23 d’abril 2015

Cupcakes de xocolata amb "buttercream" de roses - Sant Jordi 2015

Bon SANT JORDI!! O el que queda del dia de Sant Jordi☺



D'entrada tinc una recepta amb la crema anglesa de pruna  que pensava publicar avui però finalment he sortit de la feina una mica abans del que estava planejat i al disposar d'unes hores extres, he decidit fer alguna cosa més "mona".

Aquests cupcakes són la fusió ideal entre la meva disponibilitat horaris (són molt ràpids de fer), els gustos dels de casa (tots bojos per la xocolata) i el dia d'avui: PERFUM de roses!!! 


A veure què us semblen!

Ingredients

Pels cupcakes


Amb aquestes quantitats m'han sortit 17 cupcakes però les càpsules que he utilitzat eren una mica més petites que les habituals.
  • 150 grams de mantega a temperatura ambient
  • 120 grams de sucre
  • 2 ous
  • 120 grams de farina
  • 1/2 cullereta de bicarbonat de sodi
  • 1 cullereta d'impulsor
  • 35 grams de cacau
  • 40 grams d'avellanes moltes
  • 90 grams de nata líquida - Llegiu la "Nota" 
  • 60 grams de llet - LLegiu la "Nota"
  • 150 grams de gotes de xocolata


Per la crema de mantega de roses i la decoració


Suficient per a 12 cupcakes però no més. Si us interessa podeu doblar la recepta. 
  • 250 grams de sucre llustre 
  • 80 grams de mantega a temperatura ambient
  • 2 culleretes de pasta de roses
  • 2 cullerades de llet
  • Roses i llibres de fondant - opcional
  • Sucres de colors - opcional



Procediment

Pels cupcakes


Escalfarem el forn a 180°C i prepararem la safata de cupcakes amb les càpsules que més ens agradin. Després:
  • Batem la mantega amb el sucre fins que blanquegin i la barreja quedi airejada.
  • Hi afegim els ous un a un tot integrant el primer abans d'afegir-hi el següent.
  • Seguidament tamisem la farina juntament amb el bicarbonat de sodi, l'impulsor, el cacau i les avellanes.
  • Igualment barregem i mesclem bé la nata amb la llet.
  • Ara, sense parar de batre, ho afegirem tot a la barreja de sucre i ou. Començarem amb 1/3 de la farina alternant amb la 1/2 de la llet, llavor un 2/3 de farina, la 2/2 de la llet i ja per acabar el 3/3 de farina.
  • Seguim batent només fins que tots els ingredients quedin ben integrats.
  • Hi afegim les gotes de xocolata i mesclem una darrera vegada per barrejar bé la xocolata.


Ara ja podem posar la massa dins les càpsules de cupcake (jo ho faig amb una mànega de pastisseria) omplint només 2/3 de la càpsula i cap al forn durant uns 20-25 minuts.

Quan estiguin cuits (feu la prova de l'escuradents) els traiem del forn i els deixem refredar del tot sobre una reixeta.  

Mentrestant podem preparar la crema de mantega i, si voleu, la decoració de fondant. 

Per la crema de mantega de roses


  • Posem el sucre llustre, la mantega i la pasta de roses dins un bol i batem a mitja velocitat fins que els ingredients s'aglutinin.
  • Baixem la velocitat i hi afegim les 2 cullerades de llet.
  • Així que la llet s'integri a la massa, pugem la velocitat al màxim i batem fins que la crema quedi ben airejada i agafi cos (uns 5 minuts)

I amb això ja hem acabat!

Ara ja podem decorar els cupcakes (espereu que siguin ben freds) de la manera que més ens agradi: imaginació al poder! I...


...a gaudir-los!! L'aroma i el perfum de roses marida molt bé amb la xocolata. Queden uns cupcakes boníssim, esponjosos i molt tendres. El dia següent, si us en queden, encara són més bons així que una opció també pot ser fer els cupcakes el dia abans. Es conserven de meravella en un lloc fresc i sec. I, si podeu, poseu-los dins una capsa de cartró: així conserven tota la humitat.


I no espereu a l'any vinent per fer-los! Podeu sorprendre als vostres familiars, amics i convidats amb un bon toc de primavera, sempre que us vingui de gust ☺

NOTA

La barreja de llet i nata no és del tot necessària. Si no teniu nata, podeu fer els cupcakes amb llet sense cap problema. Jo trobo que barrejar les dues coses dóna un millor resultat pel que fa a la humitat de l'esponja. 

De fet a aquí a Suïssa es fa servir molt sovint la "Sauerrahm" o la "sour cream" amb anglès. Això no és més que nata acidificada degut a la fermentació de certs bacteris làctics.

Jo trobo aquesta nata àcida amb molta facilitat als supermercats però no sé com teniu el tema per Catalunya i la península. En qualsevol cas, com que tampoc no la tinc sempre a la nevera, m'he acostumat de barrejar nata amb iogurt a l'hora de fer pastissos on m'interessa una major acidificació. En el cas dels cupcakes però, m'interessa una massa amb una certa hidratació per tal d'aconseguir més humitat (les peces petites perden aigua més ràpidament) i per poder omplir les càpsules amb facilitat. Per això agafo llet en comptes de iogurt: per tenir una massa final més líquida. 

9 comentaris:

  1. Són una preciositat, quina ganaaaa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!!! Són molt bons també! ;)
      Una abraçada!!

      Elimina
  2. ¡Qué bonitos! Pero sobre todo, qué ricos! =)
    Un beso!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Kim! La verdad es que el cupcake de chocolate está muy bueno y super esponjoso por si mismo :)
      Gracias guapa!!

      Elimina
  3. PD: Per cert. El detall del llibre és xulo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apa germanet!!!! Què fas per aquí?? M'encanta!! Però es nota que et falta práctica ;) Normalment s'escriu primer el missatge i desprès la P.S jajajajajaha

      Elimina
  4. UPPS! no ha sortit el primer missatge.

    Deia que fan una pinta increíble i que només mirar-los (amb la qualitat de les fotos) ja sembla que m'engreixi... nyam, nyam...

    ja saps què has de repetir el juliol!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara!!!!!! Molts petons i no pateixis que si els hem de repetir doncs repetirem!!!! ;)

      Elimina
  5. És que per Sant Jordi surt del cor fer coses dolces, amb el color i el gust de les roses....el detall dels llibres petits...espectacular! Petons!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...