30 de novembre 2013

Temps d'advent


"Advent, Advent, ein Lichtlein brennt..." diu la cançó ☻

L'Advent!! Comença el compte enrere fins a Nadal. Una cursa contra-rellotge de trobades d'amics, sopars d'empresa, compres nadalenques, postals, felicitacions i... tradicions! 

La tradició Suïssa són els "Guetzli": galetes i pastetes de tota classe amb ingredients i formes ben tradicionals que combinen a la perfecció amb galetes de creació més moderna i sabors més atrevits o amb tradicions alemanyes com el "Christstollen" o els "Lebkuchen" (també anomenats "Pfefferkuchen") que, per proximitat, ja s'han integrat dins l'Advent i el Nadal d'aquí.

I aquí teniu una mostra del temps d'Advent catalanosuís! Intentaré anar-lo augmentant cada anys i oferir-vos tantes joies nadalenques com em sigui possible. Els ingredients són força bàsics: farina, ous, llevat, fruits secs, fruites confitades, mantega, cacau, xocolata, massapà, sucre, llimona o taronja, espècies i... poca cosa més. 

El que potser us serà difícil d'aconseguir són les barreges d'espècies però intentaré donar-vos alternatives. Només hi ha una petita cosa a tenir en compte: hi ha receptes que necessiten començar-se amb antelació per poder deixar reposar la massa o que un cop fetes s'han de deixar assecar abans d'enfornar PERÒ us ho aniré indicant en cada una de les entrades.

Bon i dolç ADVENT!!!☺

Quittenpästli


Kokosggüpfli

P.S - I perquè veieu que és una bona barreja on intento donar valor a totes les tradicions, dir-vos que cada any ens visita a l'escola el Tió!!! 

El primer any es va perdre pels boscos de Thalwil i vam haver de sortir a buscar-lo però ara ja ens troba sense cap mena de problema! I val a dir que tothom l'espera amb molta il.lusió ♥




3 comentaris:

  1. M'encanten les festes de Nadal.

    ResponElimina
  2. Ja estic desitjant rebre la sorpresa, en forma de recepta, de cada dia!!!! Petons!

    ResponElimina
  3. Umm, que bones !!
    Si te'n sobren porten unes quantes a la Vall del Llémena !!!
    Fins ben aviat.

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...