que més faig en les èpoques que vaig a tope! Són receptes molt bones, fàcils, amb ingredients d'estar per casa i... ràpides! Molt ràpides!! Us asseguren no perdre temps i a l'hora són molt presentables i podeu quedar molt bé☺

La crema de llimona... cal una altra recepta de crema de llimona? A la xarxa hi ha milers de receptes de Lemon curd llavors... realment fa falta? SÍ!! I perquè? Doncs perquè és el millor que he tastat i mireu que n'he provat un munt! El gust de llimona és fresc i intens i la textura cremosa de veritat. A més, sempre surt bé i no cal ni separar ous, ni afegir-hi espessidor, ni preparar un bany maria...RES! El tindreu llest en 20 minuts o menys i us asseguro que us encantarà!



Ingredients 

Per uns 450 grams de crema.
  • 125 grams de suc de llimona (2-3 llimones) 
  • La pell de 2 llimones ratllada 
  • 125 grams de sucre 
  • 3 ous
  • 60 grams de mantega - tallada a quadres i ben freda
  • 1 polsim de sal
  • 1 cullereta de romaní o farigola - opcional


Procediment

Fer el Lemon Curd d'aquesta manera és fàcil i relativament ràpid. La única pega és que durant els 10-12 minuts que trigareu a fer la crema de llimona, NO podeu fer res més perquè heu de remenar constantment per evitar que es cremi o s'enganxi. 

I no patiu si mentre aneu fent us adoneu que l'ou qualla d'alguna manera: ja ho colarem! 
  • Barregem i remenem molt bé en un cassó el suc de llimona, la ratlladura, el sucre, els ous i les herbes.
  • Posem el cassó al foc i, sense deixar de remenar, escalfem la barreja a foc mitjà fins que espesseeixi (uns 10 minuts) 
  • Baixem a foc lent i li anem afegint els quadres de mantega a poc a poc: deixant que es desfacin uns trossos abans d'afegir-hi els següents.
  • No deixem de remenar i quan tinguem la mantega incorporada seguirem remenant/batent 2 minuts més. 
  • Finalment traurem el cassó del foc i colarem la crema de llimona amb un colador fi per evitar que ens hi quedin grumolls de cap mena.  


I ja la tenim! 



Podeu colar la crema de llimona directament dins pots de conserva o dins un bol gros si la necessiteu de seguida. 

Si la poseu dins els pots de conserva, procediu com si d'una melmelada es tractés. Els tapeu i els poseu una estona cap per avall per afavorir el buit. Deixeu que refredin abans de guardar-los al rebost o a la nevera. 

Si, per altra banda, la voleu fer servir al moment, tapeu-la amb un film de plàstic mentre refreda. El film ha de tocar directament a la crema per evitar que ens hi caigui l'aigua de la condensació.

Per cert, la crema de llimona es pot congelar també!! ☻ Així que no dubteu a duplicar la recepta! Ja que hi estem posats, oi?




Dubto que necessiteu ideas de com utilitzar la crema de llimona però per si de cas... a nosaltres ens agrada amb els Scones clàssics, amb els Scones de iogurt i panses, amb els pancakes clàssics, amb unes barretes que encara no he pogut publicar per falta de fotos o amb aquests pastissets de vainilla.

I la veritat és que moltes vegades la mengem sola a cullerades!!! Està boníssima! I la farigola o el romaní (agafo el que tinc a l'abast) li donen un toc molt personal i primaveral ☺

I si us atreviu amb una crema anglesa una mica més extremada, no us perdeu la crema anglesa de pruna!!! ♥

Entrada actualitzada: Setembre 2016

4 comentaris:

  1. Sóc absolutament fan del lemon curd, i aquest es veu molt fàcil de preparar. Ni bany maria, ni només rovells, ni termòmetres ni res! M'apunto la recepta!

    ResponElimina
  2. M'agrada molt el lemon curd i aquest amb el toc aromàtic l'haurem de provar també! Un petó!

    ResponElimina
  3. Aquest lemon curd és perfecte Dolors! :-) M'agrada moltíssim el potet amb l'etiqueta tan maca que has fet.
    Fa molt de temps que no tasto una crema de llimona i ara que s'apropa el bon temps ja em ve de gust.

    Una abraçada!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...