17 de novembre 2013

Vermicelles


No us ha passat mai que de cop us heu adonat que unes postres o un plat determinat el teniu integrat de tal manera dins la vostra rutina alimentaria que fins i tot heu deixat de donar-li importància? A mi em va passar ahir! 


El dissabte és una dia una mica... com definir-lo? De fet ja és cap de setmana però per a nosaltres encara no és festa: fem la compra, recollim la casa, posem rentadores perquè ens hem adonat que ja no ens queden mitjons, paguem factures i entre anades i vingudes arriba l'hora de dinar i què mengem ara? El que sigui però ràpid! I quan ja hem acabat de dinar ens mirem i ens preguntem: "tenim alguna cosa dolça?" NO! Doncs va, fem un Vermicelles! 

Trigo 2 segons i tinc el primer fet i quan vaig pel segon alguna cosa m'il·lumina i crido: "UN MOMENT!!!!!!! NO TOQUEU RES: HE DE FER FOTOS!!!!!!! El Vermicelles encara NO el tinc al blog!!!!!"☺

I mentre em mirava l'expressió congelada i les boques a mig tancar d'en Reto i l'Iris vaig començar a fer fotos sense pensar-m'hi massa. Aquesta entrada no ha estat pensada ni planejada així que l'atrezzo és el de cada dia i la recepta tampoc és la versió de luxe o enriquida, NO! És el Vermicelles d'estar per casa i nosaltres el trobem DELICIÓS!☺ 

I què és el Vermicelles? A França es coneix amb el nom de Mont Blanc. És una especialitat a base de pasta de castanyes filetejada en forma d'espagueti, merenga i nata. És el dolç clàssic i per excel·lència d'aquesta època de l'any. 

Si us agraden les castanyes i el feu un cop... ja no podreu deixar de repetir-lo!

Ingredients 

Per a 4 Vermicelles
  • 600 g de pasta de castanya
  • 8 merengues petits
  • Unes gotes de Kirsch -  opcional
  • Nata líquida per muntar
  • Una mica de sucre per la nata - opcional
  • 4 cireres confitades - opcional
  • 4 peces petites de xocolata - opcional


Procediment



A Suïssa, malgrat no ser precisament el paradís de la castanya, la pasta de castanya i les castanyes confitades o congelades es troben als supermercats pràcticament tot l'any. No sé si a Catalunya podeu trobar pasta de castanyes ja feta i per això començaré donant-vos aquesta recepta:

Pasta de Castanya

  • Agafarem 600 g de castanyes pelades i netes - Llegiu "Notes" 
  • Posem les castanyes en un cassó juntament amb 4.5 dl de llet i ho posem a coure a foc lent uns 10-20 minuts.
  • Així que les castanyes estan cuites, les xafem amb una forquilla per tal d'aconseguir un puré i deixeu que es refredi.
  • Mentrestant poseu 3 dl d'aigua, 6 cullerades de sucre i les llavors d'1 beina de vainilla en un altre cassó.
  • Poseu el cassó al foc i ho feu coure durant uns 15 minuts o fins que veieu que agafa textura de xarop.
  • El xarop, encara calent, el tirarem sobre el puré de castanyes i barregem bé per tal d'integrar tots els ingredients. Us hauria de quedar una massa tova i elàstica.   
I llestos! Si voleu en podeu fer més quantitat i la que us sobri es congela fantàsticament bé  i la podeu guardar durant gairebé 1 any!! 

Igualment aquesta pasta la podeu fer amb 1 dia d'antelació. Un cop feta la podeu guardar a la nevera fins al moment de fer-la servir. I d'utilitats en té un munt: pastissos, cupcakes, gelats,  galetes, "buttercream", salses i...

 VERMICELLES

  • Posem 2 merengues en un bol, got, plat o fins i tot en una càpsula de magdalenes.
  • Podeu remullar els merengues amb unes gotes de Kirsch. Jo hi he posat el licor que m'ha quedat de les cireres confitades d'aquest estiu ☺




  • Cobrirem les merengues amb espaguetis de pasta de castanya. Per aconseguir aquests espagueti nosaltres tenim la premsa d'èmbol que podeu veure en una de les fotos anteriors. I vosaltres teniu... el premsador d'alls!!☺Necessitareu una mica més de temps però el resultat és igualment excel·lent.




    • Muntarem la nata i hi afegirem sucre al gust. Nosaltres no hi posem sucre doncs la pasta de castanyes ja en porta i no ens en cal més. 
    • Decorarem el Vermicelles amb uns núvols de nata.
    I a gaudir-lo!


    Val a dir que podeu coronar el Vermicelles amb una cirera confitada o amb una peça petita de xocolata i si els voleu fer una mica més festius, podeu afegir una cullereta de nata i unes gotes de xarop de xocolata a les merengues abans de cobrir-les amb els espaguetis de castanya i us asseguro que triomfareu☺


    Nosaltres no ens en veiem tips! I a vosaltres, us agraden les castanyes?

    NOTES

    1- La pasta de castanya: Per fer-la, la part més odiosa és pelar les castanyes. Si trobeu castanyes deshidratades i/o congelades, us estalviareu de treure la pela. Si feu servir castanyes fresques, en necessitareu més o menys 1 kg de castanyes. El resultat és el mateix així que feu-vos la vida fàcil. Si treballeu amb castanyes fresques, primerament les escaldeu per poder-les pelar millor o les torreu al forn i un cop pelades, us poseu a fer la pasta. Poden ser fresques o congelades, el resultat és el mateix☺

    8 comentaris:

    1. Quina sort que pensessis en compartir-lo! Són unes postres de dissabte de luxe! Si això és d'estar per casa no vull ni pensar que et surt quan et poses a fer quelcom especial! I, a sobre, de temporada! Petons!

      ResponElimina
    2. Apa a mi em semblen unes postres ben originals! no em sona pas haver vist pasta de castanyes per aquí... així que potser haurem d'anar a Suïssa!! XD

      ResponElimina
    3. Ostres que original! :-) No havia vist la pasta de castanyes abans!

      ResponElimina
    4. òndia, doncs sort que vas fer fotos, sí!! Comptant que no coneixia les vermicelles, encara menys hagués intuït que em podien agradar! El teu pas a pas és tan explícit que ja no tenim excusa: ho hem d'intentar! Un dissabte ben aprofitat, i tant!

      ResponElimina
    5. quina gràcia, sembla un plat d'espaguetis!!! jejejje M'han entrat unes ganes enormes de provar-ho, té una pinta tant bona! petons

      ResponElimina
    6. I jo ilús de mi, pensant que eren espaguetis quan he vist la foto, jajaja!!

      Gràcies per compartir aquesta recepta, que les d'estar per casa són tan bones com les que preparem pel bloc!

      Petons!

      ResponElimina
    7. Déu meu!! I esteu acostumats a aquest postre?? No l'havia vist mai, gràcies a tu he après una cosa nova, i que bo ha de ser!! Gràcies per compartir aquesta recepta!
      Petons

      ResponElimina
    8. Quia cosa més original! No hio havia vist mai... I per ser improvisat, les fotos us van quedar sensacionals :)

      ResponElimina

    FELIÇ de rebre comentaris!!!!
    Dolors


    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...