14 de desembre 2014

Pancakes clàssics

Bon 3r d'Advent!!☺



Sí, ja sé que els pancakes no són precisament nadalencs... però són ideals per un esmorzar de pijama i mitjons de llana fins al migdia així que perquè no menjar-los amb la família al matí de Nadal o de St. Esteve o fins i tot el primer dia de l'any nou!!! No us portaran gens de feina i tots plegats us en llepareu els dits!! 

A més, no podia deixar de compartir aquesta recepta amb vosaltres!!! Per nosaltres la millor massa de pancakes del mòn ♥♥♥ Creieu-me!! Nosaltres fem pancakes qualsevol dia i  a qualsevol hora i us ho dic de veritat que no us portaran feina. Literalment: es barreja tot i ja els podeu coure! NO cal que espereu 30 minuts amb la massa a la nevera, ni que ho planegeu la nit anterior i corrent corrent feu la massa per tenir-la a punt a l'endemà... RES de tot això! A casa no planegem massa res. Normalment ens aixequem, fem un cafè i llavors, quan ja estem una mica desperts, és quan diem: "fem pancakes?" I aquest "fem pancakes" vol dir ARA, no d'aquí a mitja hora o demà al matí. 

Dir-vos que la recepta és per fer els pancakes clàssics i bàsics amb els ingredients de sempre: farina, impulsor, sucre, llet i ou. I llavors? Doncs que a base de sumar i restar he aconseguit la proporció ideal entre els diferents ingredients (emulsionats amb una mica d'oli) per assegurar-vos uns pancakes lleugers, esponjosos i boníssims de gust! Espero que us agradin...

Anem-hi!

Ingredients

Per 5-6  pancakes ben bonics.
  • 1 ou batut
  • 25 grams de sucre
  • 112 grams de farina de rebosteria (*) 
  • 6 grams d'impulsor
  • 1 polsim de sal
  • 180 ml de llet
  • 20 ml d'oli vegetal o d'oliva lleuger


(*) Jo faig servir la de l'Amasadero. No us parlo mai de les farines que faig servir perquè visquent a Suïssa... però a aquí la farina més aviat tendeix a portar més gluten que menys així que la farina de rebosteria o "força 0" la demano per internet i me l'envien a Catalunya. N'estic molt contenta! Tant de la farina com del servei així que us ho faig saber per si us interessa i que consti que no hi guanyo res jo☺

Procediment

Tot barrejat mestressa i ja teniu la massa preparada per utilitzar. Jo acostumo a començar amb l'ou i deixo que la màquina el bati sol mentre aprofito per tamisar la farina. Un cop fet això ja hi afegeixo tota  la resta d'ingredients.

Per fer els pancakes utilitzo una paella petita i antiadherent per evitar utilitzar oli a l'hora de coure'ls. Es couen un parell de minuts de cada costats. Sabreu que és hora de girar-los perquè la superf'icie del pancake s'omple de bombolletes. 

I ja estem! A gaudir-los amb l'acompanyament que més us agradi!!!!

A nosaltres ens agraden sols. Els acompanyem de xarop de xocolata (Receptes bàsiques n.4) i/o... recordeu que al fer les llimones confitades us vaig dir que guardéssiu el xarop restant en una botella?...



Doncs SÍ!! Ara és l'hora de gaudir-ne!!! Us donarà un refrescant toc de llimona als vostres pancakes!!☺I us heu fixat que cristal·litza? Bonic, oi? Cap problema!! Quan ja gairabé no us en quedi, podeu posar la botella dins aigua calenta i solucionat!!

Espero que realment els feu perquè valen molt la pena i són molt versàtils! Mireu:




Ben remullats amb xarop i el pancake encara manté la consistència esponjosa!! 


Podeu observar una diferència de color al centre on ha anat caient el xarop però fins i tot moll es manté ferm i us assegura una mossegada sucosa però gens enganxosa o pastosa. 


BONÍSSIMS!!!!

Petonets i bon diumenge de pijama!!

P.S - si voleu uns pancakes més originals o bé teniu certes intoleràncies, no deixeu de provar els pancakes amb farina de castanya i/o de coco!!

2 comentaris:

  1. Doncs no seran nadalencs, però començar un matí de Nadal amb uns pancakes com aquests em sembla una meravella, de veritat. Petons.

    ResponElimina
  2. Perfectes, simplement PERFECTES! A mi m'agraden moltíssim els pancakes, menjaria a qualsevol hora i la veritat és que quan es tracta d'una dia especial o festiu a casa sempre ens agrada començar aquest dia especial amb un bon esmorzar amb pancakes, xocolata desfeta i plátans.
    Em guardo la teva recepta perquè la textura dels teus pancakes es veu perfecta i de ben segur que són els més esponjosos del món! <3
    Boníssims!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...