27 d’octubre 2013

Cake pops i boques de poma - Halloween 2013

HALLOWEEN... aquesta celebració porta molta controvèrsia: Halloween sí o Halloween no? Mireu, fa uns anys hauria dit de seguida "Halloween NOOOO" però a Suïssa, tot i que molt light i no a tot arreu, se celebra. A l'escola dijous farem fins i tot una festa amb els pares!

És com una mena de Carnestoltes però una mica més gris. He de reconèixer que M'AGRADA!! Per mi és trencar completament la rutina. És al vespre, amb la llum dels Jack-o-lantern i per una vegada no hi ha princeses, fades ni ballarines. Tampoc tenim vaquers o bombers, tenim fantasmes, monstres, dimonis, gats negres i bruixes de 3 anys i és verdaderament divertit

Per altra banda, aquest cap de setmana és especial: juntament amb la Marga (que encara no té blog però ja seria hora perquè és una crac dels pastissets i les masses fermentades) i la Rosa M del fantàstic blog "El plat del dia" he estat de TARTINE!!!! Sí, tot i que encara em queden 5 dies de vida a les cavernes jo ja tinc les mans a la farina i... han sortit uns Tartine tan bons que... he perdut un parell de punts avui PERÒ què carai: he estat 51 dies sense pa!!!!!!!☺

Tot el que té a veure amb el Tartine es mereix una entrada exclusiva però com que fer pa representa hores esperant i l'espera pot fer-se molt llarga si estem pendents del rellotge... doncs m'he dedicat a fer uns cake pops i unes boques... de por!


Les boques

La idea no puc dir que sigui meva perquè NO ho és. Simplement vaig veure la foto a Pinterest i vaig decidir portar-la a la pràctica. 

Ingredients

Les quantitats depenen exclusivament de vosaltres.
  • Pomes
  • Núvols petits 
  • Mantega de cacauet.

Procediment

Està clar que us hi podeu mirar més o menys a l'hora de fer aquestes boques. A Pinterest hi ha fotos on les boques són perfectament tallades, els núvols perfectament col.locats i la mantega de cacauet no es veu gens. Bé, es tracta de Halloween així que jo vaig tirar pel dret sense mirar-m'hi massa ja que tot plegat ha de ser una mica... una mica HALLOWEEN!☺
  • Tallem les pomes a quarts i després a làmines.
  • Les pintem amb una mica de mantega de cacauet perquè ens fa de cola. 
  • Col·loquem els núvols tal i com si fossin les dents sobre una de les làmines i col.loquem l'altre làmina a sobre. 
FET!! 

Cake Pops (amb motlle)


Era "ara o mai"! 

Atrapats a la xarxa

Trobo els cake pops una idea absolutament genial: individuals, bons i moníssims PERÒ jo no tinc paciència per fer-los i encara tinc menys paciència per fer-los perfectes!! Així que cake pops per Halloween és la millor opció: han de ser de tot menys perfectes!!!! ☺

Jack-o-Lantern

La família Hyde 

El cas és que la Mònica d'Ensucrat em va passar les receptes que feia servir la seva germana i juntament amb la recepta de l'Olga, col·laboradora del blog de Maria Lunarillos, he fet el meu Patchwork.

Ingredients


Per a 40 boles.
  • 115ml de llet
  • 1 cullereta de suc de llimona
  • colorant alimentari taronja
  • 200 g de farina
  • 1 1/2 cullereta d'impulsor
  • 100 ml d'oli suau
  • 150 g de sucre avainillat (receptes bàsiques n.10)
  • 2 ous
Per a decorar
  • 40 pals de cake pop
  • Candy Melts verd i taronja (o del color que volgueu) 
  • Mantega de coco
  • Ulls comestibles
  • Xocolata negre de cobertura


Procediment


Per les boles 

Escalfem el forn a 190°C i untem el motlle.
  • Barregem la llet amb el suc de llimona i el colorant alimentari. Remenem i ho reservem.
  • Tamisem la farina juntament amb l'impulsor i ho reservem.
  • Batem l'oli, el sucre i els ous fins que aconseguim una massa airejada.
  • Hi afegim la meitat de la farina sense parar de batre.
  • Un cop tenim la farina integrada, hi afegim els líquids.
  • Acabem amb la resta de la farina i batem fins a tenir-la tota ben mesclada.
  • Amb l'ajuda d'una manega pastissera omplim les cavitats del motlle. Tapem amb l'altra meitat i enfornem durant uns 15 minuts. 
  • Passat aquest temps els traiem del forn però és important no obrir el motlle fins que estiguin freds. Si obrim sense deixar-los refredar, pot ser que les boles es trenquin ja que les boles calentes són molt fràgils.

Decoració
La cosa més important és enganxar bé el pal a la bola per formar el cake pop. Els pals no ens serveixen només per agafar-los a l'hora de menjar-los sinó que poder-los agafar bé per sucar-los dins els Candy Melts escollits és la base per poder-los decorar. A vegades es desengaixen a mig decorar però si anem poc a poc segur que ho podem solucionar☺

Fixeu-vos que les carabasses reposen a terra. He aprofitat les boles que no han acabat de quedar rodones del tot i he decidit enganxar el pal a sobre. Podeu jugar amb això però sigui com sigui l'enganxarem de la següent manera: 
  • Seguint les instruccions del paquet, desfem una part dels Candy Melts verds. Jo no tinc microones i ho faig al bany maria i també va molt bé.
  • Si ens sembla que la xocolata no queda prou líquida, hi podem afegir una mica de mantega de coco per tal d'afinar-la però no millor no passar-se ja que tampoc no volem que regalimi tot per tot arreu. 
  • Suquem un dels extrems del palet dins la xocolata desfeta i el clavem a la bola  anant en compte a no passar de la meitat. 
  • Els deixem una estona capgirats mentre s'endureix la xocolata. Jo faig servir el mateix motlle però una ouera us pot fer el mateix servei. Si voleu anar més ràpid, els podeu posar a la nevera.

Així que tenim els pals enganxats podem passar a decorar-los al gust i segons la nostra imaginació, temps i paciència☺ Jo he fet servir ulls i xocolata per fer les cares de les carabasses però hi ha tantes opcions com idees.

El que si que us puc dir és que tenir-los a casa és una temptació: desapareixen per moments i amb una sola queixalada!!!!

HAPPY HALLOWEEN!! 


8 comentaris:

  1. Tot i que a casa som de castanyada, s'ha de reconèixer que el halloween dóna molt de joc :)
    Les boques m'han semblat molt originals!

    ResponElimina
  2. Quina por !!!
    Fantàstic i fantasmagòric.

    Roser

    ResponElimina
  3. Quina por!! Però els atacaria a mossegades jeje. Petons

    ResponElimina
  4. Molt original tot. Bona castanyada i feliç Hallowen

    ResponElimina
  5. Que divertit tot plegat!!! O terrorífic segons com tu miris jejej T'ha quedat genial! petons

    ResponElimina
  6. Uns dolços terroríficament deliciosos!!!! He al·lucinat amb les boques de poma! Ets una artista!

    ResponElimina
  7. Que originals i que divertits!!

    Bon Halloween!!

    ResponElimina

Moltíssimes gràcies per dedicar-me el vostre temps! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...