La paraula "coulis" ve del francès " couler" i és precisament el que caracteritza un coulis, el fet de colar la fruita triturada per tal d'aconseguir-ne una salsa ben fina i amb tota l'essència de la fruita.
Una recepta bàsica que serveix per a molts tipus de postres i és vàlida, lògicament, per a qualsevol tipus de fruita.
En aquest cas una salsa de fruites del bosc: gerds, móres d'esbarzer i groselles. Una salsa vermella que he fet servir per un pastís que publicaré d'aquí ben poc ☻
- Partint d'un almívar. No s'afegeix el sucre a la fruita crua sinó que es fa un xarop que s'aboca, calent, sobre la fruita.
- El mètode directe. Es tritura la fruita i se li afegeix el sucre amb fred.
Aquest segon mètode és més ràpid i és el que jo acostumo a utilitzar.
El coulis es pot congelar! Així que no escatimeu a l'hora de fer-lo perquè no hi ha res pitjor que quedar-se curt de salsa. A mi em funciona molt bé la proporció que us deixaré a continuació i doblo la recepta sempre que tinc dubtes. Si em sobra salsa... dins un "tupper" i al congelador!
Ingredients
- 170 grams de fruits vermells (o qualsevol altra fruita).
- Unes gotes de llimona
- 2 cullerades de sucre - si les fruites que utilitzo són menys àcides (pomes, peres,...) només hi afegeixo 1 cullerada de sucre.
Procediment
Molt senzill!
- Rentem les fruites - si les fruites ho demanen, les peleu i en traieu les llavors !
- Hi afegiu el suc de llimona i tritureu les fruites.
- Seguidament hi afegiu el sucre i espereu un parell de minuts perquè el suc de les fruites desfaci bé el sucre.
- Finalment passeu la fruita pel colador xinès o a través d'un colador molt fi per tal d'extreure'n tota la polpa.
La salsa resultant és el coulis! Ja el teniu! Ben senzill!
Penseu que les salses de fruita serveixen per acompanyar postres però també ens pot servir per decorar!!
I encara us diré més! Perquè no servir un xarrup de salsa, ben freda, per acompanyar una plata de formatges, per exemple? O entre plats... a l'estil dels sorbets? Els coulis de fruites són molt refrescants i ofereixen moltes opcions. A casa, així que vaig tenir les fotos fetes, l'Iris i en Reto van escurar la copa a cullerades☻
Un indispensable del receptari ! I sense cocció que així els colors queden més bonics i el sabor més intens :o)
ResponEliminaPels index he vist la teva pregunta... l'única manera que he trobat de fer-los és a la mà... cada 3 o 4 mesos, m'hi poso i durant 2 dies vaig copiant i enllaçant... Dona feina però m'és molt útil amb el munt de receptes que tinc publicades! Ara que tant sols actualitzo no em costa tant però quan tenia 4 anys sencers... ni et pots imaginar la meva desesperació!
Petons
palmira
I amb un gelat de vainilla també queda molt bo aquest coulis, pastís de formatge, etc.
ResponEliminaPetons.
El color és preciós!I m'agrada molt la idea de servir-los com a xarrup! Me l'apunto. Un petonet!
ResponEliminaUna salsa molt "polivalent" i ideal que es pugui congelar!! un petó!
ResponEliminaA mi m'encanta...sobretot amb iogurt!!! Boníssima i molt versàtil! Petonarros!
ResponElimina