I ja hi tornem a ser! Una nova cita mensual amb la Palmira, la Rosa i la Cristina: Descobrint Sabors!
Aquest mes la Palmira ha escollit l'ou com a producte comú per totes tres i a nivell individual, m'ha adjudicat el tomàquet.
La combinació de sabors m'encanta!! De fet, el meu esmorzar de diumenge és el típic mini de truita - lògicament, amb pa amb tomàquet. I per això em va semblar que trobar una recepta adient amb la meva combinació d'ingredients preferits, seria bufar i fer ampolles.
Voleu la veritat? Doncs si deixem el mòn de les truites de banda, combinar els ous i el tomàquet no és tan fàcil com pot semblar d'entrada.
Vaig pensar a fer uns ous al plat però... són bastant calòrics i ara mateix intento menjar sa i evitar greixos. Vaig estar temptada a fer una frittata de tomàquet o els més que coneguts muffins d'ou amb tomàquets però no acabava de ser el que jo volia. Llavors, tot d'una, vaig veure la recepta clarament. Sana, natural, senzilla, boníssima i ideal per ara que les temperatures ja comencen a baixar.
Uns ous al plat sense plat, uns tomàquets al forn per menjar amb cullera, una sopa d'ou o de tomàquet amb entrebancs. Doneu-li el nom que més us agradi però feu-la!!! Us agradarà molt!
Som-hi!
Per 4 persones
Aquest mes la Palmira ha escollit l'ou com a producte comú per totes tres i a nivell individual, m'ha adjudicat el tomàquet.
La combinació de sabors m'encanta!! De fet, el meu esmorzar de diumenge és el típic mini de truita - lògicament, amb pa amb tomàquet. I per això em va semblar que trobar una recepta adient amb la meva combinació d'ingredients preferits, seria bufar i fer ampolles.
Voleu la veritat? Doncs si deixem el mòn de les truites de banda, combinar els ous i el tomàquet no és tan fàcil com pot semblar d'entrada.
Vaig pensar a fer uns ous al plat però... són bastant calòrics i ara mateix intento menjar sa i evitar greixos. Vaig estar temptada a fer una frittata de tomàquet o els més que coneguts muffins d'ou amb tomàquets però no acabava de ser el que jo volia. Llavors, tot d'una, vaig veure la recepta clarament. Sana, natural, senzilla, boníssima i ideal per ara que les temperatures ja comencen a baixar.
Uns ous al plat sense plat, uns tomàquets al forn per menjar amb cullera, una sopa d'ou o de tomàquet amb entrebancs. Doneu-li el nom que més us agradi però feu-la!!! Us agradarà molt!
Som-hi!
INGREDIENTS
Per 4 persones
- 4 tomàquets de Montserrat
- 4 tires de pasta de full - Llegiu "Notes"
- 12 llesques de pit de gall d'indi - o qualsevol altre embotit al gust
- 100 grams de formatge - jo he agafat una barreja de Emmental i Gruyère
- 4 ous
- Sal
- Pebre
Procediment
Escalfem el forn a 180°C i preparem una safata amb paper sulfurat.
- Rentem bé els tomàquets.
- Tallem la part alta dels tomàquets amb forma de barret i els buidem. Reservem els trossos de polpa ferms mentre que llençarem les granes i l'excés de líquid.
- Ara agafarem els tomàquets buits i els col·locarem sobre la safata del forn.
- Enrotllarem les tires de pasta de full a la part baixa dels tomàquets per tal d'eixamplar la base i dotar-los de més estabilitat un cop cuits.
- En un bol a part barregem la polpa de tomàquet, les llenques de pit de gall d'indi tallades a trossets i 75 grams de formatge.
- Amb una cullera, omplim els tomàquets amb aquesta barreja fins que quedin pràcticament plens.
- Finalment, trenquem un ou al damunt de cada tomàquet i salpebrem al gust.
Ja podem enfornar els tomàquets.
- Els deixarem coure 10 minuts o fins que veiem que els ous comencen a quallar.
- Passat aquest temps, obrim el forn i repartim el formatge que ens queda sobre els ous.
- Tornem a posar els tomàquets al forn i els deixem coure 5 minuts més o fins que el formatge s'hagi fos del tot.
Ja tenim els tomàquets cuits!
Els servirem calents, amb un xic de cibulet per sobre i AMB cullera! Sota el barret de formatge ens espera un brou natural ple d'entrebanc i proteïnes.
Una delícia molt versàtil que pot servir-vos d'esmorzar de diumenge, d'entrant, de sopar lleuger, de reconstituent,... i s'aprofita tot!
El niu de pasta de full el podeu anar esbocinant i sucar-lo al brou. I així que us hagueu pràcticament acabat el líquid, el tomàquet tallat a trossos i barrejat amb les restes de pit de gall d'indi i ou és boníssim també.
Vinga que la fred ja pica a la porta i s'agreixen plats calents! Us animeu?!
I, com sempre, si això dels ous al plat sense plat no us acaba de convèncer, mireu-vos les receptes de les meves companyes i aneu agafant idees.
- La Cristina ens ha preparat uns ous amb aire de nou moscada. Glamour pur!
- La Palmira ens ofereix una sofisticada crema de ceba caramel·litzada i ous a baixa temperatura amb ceba morada confitada en vinagre i ceps
- La Rosa ens porta el punt dolç amb una delicada crema de coco
NOTES
- Les tires de pasta de full. Com us podeu imaginar, aquestes tires no són absolutament necessàries PERÒ el tomàquet cuit és tou i amb la pasta de full com a suport, aguanta molt bé la forma i deixa que es pugui menjar tot l'interior sense por a que tot quedi desmuntat. A més, a nosaltres ens agrada sucar algun tipus de pa al brou/sopa. La pasta de full és pràctica perquè jo sempre la tinc a la nevera però, si ho preferiu, també podeu fer servir unes tires de massa de pizza. Si no teniu cap tipus de massa a l'abast, podeu fer un forat a una llesca de pa i situar el tomàquet dins el forat. El pa es torrarà i serà també una bona base. Suqueu trossets de torrada dins el tomàquet: us llepareu els dits!!!
ayy Dolors peró quins tomaquets mes macos t'han quedat i que bons han d'estar.
ResponSuprimeixAcabo d'esmorzar però se m'ha fet la boca aigua.
Una idea genial!!!
Molts petonets reina i molt bona setmana.
Rosa
ESTO SE VE DE MARAVILLA Y DEBE SABER IGUAL, UNA EXCELENTE IDEA, TE LA VOY A TOMAR
ResponSuprimeixNoia això és una idea genial!!!!!
ResponSuprimeixA mi els ous com tú amb tomàquet als entrepans ;o) Però pots estar ben segura que a casa ben aviat cauràn, potser ficaré massa de pà enlloc de pasta de full ;o)
A més de saníssima, molt elegant. M'apunto al brunch a casa teva!
Una abraçada i bon diumenge!
Palmira
Dolors... quina passada! M'agrada, posa-li el nom que li posis!
ResponSuprimeixÉs sana i molt bonica de presentació aquesta tomaca.
Ptnts
Glòria
Sort que no vas fer cap recepta tradicional i et va sortir aquesta,. Bona segur i sana també!!
ResponSuprimeixNueva suscriptora en tu página!!! me encanta lo que subes.
ResponSuprimeixHace mucho tiempo que me interesa este tipo de post, muchas gracias me ha gustado mucho todo lo que has escrito.
ResponSuprimeixtus publicaciones , me son de gran ayuda.Muchas gracias. Un saludo
ResponSuprimeixMuchas gracias por la información dada y por el tiempo dedicado. Me ha encantado
ResponSuprimeixEs un blog muy interesante, me ha gustado mucho leerlo, ya que puede ser algo de gran utilidad para poner en práctica.
ResponSuprimeixmuchisimas gracias por compartirlo con nosotros!
ResponSuprimeix