23 de març 2015

Galetes d'espelta i xocolata

Trobo que les galetes són la millor opció per tenir de reserva per quan ens pica el cuquet dolç☺A nosaltres ens agraden molt, sobretot les galetes toves!!



Aquestes amb farina d'espelta són boníssimes!! Amb un sabor a xocolata ben intens! Amb els ulls tancats et pot semblar que t'estàs menjant un Brownie amb entrebancs de fibra. 

I heu vist quins segells més xulos? Fa pocs que els vaig comprar i m'ha fet gràcia provar-los de seguida però aquesta massa és ideal per a qualsevol tipus de segell o tallador.  

Ingredients 

Per unes 35-40 galetes
  • 2 ous
  • 250 grams de sucre llustre
  • 250 grams de mantega a temperatura ambient
  • 500 grams de farina d'espelta
  • 75 grams de cacau
  • 1 polsim de sal
  • 1 beina de vainilla


Procediment

Prepareu 2 safates amb paper sulfurat. Abans d'enfornar haurem de deixar la massa ja estirada a la nevera així que les safates us haurien de cabre dins. Si les de forn no us hi caben, no passa res doncs les galetes fredes es poden passar molt fàcilment d'una safata qualsevol a la safata del forn. 
  • Batem els ous, el sucre llustre i la mantega fins que aconseguim una massa ben esponjosa.
  • Tamisem la farina, el cacau i el polsim de sal. Ho afegim a la barreja a poc a poc i sense batre. Ho integrem airosament amb una espàtula.
  • Finalment hi afegim les llavors de vainilla.
  • Quan tenim la massa preparada la posarem sobre una safata (potser dues) i l'estirem amb un corró fins a deixar-la del gruix que volem les galetes. Això anirà al vostre gust. Les meves teniem uns 5-6mm.
  • La massa estirada la taparem amb film transparent i la posarem a la nevera unes 2 hores.
  • Passat aquest temps escalfem el forn a 180°C.
  • Ja podem fer les galetes amb els talladors o segells que més ens agradin fins a tenir tota la massa acabada.
  • Abans d'enfornar-les, deixarem la safata 20 minuts a la nevera.
  • I cap al forn! Només necessiten 7-8 minuts de cocció.


Un cop fetes les deixeu refredar i ja hem acabat! ☺

Al fer servir aquest segell de cares, m'ha semblat divertit convertir-los en "personetes" amb aquest cabells cruixents de Müesli. A més, com que porto uns dies intentat acabar les restes que queden pels calaixos, he pogut desfer-me d'un grapat de Candy Melts que havien quedat arraconats. 

A veure si us agraden!

NOTES
  1. Aquesta massa no s'expandeix al introduir-la al forn, en part gràcies a refredar-les abans d'enfornar, però sí que s'assenta i guanya uns mil·límetres. Deixeu un xic d'espai entre galetes a la safata.
  2. Si feu servir segells és millor refredar les galetes al congelador. En el meu cas la diferència entre la nevera i el congelador és que les galetes queden amb amb les faccions de la cara com difuminades. 

14 comentaris:

  1. Què bones que són les galetes d'espelta!! i aquestes teves amb el toc de xocolata i amb els segells tan divertits són genials, per començar i no parar!! un petó guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Eva!! Sí, la veritat és que des que vaig començar amb l'espelta que cada vegada m'agrada més! ☺

      Elimina
  2. Me encanta la harina de espelta desde que la descubrí hace unos años es fija en casa.Bonitas, buenas y sanas galletas,el chocolate le va genial¡
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Miquel! Jo també!! I sí, molt sanes... si deixem de banda el sucre i la mantega ;D Però són bones BONES de veritat!! jajajaja

      Elimina
  3. Només he fet servir l'espelta a un pa de pessic, pero la provaré a les galetes. Aquestes a més de bones es veuen molt cuques :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Aisha! Si comences a posar-la a galetes, pans, pastissos i magdalenes... acabaràs enganxada! És una farina molt bona trobo! ☺
      Merci per la visita!!

      Elimina
  4. Molt boniques aquestes galetes! M'encanten els segells!!! I de gust....delicioses....mmmm......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els segells són molt divertits Olga!! Jo és que quan trobo alguna d'aquestes "xurradetes"... no m'hi puc resistir!!! jajajaja
      Petons guapa!

      Elimina
  5. M'encanta el segell, queden unes galetes molt divertides.
    I dius que són galetes - borwnie???? Només sabent això ja val la pena provar-les!!!

    ResponElimina
  6. Ummm...Qué ricas, qué bonitas y qué originales ^^
    Me han encantado!!
    Estamos de sorteo en el blog y te invito a que te pases a ver si te animas a participar =)
    Un beso!

    ResponElimina
  7. Holaa no he provat mai les galetes d'espelta pero amb la bona pinta que fan, les provaré de fer. Felicitats per aquest blog tasn bonic

    ResponElimina
  8. Que xules les galetes, segur que estan boníssimes!! Jo tinc ganes de comprar-me un segell, aviam si m'animo!!!
    Salutacions, Clara

    ResponElimina
  9. Quines galetes més divertides! Una recepta ideal per animar-se a provar l'espelta. Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Quines galetes més divertides! Una recepta ideal per animar-se a provar l'espelta. Una abraçada!

    ResponElimina

Moltíssimes gràcies per dedicar-me el vostre temps! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...