10 de març 2015

Pastís de llavors de rosella austríac

Àustria!


Les #reposterasporeuropa ja tornem a voltar-la!





La Carolina de Carri's Cupcake és qui ha proposat destí aquesta vegada i val a dir que no ens ho ha posat fàcil!! Àustria és el país de la música, de la literatura i, com no, de la cuina!! Qui no coneix o ha sentit parlar del pastís Sacher o dels "Apfelstrudeln"? Però la tradició dolça austríaca té moltes més delícies i es fa difícil decidir-se. 

No seria sincera si no us dic que a mi el que realment em té el cor robat són els Kaiserschmarren!! Són la simplicitat feta dolç!! Però com que ja els tenia publicats, he decidit llançar-me a un pastís que tenia pendent de feia temps: el Mohnkuchen!! 


N'havia sentit MOLT a parlar, sobretot perquè a Alemanya fan pastissos de llavors de rosella també però he descobert que no tenen res a veure amb l'austríac... 

... la diferència principal és que el "Mohnkuchen" alemany es fa tot coent les llavors de rosella amb sucre i llet. I lligant aquesta barreja ja sigui amb ous, sèmola de blat dur o midó de blat de moro fins a aconseguir una massa espessa. Aquesta massa s'utilitza després d'una manera o d'una altra segons el pastís que volen fer. El "Mohnkuchen" austríac per la seva banda, és un pastís sense farina que incorpora les llavors de rosella moltes a la barreja. Al moldre les llavors, el pastís és molt aromàtic i saborós. També és més lleuger i molt, molt humit.



El pastís de llavors de grosella per excel·lència a Àustria és el "Waldviertler Mohnkuchen". El.laborat amb llavors de rosella grises. Són pròpies de la zona i protegides amb denominació d'origen. Aquesta és la recepta que jo he utilitzat tot i que les llavors són blaves ☺ Les trobareu a les botigues naturistes i d'espècies i són les més similars a les llavors de rosella silvestres.

Vinga, a veure com ho veieu!!


Ingredients

  • 150 grams de mantega tova
  • 150 grams de sucre llustre
  • 6 ous - separem les clares dels rovells
  • 1/2 llimona - el suc i la ratlladura
  • 150 grams de roselles moltes
  • 80 grams d'avellanes moltes
  • 25 grams de trinxat de galetes Maria (o similar)

Procediment

Engreixeu i folreu un motlle amb paper sulfurat. Un motlle de plum cake, un motlle rodó d'uns 24cm o fins i tot una safata de forn quadrada us pot servir. Asegureu-vos només que sigui fondo (uns 5 cm.) 


Al mateix temps escalfeu el forn (opció sobre i sota) a 180°C i comencem:

  • Batem la mantega, el sucre i els rovells dels ous fins a obtenir una massa cremosa. 
  • Poc a poc hi anem afegint el suc i la pela de la llimona, les llavors de rosella, les avellanes i el trinxat de galeta. Ho fem tot integrant bé un ingredient abans d'afegir l'altre.
  • Munteu les clares a punt de neu i finalment les incorporeu a la massa amb moviments lents i airosos. La massa ha de quedar ben uniforma.

Ja ho tenim! Ara només faltarà posar-ho dins al motlle i enfornar. Uns 35 minuts, fins que quedi ben dauradat de sobre. Feu però la proba de l'escuradents abans de treure'l del forn. 

Un cop cuit deixeu que refredi i ja us el podeu menjar!! 

Aquest pastís és tan bo que no necessita acompanyaments. N'hi ha prou si li tireu una mica de sucre llustre pel damunt i en gaudiu així mateix amb un bon cafè o te. 


Malgrat tot, si el necessiteu més lluït només cal que li afegiu un núvol de nata muntada☺ No sabreu com deixar de menjar!

Visca Österreich!! 

P.S1 - No us perdeu les propostes de la resta de companyes de viatge a aquí
P.S2 - Queda pendent el "Mohnkuchen" alemany!☺

19 comentaris:

  1. Ostras quin pastis tan curiòs!!! No l'havia vist mai però m'encanta, es diferent i ha d'estar molt bo ¿veritat?
    Felicitats, es genial!!! ^_^
    Bessets!!

    ResponElimina
  2. Ohh quina pintassa!!!! no he vist mai les llavors blaves, però si que he utilitzat les negres per fer bescuits i m'encanta trobar-les. Aquest és molt interessant sense farina i es veu molt molt esponjós, així que apa, me n'emporto un trosset!! petonets!!

    ResponElimina
  3. Ostres m'encanta aquest pastís, no ho havia vist mai! Jo afegeixo llavors de rossella als pastissos pero sempre amb farina, aquest ha de ser delcios, l'haig de provar si o si! Un petó!

    ResponElimina
  4. Un pastís sorprenent!! I sense farina! Simplement genial! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Quina textura més espectacular!

    ResponElimina
  6. Que delicia!!! Se ve muy esponjo!! Que buena pinta tiene ese trozo por favor!!! Yo quieroooo!!!
    Besosss

    ResponElimina
  7. uau que delicia, me encanta la receta y debe estar deliciosaaaaaa, un abrazo
    carolina
    carriscupcake

    ResponElimina
  8. Me parece espectacular esta tarta, te ha quedado increible y el corte lo dice todo. Genial tu aportación al reto, un beso guapa

    ResponElimina
  9. Que tarta más original! te quedo estupenda! un beso!

    ResponElimina
  10. Dolors yo pongo el café y tu vas cortando la tarta!!! una receta genial
    Un besazo guapa

    ResponElimina
  11. Qué receta tan sugerente. Me parece muy original y rica, compi =)
    Un besote!

    ResponElimina
  12. És la primera vegada que sento parlar d'aquest pastís!!! Avui he après alguna cosa més......
    És impressionant la seva aparença!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  13. Que original! i que sa! Me l'apunto, i apunto també la teva adreça, felicitats pel blog, et seguiré ;)
    Anna

    ResponElimina
  14. Guau quina recepta dolors !!! Mai he vist les llavors blaves i he mirat a san google, jijiii

    ResponElimina
  15. Òstres, quin aspecte que té! Molt vistós i segur que molt gustós i cruixent! M'enduc la recepta a veure si la faig algun dia!
    Marta

    ResponElimina
  16. No había visto esta receta, pero me ha gustado mucho, me parece muy original además de tener un aspecto delicioso, me la apunto! :)
    Un beso!
    Raquel

    ResponElimina
  17. Espectacular, nunca habia visto esta receta y hay que ver la buena pinta que tiene!!! Un beso

    ResponElimina
  18. Una tarta espectacular!!! Muy curiosa!! Me encanta!! Besotes

    ResponElimina
  19. Muy original la receta y se ve super esponjosa y rica! Genial propuesta! Un beso

    ResponElimina

Moltíssimes gràcies per dedicar-me el vostre temps! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...