07 de maig 2016

Flocs de civada "to take away"

Entre setmana, quan el rellotge i els horaris m'atrapen, començo el dia amb aquest esmorzar☺



El cap de setmana és una mica diferent! Ja no cal còrrer i ens asseiem tots a taula i traiem el pa amb tomata però de dilluns a divendres... és un "campi qui pugui"! Tots amb horaris diferents! I a vegades arreplegant qualsevol cosa i sortint per cames per poder arribar a l'hora☺

La civada té una pila de propietats nutricionals i és molt energètica. 


Països com Irlanda o Escòcia són els reis dels "Oats". Fins i tot hi ha qui diu que han estat pobles forts gràcies al "Porridge" que tenen per costum menjar per esmorzar.

Deixant de banda les dites i les llegendes, no podem negar que el consum de civada és beneficios per a la salut. Alemanya i Suïssa també en són uns consumidors devots i, a part de molts altres beneficis, la raó que inspira aquesta devoció és l'afecte energètic, saciant i reparador (sobretot de la pell i els cabells) que ens aporta la civada.

Hi ha però un petit inconvenient a l'hora de preparar-se una ració de civada: s'ha de coure per tal de facilitar-ne la digestió...

... ja tornem a estar al cap del carrer! La falta de temps! Els flocs necessiten menys estona de cocció que el gra sencer però tot i això, jo no disposo d'aquest temps al matí! 

Hi ha però una manera!!! Deixar-la unes hores amb remull! ☺ I aquest és el meu sistema! Ho preparo a la nit i al matí només em cal afegir-hi el que més em vingui de gust i cap a la bossa: un pim pam!  

Ingredients

  • Flocs de civada
  • Líquid: llet, aigua, suc,...
  • Iogurt: natural, de fruites,...
  • Fruites naturals
  • Fruites seques
  • Mel, sucre, xarop d'atzavara, xarop d'auró,...

Veieu que no us he donat quantitats perquè això és molt personal. El que sí que us diré és que pel que fa a la proporció de flocs de civada i líquid, teniu 2 opcions: 
  • 1 mida de flocs de civada per 2 de líquid: la barreja us quedarà perfecte per menjar amb cullera.
  • 1 mida de flocs de civada per 4 de líquid: us quedarà un esmorzar per beure. En certes ocasions pot resultat molt pràctic. 

Per si us serveix d'orientació, el meu esmorzar el faig amb:
  • 25 grams de flocs de civada
  • 75 grams d'aigua
  • 2 cullerades de iogurt grec natural, desnatat
  • 1 grapat de fruites vermelles. Avui, nabius!
  • 1 cullerada de fruita seca. Avui, pinyons!
  • 1 cullerada de mel

I fer-ho és un moment!

Procediment

Al vespre abans

  • Poso els flocs de civada dins el pot de vidre.
  • Faig escalfar una mica l'aigua i l'afegeixo a la civada.


  • Tapo el pot de vidre i el deixo a la nevera tota la nit.

Al matí

  • Trec el pot de vidre de la nevera.
  • Hi afegeixo el iogurt, la fruita fresca, la fruita seca, la mel el tapo i...
... cap a la bossa!! 

No hi ha res més a fer ni res més a dir!☺

Així de fàcil, així de bo, així de sa!! Us encantarà!!

16 comentaris:

  1. M'encanten els flocs d'avena, en fem galetes gairebé cada setmana! M'apunto aquest esmorzar saludable, quina combinació més bona! Un petó ;-)

    ResponElimina
  2. M'has donat una molt bona idea pels esmorzars! En lloc de l'entrepà i per variar una mica uns flocs de civada! Vaig trobar temps enrere un llibre que parlava dels beneficis de la civada...a més m'agrada moltíssim...tinc una parell de receptes de galetes de civada..llàstima que no en durem mai gaire..Un petonet!

    ResponElimina
  3. Saludable del tot! Ho intentaré de fer a veure si ho puc introduir als meus costums!ptnts

    ResponElimina
  4. Desde luego que es saludable yo no suelo hacer estos almuerzos saludables, pero mi mujer si y siempre lo pone en remojo la noche anterior.
    Feliz Domingo
    Bss

    ResponElimina
  5. Jo prenc una cullerada de flocs de civada amb un iogur, i no els coc pas! Em farà mal?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Helena,

      De fet no és tan important el fet de coure-la com el fet d'hidratar la civada.

      Els flocs de civada, com les granes i les llegums, té àcid fític. Aquest àcid és necessari per l'organisme però bloqueja l'absorció dels metalls i pot arribar, a llarg termini, a crear-nos deficiències de ferro, per exemple. Si hidratem la civada durant unes hores, neutralitzem part d'aquest àcid.

      Però el primer que normalment notem si mengem habitualment civada sense hidratar són petits problemes com ara mal de panxa, restrenyiment, digestions pesades, panxa inflada i altres molèsties digestives. No has notat res d'això?

      Igualment, la civada remullada és molt més agradable a l'hora de menjar-la. La civada crua és un xic com mastegar paper ;)

      Jo faria la barreja de civada i iogurt la nit abans. No cal que la coguis però deixa que el iogurt la hidrati i així n'obtindràs un benefici real :)

      Petons i gràcies per preguntar 😉

      Elimina
    2. Ostres, de restrenyiment i digestions pesades en tinc sempre per uns medicaments que prenc, no sabia que això ho agreujava! Moltes gràcies.

      Elimina
    3. De res Helena!😊 Comença a hidratar la civada avui mateix i estic segura que la fibra t'ajudarà a paleïar els efectes del medicament. Ja m'ho diràs 😀
      Molt bon diumenge!

      Elimina
  6. M'ha encantat la idea!!! Te la prenc...i això d'hidratar la civada el dia abans, ha sigut un gran descobriment! Petonarros!

    ResponElimina
  7. El dia que he descobert els overnight oats, la meva vida ha canviat ! O els esmorzars! Els flocs de civada són ideals, crec que és l'únic àpat que em permet mantindre forces durant hores i no passar ganes de les 7 a les 15h!!! A més són lleugeres! Les preparo amb iogurt i civada tota la nit, molt semblant a la teva recepta.
    Em fas pensar que hauria de publicar la versió frangipane dels meus flocs de civada...
    petons i bona setmana :o)
    palmira

    ResponElimina
  8. Hola Dolors. Te diré que nunca he tomado copos de avena ni de nada jj, como no tome un café caliente con cualquier cosa sólida, magdalena, bizcocho, sobaos, etc, tengo la mañana apañada jj y por lo que leo tu te lo tomas tal cual es decir sin calentar. ¡Vaya sacrificio el que haces jj! pero supongo que eso te conservará como una sílfide jj.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juan!! De sílfide nada!! Jajajaja
      Que yo me tomo la avena por la mañana (sin calentar pero bien hidratada durante toda la noche) y me tomo las magdalenas, los bizcochos, los sobaos y demás por la tarde!!!! Jajajajaja Una buena yo para vivir solo de avena! Jajajaja

      Elimina
  9. Ostres,jo fa molt temps que prenc llet de civada amb cafè, flocs de civada, flocs d'espelta i xia. Però no hidratava els flocs. I tinc tot sovint la panxa inflada. Provaré d'hidratar-la. Moltes Gràcies.

    ResponElimina
  10. Ostres,jo fa molt temps que prenc llet de civada amb cafè, flocs de civada, flocs d'espelta i xia. Però no hidratava els flocs. I tinc tot sovint la panxa inflada. Provaré d'hidratar-la. Moltes Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! L'hidratació és una cosa que no tenim present i ajuda moltíssim! Si ho vas, espero que hi trobaràs millora.
      Gràcies pel comentari i una abraçada ben forta!
      Dolors

      Elimina
  11. És pot veure llet posant l civada directament sense estovar la?
    És lo q estic fent jo, llet calenta una cullerada d civada i dos pastes ho vaig bé?

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...