28 de gener 2014

Pancakes amb farina de castanyes i de coco [sense gluten i sense lactosa]

Ufff... fa una eternitat des de la darrera entrada però entre les vacances de Nadal i la depressió "post-vacacional"☺ els dies s'han anat escolant i ja som a finals de gener!! 

Però no us penseu que m'he dedicat a estar estirada al sofà i lamentar-me perquè s'ha de tornar a la feina, NO! De fet... he fet moltes coses però coses bàsiques i de rebost: litres de caldos de pollastre i de peix que he envasat i congelat, croquetes de pollastre d'aprofitament,... Però de totes aquestes coses no n'he fet fotos ja que són coses que faig regularment i ni se m'havia passat pel cap fer-ne entrades al bloc. TOT I QUE... 

... ahir vaig pensar que la propera vegada que faci caldo, sigui del que sigui, si que faré fotos i escriuré la recepta. Perquè? Fer un caldo no és pas difícil i el bloc està molt enfocat a postres i pa... Ja ho sé! Però el bloc l'escric per compartir receptes amb tots vosaltres, no hi ha cap dubte amb això, però també per mi (així tinc les receptes classificades i en ordre) i qui sap si en un futur la meva filla estarà contenta de tenir una recepta escrita de com fer un bon caldo de pollastre a la catalana☺

Però avui us porto uns "Pancakes"! 



Ja sabeu que tinc una colla d'amics esportistes que viuen "a la cova" i que jo els visito en alguna ocasió☺ Aquesta recepta és la meva versió d'uns "Pancakes" Paleo que m'han fet arribar i el resultat és espectacular! 

Dic que és la meva versió ja que la recepta original porta farina de coco però, pel meu gust, queden massa dolços. Per compensar aquesta dolçor vaig decidir fer una prova substituint una mica més de la meitat de la farina de coco per farina de castanyes i els resultat ens agrada molt. Ens agrada el gust (menys dolç) i la consistència que és molt similar als "Pancakes" tradicionals. NO porten gens de sucre ni cap mena d'edulcorant així que s'adapten a moltíssimes dietes i són aptes per celíacs. 

Ingredients

Per a 5 "Pancakes" d'uns 15 cm
  • 35 g de farina de castanyes
  • 30 g de farina de coco
  • 1 cullereta d'impulsor
  • 1 cullereta de sal
  • 3 ous grossos
  • 1 tassa de llet de coco (225 ml)
  • Oli d'oliva o de coco per fregir-los


Procediment

Hi ha qui diu que la barreja per "Pancakes", igual que la de crep, s'ha de deixar reposar una estona a la nevera abans d'utilitzar-la. Sincerament... normalment quan em poso a fer "Pancakes" és perquè vull esmorzar, tinc gana☺ i NO estic per esperar massa jo. Normalment la deixo reposar uns 10 minuts i començo. Fins ara no he tingut mai cap problema. 
  • En un bol tamisem i barregem les farines, l'impulsor i la sal. Ho reservem.
  • En un altre bol deixatem els ous per homogeneïtzar-los.
  • Hi afegim la llet de coco i batem per integrar-la bé.
  • Seguidament agafem la barreja de secs i els afegim poc a poc a la crema d'ou i llet. Anem remenant suaument tota l'estona per evitar grumolls i així que ho tenim tot lligat ja la podem deixar reposar. La crema us ha de quedar líquida però amb cos.  

Mentrestant podeu preparar la paella que fareu servir per fregir-los i l'engreixeu amb l'oli escollit. Mireu de trobar el punt perquè els "Pancakes" no s'enganxin i es puguin girar però sense que quedin oliosos. 

Per fer els Pancakes només caldrà que aneu agafant cullerots de crema i els fregiu a la paella. a foc mig. Deixeu-los daurar uns 3-4 minuts (o fins que agafin una bona consistència) abans de girar-los la primera vegada ja que així no es trencaran. A mida que els aneu fent, els aneu dipositant sobre un plat amb paper absorbent per reduir el possible excés d'oli. 


I ja els podeu menjar acompanyat del que us vingui de gust! 

A la xarxa trobem moltíssimes fotos de "Pancakes" que regalimem xarop d'auró (el famós "mapple syrup" del Canadà) o d'atzavara ("agave", la darrera moda en xarops pel fet de ser 100% natural) així com una infinitat de confitures, gelees i fruites PERÒ... jo tendeixo als salats a l'hora d'esmorzar així que els "Pancakes" els mengem a la catalana: amb un trinxat de pernil salat i tomata regat amb un rajolí d'oli d'oliva amb perfum de trufa!



Si els hi doneu una oportunitat els trobareu BONÍSSIMS! Paraules d'en Reto i, creieu-me, ell no és precisament amics de les dietes alternatives☺

13 comentaris:

  1. A mi m'agradarà provar-los, sí!! Però tinc problemes per aconseguir farina de castanyes, tan popular d'altra banda a l'illa de Còrsega!! Allí n'hi havia per tot arreu, en vaig portar un sac però ja se m'ha acabat. On la puc trobar, ho saps? Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina segur que no te'n penediràs: surten molt bons! Pel que fa a la farina de castanyes... no et puc dir on les trobaràs a Catalunya perquè fa temps que tinc les botigues una mica deixades de banda però et puc donar un parell de idees. A Suïssa s'està posant molt de moda com una de les farines estrella per la gent amb intolerància al gluten i, per aquest motiu, es troba a pràcticament totes les botigues de diatètica, biològiques i demés. Una altra opció són les "fira de la castanya" amb la particularitat que la majoria es fan a l'Octubre... sé que al conegut mercat de Vilanova de Prades venen farina però clar... no està precisament a la cantonada i és una cosa "de temporada". I ja per acabar, una vegada vaig llegir en un bloc (no recordo quin) que algú la comprava a la pàgina http://www.toquedechef.com/es/ però no tinc ni idea de preus... Dona-hi un cop d'ull i espero trobaràs alguna cosa ☺
      Una abraçada

      Elimina
  2. Dolors!! Ja se't trobava a faltar, benvinguda de nou! Em sembla que per tots aquest període Nadalenc i post-vacacional ha estat més dur, i se'ns ha fet difícil la tornada, almenys a mi m'ha passat així. De totes maneres, l'important és que tornis amb ganes i moltes energies per tenir-te al peu del canó!
    Aquests pancakes em semblen molt interessants amb la barreja de farines, i el fet que et desmarquis i els preparis amb pernil i tomàquet, és genial!

    Petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat Víctor és que sí que costa tornar a començar però un cop recuperat el ritme és molt gratificant i ens encanta, oi? Molts petons i aviat passaré pel teu bloc a veure TOT el que m'he perdut darrerament☺ I sí, els pancakes amb pernil són un "puntassu"! Divendres ve a casa un amic a fer un cafetó i m'ha demanat els pancakes per berenar☺

      Elimina
  3. Benvinguda altre cop!!! costa d'agafar el ritme quan el deixes uns dies eh?? jo per això intento no fer-ho ;-). Aquestes pancakes a la catalana fan molt bona pinta! i per mi molt originals, que aquestes farines no les tinc massa per la mà ;-). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Eva: el millor és no parar però a vegades és necessari un "break"! ☺ Arreplega aquestes farines si pots i experimenta que veuràs que són absolutament versàtils.
      Petons

      Elimina
  4. Ben retornada a la blogosfera! Dolors, si penges la recepta de caldo jo estaré contentíssima també, i la provaré seguint-la al peu de la lletra! Aquests pancakes amb la meva llet de coco estimada, no sé si són paleo, però en tot cas han de ser mortals! I el menjar-se'ls salats m'ha agradat molt, tipus crêppe! En fi, com sempre, una entrada genial! Ja estic pendent de la propera! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Mònica!!!! Sí, la veritat és que siguin el que siguin són boníssim i això, al meu parer, és el que compta!!!!!
      Ara encara penjaré el caldo amb més cura ;)
      Una abraçada guapa!!

      Elimina
  5. Quina proposta tant bona! M'ha encantat! petons

    ResponElimina
  6. M'agraden moltíssim els pancakes! L'altre dia vaig fer pancakes vegans, molt bons i tampoc cal deixar reposar la massa una llarga estona. Jo faig com tu, amb uns 10 minuts ja n'hi ha prou.
    La barreja de farina de coco i de castanyes em sembla molt interessant, de ben segur que estan millor que la versió original amb tota la farina de coco.
    Una abraçada! M'alegro que hagis tornat. Jo també he estat una mica 'offline' després del Nadal. :-p

    ResponElimina
  7. Què bones, eh??? Són com les crepes que les pots menjar amb el que vulguis, dolç o salat... i el caldo estarà bé que el pengis, jo en faig sovint prò enlloc de pollastre li poso gallina i ndesprés les croquetes d'aprofitament que dius les faig amb la carn de la gallina i estan molt bones, voleeeennn...!

    He llegit el teu comentari a la meva publicació dels croissants, a veure si t'animes un dia i els fas. Tria un dia que puguis estar tranquil.lament a casa i abans de començar t'ho llegeixes dues vegades perquè et quedi ben cla...i et mires el video del Barriga que a mi m'ha servit de molt. L'enllaç és al final de la meva publicació dels croissants.

    Si et decideixes espero que m'ho facis saber i si tens algun dubte estic a la teva disposició.

    Una abraçada des de Barcelon.

    *Pilar*

    ResponElimina
  8. És genial l'adaptació que has fet dels pancakes a la catalana, m'encanta!!!
    Hi tan que has de penjar la recepta del caldo, sempre hi ha algú que pot treure profit, i si algú te la demana ja la tens preparada.
    Una abraçada

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...