16 de març 2016

Magdalenes de formatge de cabra i olives


Ja feia temps que tenia ganes de fer aquestes magdalenes☺ Vaig llegir-ne una recepta ja fa temps al tren i vaig pensar que podien ser perfectes per un sopar de divendres o per un Brunch. 

Les havia pràcticament oblidat igual com no recordo a quina publicació ho vaig llegir ni els ingredients exactes. I encara menys les quantitats. Però recordo perfectament que era una recepta senzilla, amb formatge de cabra i que al llegir-la no hi va haver res que em sorprengués especialment. Per això quan fa pocs dies vaig voler preparar alguna cosa salada per portar als meus companys del grup de teatre, vaig pensar que era el moment de fer un invent i provar a veure què doncs amb els de teatre és com cuinar pels de casa! ♥




I van quedar molt contents!! Servides tèbies, aquestes magdalenes són com menjar una pizza esponjada.

Ingredients
  • 100 grams de formatge de cabra tendre
  • 50 grams d'olives - a mi m'agrada fer servir les farcides d'anxoves
  • Unes branques de farigola + una mica per decorar
  • Unes branques de romaní + una mica per decorar
  • Una punta de cullereta de bitxo (cirereta) + una mica per decorar
  • Un polsim de Flor de sal o sal granada
  • Ametlles trossejades - opcional
  • 275 grams de farina de rebosteria
  • 1 sobre d'impulsor
  • 6 grams de sal de cuina
  • 2 ous 
  • 250 grams de llet
  • 40 grams d'oli d'oliva

Procediment

  • Piqueu les olives i engruneu el formatge de cabra dins un bol. No cal que el feu molt petit!
  • Seguidament hi afegiu les herbes (menys la part que destinarem a la decoració) barregeu bé i el reserveu.
  • Dins un altre bol barregeu la part de les herbes que guardarem per decorar amb la Flor de sal i les ametlles i reserveu. 
  • Tamisem la farina amb l'impulsor i la sal.
  • Batem els ous amb la llet i afegim els líquids a la farina. Remenem bé per tal d'aconseguir una massa homogènia. 
  • Finalment hi afegim l'oli. Veureu que la massa, abans de l'oli, és més aviat densa però que al barrejar-la amb l'oli, adquireix brillantor i queda una mica més fina.


Ara deixarem descansar la massa dins la nevera el temps d'escalfar el forn fins a 200°C i preparar les càpsules de les magdalenes. 

Un cop el forn ja està calent, traieu la massa de la nevera, li feu una barrejada a consciencia i la dosifiqueu dins les càpsules de les magdalenes. A mi em va molt bé fer servir una màniga pastissera d'un sol ús però segur que molts de vosaltres domineu la cullera a la perfecció☺

Si us hi fixeu, no us he dit quantes magdalenes us sortiran. Ja us he comentat que la massa és densa i millora amb l'oli però continua essent més densa del que és habitual per una magdalena (li falta la humitat que li aporta el sucre) Per això trobo difícil dir-vos exactament quantes n'aconseguireu. Penseu per una safata de magdalenes de 12 i llavors aneu fent fins que acabeu la massa. NO les ompliu massa! No cal que acabeu d'arribar als 3/4 de càpsula ja que creixen bastant i amb el pes de les olives i els trossos de formatge, pot ser que es desplomin una mica: a mi em va passar una vegada. Seguint això, dir-vos que normalment n'aconsegueixo unes 10. També depen però de les càpsules que faig servir. Una vegada me'n van sortir 13 perquè les càpsules, tot i ser de magdalenes normals, eren més petites del que és habitual. Malgrat tot, la primera vegada que les vaig fer pels meus companys de teatre, només en vaig aconseguir 9... 

Abans de posar-les al forn hi espolseu la barreja d'herbes i bitxo per sobre i finalment les enforneu! Les deixeu uns 6-8 minuts a 200°C i després baixeu el forn a 180°-185°C i les acabeu de coure durant uns 15-20 minuts més. 

Quan estiguin cuites, les traieu, les deixeu refredar fins poder-les manipular i ja les podeu servir!! 


A nosaltres ens agraden acabades de fer i als meus companys de teatre també els hi van agradar molt encara tèbies. Fredes... bé, suposo que és cosa de gustos, oi? També hi ha qui es menja la pizza freda amb entusiasme!!☺ 

Un cop fetes i fredes, es conserven bé durant un parell de dies però llavors perden ràpidament la humitat i queden seques. Si no les heu de menjar de seguida, congeleu-les!! Funcionen molt bé! Quan les volgueu servir, les traieu del congelador una hora d'abans de servir i acabeu  amb un cop de forn: 5 - 6 minuts a 180°C. Us quedaran calentes i boníssimes! Com acabades de fer.



I segur que també surten bé amb altres combinacions salades... en tinc alguna al cap. A veure si trobo el temps per fer-les i us les ensenyo. De moment però, espero que us agradin aquestes.

Bon profit!

9 comentaris:

  1. Quina pinta!!
    Les magdalenes salades m'agraden molt per portar a menjar fora, un picinic o per un brunch, A més donen moltes possibilitats de combinacions i com es congelen molt bé sempre en pots tenir a mà!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. Dolors, tu també portes bon ritme... com ens agrada treballar a la cuina...Aquestes magdalenes a casa volarien, el formatge ens agrada molt, molt... En vaig fer unes de minis amb herbes aromàtiques, romaní, farigola... també molt bones! amb les magdalenes sempre es triomfa, oi? petó

    ResponElimina

  3. Dolors; Com molt bé diu la Teresa, amb aquestes magdalenes, sempre es triunfa.
    Salutacions¡¡ :O)

    ResponElimina
  4. Oh, quina pinta les fotos!! Originals i ben bones!
    Marta

    ResponElimina
  5. No he comido nunca magdalenas con queso de cabra y deben de estar bien buenas y desde luego como bien dices es como comer una pizza esponjosa y aérea.Que contentos que quedaron tus compañeros de teatro con este detalle tuyo.
    petons

    ResponElimina
  6. Quines magdalenes més originals! Jo mai n'he fet de salades, però han de ser boníssimes, oi??
    Clara

    ResponElimina
  7. Hola Dolors. He hecho magdalenas pero nunca he utilizado queso ni los demás ingredientes que pones. Las he hecho dulces.
    pero viendo el aspecto que tienen estas que has hecho con esa masa tan esponjosa no me cabe la menor duda de que han debido salirte deliciosas. Además los moldes que has utilizado son preciosos jj.
    Seguro que todos disfrutarían al saborearlas.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  8. TEnen una pinta genial!!

    ResponElimina
  9. Quina recepta més original Dolors! La veritat és que fins ara no se m'havia acudit cuinar magdalenes 'salades'. Boníssimes quan estan encara tèbies. :-)

    Una abraçada!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...