02 de maig 2015

Xampinyons macerats - #20minutsimàgia

1r. dissabte de mes! Nova recepta llampec!


Avui us porto una recepta salada! Sí!!! Aquesta sèrie vol ser l'expressió 100% sincera de la meva realitat en èpoques de molta feina així que la part salada també hi és present: no tot és dolç a la vida!

Uns xampinyons que poden ser una tapa, part d'un "antipasti", un acompanyament, una guarnició per l'amanida,... I que no us representen més de 20 minuts!! PERÒ...

... aquesta recepta porta temps afegit ja que necessita unes 2 hores de maceració. Igualment és una recepta molt ràpida ja que mentre els xampinyons es van estovant vosaltres podeu fer la vostra. Així que el temps de dedicació real és mínim☺

Ingredients

  • 3 cullerades de suc de llimona
  • 5 cullerades d'oli d'oliva
  • 4 culleretes de sucre
  • 2 grans d'all - picats
  • 1 grapadet de menta fresca- picada (llegiu "Notes")
  • 1 grapadet de julivert - picat (llegiu "Notes")
  • Sal i pebre al gust
  • 300 grams de xampinyons petits o tallats a quarts.


Procediment

  • Posem tots els ingredients fins la sal i el pebre dins un bol que es tapi i batem fins que la salsa emulsioni.
  • Hi afegim els xampinyons.
  • Barregem bé amb una cullera perquè els xampinyons quedin ben impregnats de la salsa i tapem el bol. 
  • Els hi fem un parell de sacsejades i deixem que macerin durant 2 o 3 hores. 
  • Passat aquest temps els hi fem una darrera sacsejada i ja els podem servir (llegiu "Notes")


Ja els teniu! 


Més senzill no pot ser i us asseguro que tothom qui els ha menjat ha volgut la recepta☺Ara que ve el bon temps i a vegades ens trobem amb els amics per fer una graellada, acostumo a fer-los sovint ja que els puc fer al matí abans de marxar a treballar i al vespre són tot un èxit! 

Nosaltres els mengem barrejats a l'amanida, amb l'escalivada, acompanyant unes bones torrades i una botifarra o fins i tot amb un plat de mongetes: sobre gustos no hi ha res escrit!☺

A veure si us animeu i ja m'ho direu!

NOTES

1. El tema del "grapadet" d'herbes també va una mica al vostre gust. Jo realment surto a fora i agafo unes quantes branques de julivert i el mateix amb la menta i llavors les pico juntes. Un cop les tinc picades són més o menys 2 cullerades d'herbes però... no és mai exactament igual☺

2. També els podeu fer d'un dia per l'altre o al matí per menjar-los al vespre. Si aquest és el cas, guardeu-los a la nevera (sobretot si els feu de cares al bon temps) i penseu a treure'ls de la nevera una estona abans de servir-lo perquè agafin temperatura i la salsa recuperi la textura desitjada.

12 comentaris:

  1. Molt bo!! M'agrada perquè és fàcil, la pots tenir preparada i és molt sana! Queda apuntada ;)
    Petons
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna! Merci guapa! A veure si t'agrada, ja diràs :)
      Petons

      Elimina
  2. Los champiñones son muy buenos y versátiles y como son baratos la mayoría de personas no lo valora lo suficiente.Para mi siempre es un placer poder saborearlos de cualquier manera, me encantan.Un aperitivo fácil y buenísimo.
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina raó tens Miquel! A vegades deixem de banda el que més a l'abast! Una pena perquè els xampinyons, per exemple, són boníssims i ben saludables.
      Una abraçada!

      Elimina
  3. Com ja et vaig dir, m'encanten els xampinyons! així que com que és ben sana i gustosa me l'emporto per provar-la! un petó guapa!

    ResponElimina
  4. Segur que t'agradarà Eva!! :)
    Petons guapa!!

    ResponElimina
  5. Fàcil i segur que amb resultats boníssims! Moltes gràcies!

    ResponElimina
  6. una tapeta, per sucar-hi pa.
    Bona setmana

    ResponElimina
  7. Boooooons, facilets...recepta perfecta pels que anem sempre ràpid i corrent!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  8. Boooooons, facilets...recepta perfecta pels que anem sempre ràpid i corrent!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  9. I què bé que van aquests plats ràpids de preparar per quan, com dius, tens el temps mínim per dedicar-hi a la cuina!

    Aquests xampinyonets van directes a la llista de pendents que a la que pugui els faré!

    Petons!

    ResponElimina
  10. Que sàpigues que les notes són molt interesssants...i que aquesta tapa-antipasti, que no necessita cocció, l'acabo d'apuntar!!! M'encanta aquest terme italià dels antipasti! Petons!

    ResponElimina

Moltíssimes gràcies per dedicar-me el vostre temps! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...