05 de febrer 2018

Magdalenes: les de tota la vida!

Em sembla que el meu interès per la farina va començar el dia que vaig menjar-me una senzilla magdalena. 





No recordo quan va ser! Si us esperàveu un relat bucòlic sobre el meu amor per les magdalenes, sento decepcionar-vos 😂 però si que us puc dir que quan vaig començar a remenar a la cuina, mai va ser amb la intenció de fer pastissos encisadors o redescobrir la xocolata, no. El que em va portar  a embrutar-me les mans de farina amb ganes, van ser les magdalenes!


Aquests pastissets que no aixequen un pam de terra són tot el que jo necessito per ser feliç! 

Quan vaig publicar la recepta de les magdalenes de nata ja vaig comentar que a casa meva no hem tingut mai una recepta familiar a l'hora de fer magdalenes. La recepta que us porto avui és la meva recepta particular. Basada en la meva recerca particular i gràcies, segurament, a l'àvia d'algú altre 😃 

No són massa diferents a les magdalenes de nata.  Són, això sí, més lleugeres. No només perquè porten llet en comptes de nata sinó perquè jo n'he rebaixat i equilibrat les quantitats de sucre i d'oli també. Malgrat tot, creieu-me quan us dic que són magdalenes clàssiques i amb el gust de sempre! Boníssimes!



Anem a la recepta:


Ingredients


Per 12 magdalenes de les tradicionals
  • 2 ous
  • 125 grams de sucre
  • 100 grams d'oli - de girasol o d'oliva al 0.4%
  • 100 grams de llet
  • 250 grams de farina de rebosteria
  • 7 grams d'impulsor
  • 1 llimona - la ratlladura
  • 1 polsim de sal
  • Sucre llustre per decorar-les - opcional

Procediment 


  • Batem els ous i el sucre fins que blanquegin i agafin volum.
  • Afegim l'oli poc a poc i sense parar de batre.
  • Així que l'oli està integrat, afegim la llet i seguim batent fins aconseguir una barreja homogènia.
  • En un bol tamisem la farina amb l'impulsor i hi afegim la ratlladura de la llimona i la sal. Ho afegim a cullerades a la barreja de líquids i ja no batem sinó que ho integrarem amb una espàtula.
  • Deixem que la massa de les magdalenes reposi una estona dins la nevera. Li podeu deixar fins l'endemà si voleu però li hauríeu de tenir un mínim de 30-40 minuts.


Mentrestant, escalfem el forn opció dalt i baix a 225°C i preparem la safata amb les càpsules de les magdalenes.


Passada la mitja hora:




  • Traiem la massa de les magdalenes de la nevera. 
  • Batem la massa a mà un parell de cops per airejar-la de nou i passem a omplir les càpsules - amb una mànega pastissera d'un sol ús va molt bé. Les omplirem uns 3/4. 
  • Posem les magdalens al forn! Al enfornar-les, baixem el forn a 200°C i les deixem coure uns 15 minuts. Seguidament baixem el forn a 180°C i les courem uns 5-10 minuts més. 

I ja les tenim!



Un cop cuites les deixem refredar sobre una reixeta i finalment, si voleu, les ensucreu amb una fina capa de sucre llustre - també els hi podeu posar un polsim de sucre granulat a sobre abans d'enfornar si ho preferiu.

I vinga, a veure qui es resiteix a unes magdalenes com aquestes!! 


A casa no podem! Volen! La meva model avui ha fet un gran esforç amb l'última magdalena que ens quedava - les altres les vam portar ahir a casa els sogres i en vaig reservar una per les fotos. Ja ha costat! ❤️


I si voleu que us ho digui, a mi m'agraden d'un dia per l'altre. Les faig, les deixo refredar i les guardo dins una caixa tapades hermèticament.  l'Endemà són doblement bones.

45 comentaris:

  1. Dolors la foto de la "model" mirando la ultima magdalena esta muy bien conseguida y habla por si sola de lo buenas que son.Tremenda la foto.
    petons

    ResponElimina
  2. Quina model més maca!! Quina paciència per no menjar-se totes les magdalenes de la sessió de fotos!
    Magdalenes n'he preparat munt però cap ha sortit com volia... Ja tornaré a provar-ho amb la teva recepta!!!
    Petons maca,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Només n'hi havia una Palmira!! Les altres les vam regalar als sogres! :)))) Realment en vaig guardar 1 per poder fer les fotos i prou ;D.
      Sí, si fas la recepta ja em diràs si et fan el pes!
      Molts petons guapa.

      Elimina
  3. Hola Dolors! A l'Amazon el pots trobar el llibre de la M. Seguí. Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Hola cunyada!
    Fan moooolt bona pinta! A mi també m'encanten les magdalenes! Quan tingui TEMPS, provaré de fer-les! Les d'estepa que vaig provar de la teva recepta, van sortir delicioses; aquestes fan la mateixa impressió!!!
    Petons a la família i un de ben gros per la meva nebodeta ;-P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hoooooola guapi!!!! També són bones, sí Montse i espero t'agradaran. De fet, no són pas massa diferents de les d'Estepa ;) Ja m'ho diràs!
      Petons a tota la family!

      Elimina
  5. Recepta apuntada, Dolors! M'encanta fer magdalenes! Saps que el primer record que tinc de la rebosteria és de les magdalenes? Encara sento l'olor del forn on anava amb la meva tia a portar-les a coure....
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Olga! Això de portar les magdalenes al forn a coure ja no es veu!! Ara ja pràcticament ningú entra als forns de poble... Quins records!!!!
      Bon cap de setmana.

      Elimina
  6. Jo tb m.emporto la recepta!!m.agrada molt fer i menjar magdalenes!kes receptes de tota ka vuda ni falken!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. NO Teresa! Hem de fer per maneres de mantenir-les ben vives!!!! A menjar magdalenes sense parar! :DDDD
      Bon cap de setmana!

      Elimina
  7. Hola Dolors. He hecho algunas veces magdalenas junto con los bizcochos es lo único que hago con masa jj, de ahí que pan solo lo haya intentado una sola vez.
    Las magdalenas son muy agradecidas, no son difíciles de preparar y son una verdadera delicia, además para un desayuno o una merienda son ideales.
    Y estas que nos presentas lo afirman. Unas magdalenas que al verlas ya se intuye lo deliciosas que deben estar. Un alto copete jj. Exquisitas.
    Buen fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Juan! La verdad es que sí salieron deliciosas, sí! Pero es lo que tu dices: si los ingredientes son de calidad, una magdalena es lo que mejor que hay!! Yo me muero por ellas!! :)))
      Buen fin de semana y gracias por pasarte por aquí :D
      Un beso

      Elimina
  8. Mai m'han quedat així de boniques i tan esponjoses, la propera vegada las faré igual que tu.
    Que maca es la teva nena, i quin cabell mes preciós, i com li agraden també aquestes bones madalenes.
    Jo tot l'hivern em menjo per berenar un thé amb llet i una madalena, es un vici, hahahaha.
    Molts petonets i bon cap de setmana.
    Rosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rosa quina enveja que em fas!!!! Jo només les menjo molt de tant en tant perquè si en faig no me'n puc estar. No puc menjar-ne només una... així que no en faig i llestos!! ;)
      I gràcies per les paraules cap a la meva nena :D Sí!! No ho hauria de dir jo però és una monada! jajajaja I els cabells... els vols llargs i ho té claríssim: a la pelu hi anem a GI amb una amiga de fa molts anys, la Pilar. I només deixa que li talli les puntes i prou. Ja l'avisa així que entrem jajaja Un cas!!
      Petons reina i bon cap de setmana!

      Elimina
  9. On s'hi posen unes bones magdalenes.... Com una cosa tan senzilla de fer pot ser tan deliciosa? Poca gent es resisteix! Quines ganes m'has fet venir de fer-ne ara mateix! I no facis patir tant la model..que se li veu una cara de voler fer-li una bona mossegada a l'última magdalena, ha, ha!!! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo en faria cada dia Anna! Llàstima que si les faig, les menjo :))))
      Petons reina!

      Elimina
  10. La recepta molt ben aconseguida, però estar fent patir la nena amb només una magdalena 😂😂😂😂
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, soc una mala mare! :))))) Això passa quan fas les magdalenes per regalar i llavors recordes que tens un bloc ;))))
      Petons

      Elimina
  11. jajja m'encanta la model!! i aquestes magdalenes no poden estar més bones!!! si pogués atravessar la pantalla...petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser! La model realment es mereix un aplaudiment! :)))) I les magdalenes, per més que senzilles i amb poc sucre, son boníssimes!!

      Elimina
  12. Això sí que és una magdalena com Déu mana! Fan molt bona pinta Dolors, boníssima!...i la model és maquíssima, per cert! Jo no hagués resistit tant com ella, jeje. ;-)

    <3

    ResponElimina
    Respostes
    1. :)) Jo tamoc Gemma!!! Es va portar molt bé i ben feliç de fer de model! Ara, al final... ja n'estava ben tipa!! :))))
      Bon diumenge bonica

      Elimina
  13. Que bones i que senzilles semblen!!! Mai me atrevit a fer magdalenes, els dolços mai han sigut lo meu. Però al veure aquestes teves, m'han donat ganes d'intentar lo. Petons i bon dimarts!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mina, son MOLT fàcils de fer i sempre surten bé. Fins i tot quan el caputxó no vol sortir, la massa és una dolçaina d'aquelles tan bones!! Intenta-ho i ja veuràs que val la pena!
      Petons reina!

      Elimina
  14. Brutals, les primeres que faig i la sogra ha flipat. 👌🏻

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...