25 de gener 2017

Pancakes marroquins - Baghrir o dels 1000 forats {Les mil i una nits}

Sabeu que m'agraden molt les masses fermentades així que no és gens estrany que aquests pancakes m'hagin robat el cor! 




Vaig veure'n una foto en un programa de TV i em van cridar l'atenció perquè la massa porta llevat! Però no em vaig quedar ni amb el nom dels pancakes ni amb el nom del programa. 

Vaig fer recerca per internet i no em va costar gaire saber que es tractava dels Baghrir, uns pancakes marroquins que es coneixen amb el sobrenom de pancakes dels 1000 forats - la raó del sobrenom és evident, oi? 

De totes les que vaig trobar, em vaig quedar amb la recepta de la Nargisse Benkabbou perquè porta les seves arrels i perquè el seu bloc és magnífic!♥ 

Vaig enllaçar-lo a la meva carpeta de "pendents" i... 



... allí es van quedar! 

Cada dissabte esmorzem de pancakes!! Ens agraden moltíssim! Però encara no havia fet mai els Baghrir... perquè? Doncs perquè amb pijama i mig adormits, no és l'hora de fer provatures noves: tenim gana! ☻ I sempre anem directes a preparar la recepta clàssica que ens funciona MOLT bé. Així que ja ho veieu, els dies passen i la llista de pendents només s'allarga.


Aquest mes però, quan la Lídia de Nunca es demasiado dulce va proposar-nos el conte de Les mil i una nits pel projecte de gener d'Una galleta un cuento, vaig tenir de seguida molt clar que els pancakes marroquins li anaven que ni pintats al projecte! 


I no només pel nom!☻ Deu ser que tinc una obsessió pel menjar però sempre que he sentit a parlar de la llegenda de Les mil i una nits, m'he preguntat què devia menjar el Soldà mentre Xahrazad li narrava els contes? No trobeu que aquests pancakes són l'entreteniment perfecte per acabar de quedar fascinat del tot ? ♥

I aquí els teniu!

Ingredients


Per uns 15 pancakes.

  • 250 grams de sèmola de blat dur
  • 40 grams de farina de rebosteria 
  • 40 grams de sucre
  • 4 grams de llevat sec
  • 1/2 cullereta de sal
  • 500 grams d'aigua tèbia
  • 2 culleretes d'impulsor



Procediment


  • Al got de la liquadora (si no teniu liquadora, dins el bol de la batedora elèctrica) barregem la sèmola, la farina, el sucre, el llevat i la sal.
  • Hi afegim l'aigua tèbia i liquem la barreja per tal d'aconseguir una massa ben fina (un cop de batedora elèctrica també va perfecte!. Amb l'accessori dels ganivets així la sèmola queda ben fina i integrada) 
  • Seguidament hi barregem l'impulsor i liquem una vegada més. 
  • Ara deixarem reposar la massa durant uns 35-40 minuts (a l'estiu amb uns 25-30 minuts en tindreu prou) per tal de donar-li temps al llevat a activar-se.
  • Passat aquest temps barregem bé la massa amb un batedor de varetes, untem lleugerament una paella antiadherent i ja podem començar a coure els pancakes.


Coure els pancakes no us portarà cap dificultat doncs es fa de la manera habitual PERÒ si que hi ha tres coses a tenir en compte: 



  1. La paella ha d'estar ben calenta abans de començar o no aconseguirem gaires forats.
  2. NO girem/tombem els Baghrir! Només es couen d'un costat ja que si els girem, perdrem els forats. Posem una petita quantitat de massa dins la paella i de seguida hauriem de començar a veure com es van formant bombolles que van rebentant. Al cap de pocs minuts, veureu que el pancake ja no està moll i està tot ple de forats: ja està cuit!! Què passa si no surten els forats o en surten molt pocs? Si això passes, segurament és perquè ens hem passat amb la farina i la massa ha quedat massa espesa/feixuga o el llevat no està prou activat. En qualsevol cas, ho podem solucionar afegint un parell de cullerades d'aigua tèbia i deixant que la massa reposi 15 minuts més. 
  3. NO els apilonarem mentre estiguin calents ja que es podrien enganxar i perdrien tota la gràcia. Si els apilonem, ho farem separant-los amb paper sulfurat. 



I ja podem menjar-los amb l'acompanyament que més ens agradi!! 








A nosaltres ens han agradat molt! La sèmola els hi dóna un sabor neutre molt fàcil de combinar i el millor? Els forats!!!!! 



El que d'entrada podria semblar una mena d'esponja marina, atrapa el que sigui que li posem a sobre: la mel, el xarop d'auró, la xocolata, la melmelada,... i la mossegada és plena i llaminera! ♥



A veure si els pancakes dels 1000 forats us atrapen a vosaltres també! ☻ I si voleu més mostres exòtiques, no us perdeu el recopilatori amb les receptes de les meves companyes! El trobareu a aquí

13 comentaris:

  1. M'encanten!! Tot i que cassolanes mai n'he menjat! Però a parís a moltes panaderies es venen i de tant en tant n'agafo. Ara m'he d'animar a fer-les a casa!
    Quin tema més inspirador aquest mes!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. I tant que m'han atrapat apuests pancakes! Són ben curiosos amb els mil forats, ideals per Les mil i una nits.

    ResponElimina
  3. Jo no soc gaire de masses fermentades, però aquests pancakes tenen una pinta tan bona que no em faria res barallar-m'hi amb el llevat. A més el títol és molt suggeridor i fa la recepta encara més llaminera! Un petonet!

    ResponElimina
  4. Qué delicia!!! Se ven bien ricos!! Besitos

    ResponElimina
  5. A mi em tenen el cor robat! Me les va ensenyar a fer una noia marroquina....m'encanten!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. Que ricos!! Tienen una pinta exquisita!!

    ResponElimina
  7. Tinc molta tirada a les fermentacions en general i a aquest tipus de masses en particular. I si són de fora, encara més. Aquesta la faré segur. Salut!

    ResponElimina
  8. Qué curiosos y bonitos pancakes, con tantos agujeritos absorbiendo sabor estarán muy ricos, me apunto la receta! Un beso

    ResponElimina
  9. Quina massa ben curiosa!! No l'havia vsit mai...ara, ja ho provaré perquè a casa també ens encanten els pancakes!!
    Clara

    ResponElimina
  10. A mi m'has convençut i m'han atrapat! perquè a més de bons mira que tenen una estètica romàntica i deliciosa, no?? haurem de provar-los (maleïda dieta!!!). Un petonàs!!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...