05 de febrer 2016

Carnestoltes 2016 - Magdalenes de llardons

I no quedarem per magdalenes, oi? 




Ahir va ser Dijous Llarder i hauria tocat menjar coca de llardons. Però com em passa gairebé sempre per aquestes dates, jo no tinc llardons!! Aquest any però he decidit fer un invent i fer els llardons a casa partint d'un bon tros de cansalada fumada. Sí, sé que no és ben bé el mateix però és "això o res!" i no estava disposada a quedar-me altra vegada sense res☺ I aprofitant que els Carnavals s'allarguen fins dimecres de la setmana vinent, us porto unes magdalenes de llardons i fruita seca que han sorprès i agradat molt!



Per fer-les m'he basat en la arxiconeguda recepta de magdalenes clàssiques d'en Xavier Barriga però hi he fet uns quants girs per adaptar-la al que jo volia aconseguir. Així doncs la recepta queda així:

Ingredients

Per 12 magdalenes de mida tradicional.

Per la decoració o coberta

  • 50 grams de llardons picats petits
  • 50 grams d'avellanes i anacards picats petits
  • 60 grams de sucre
  • 1 raig de licor d'anís

Per la massa de les magdalenes

  • 2 ous
  • 175 grams de sucre
  • 180 grams d'oli suau
  • 60 grams de iogurt natural grec
  • 35-40 grams de licor d'anís 
  • 210 grams de farina de rebosteria
  • 7 grams d'impulsor
  • 100 grams de llardons picats petits
  • 100 grams d'avellanes i anacards

Procediment

  • Posem en un bol tots els ingredients per la decoració i barregem bé amb una cullera per tal que els llardons i la fruita seca quedi ben remullat i ensucrat. Reservem
  • Posem els ous i el sucre dins un bol i batem fins que la barreja quedi blanca i espumosa.
  • Hi afegim l'oli a poc a poc i sense deixar de batre.
  • Continuem amb el iogurt i el licor d'anís i batem fins que tot quedi absolutament integrat.
  • Tamisem la farina juntament amb l'impulsor.
  • Deixem de batre i amb una espàtula afegim la farina a la massa, a poc a poc i recollint la massa de les vores del bol sempre que sigui necessari.
  • Acabem afegint els llardons i la fruita seca a la barreja tot mesclant bé amb l'espàtula per darrera vegada.
  • Tapem la massa amb film transparent (el plàstic ha de tocar la massa) i la deixem reposar dins la nevera un mínim de 60 minuts i sense preocupar-vos si acaba essent més temps.


Mentre esperem, escalfarem el forn a 200°C i prepararem les càpsules de magdalenes.

Un cop passat el temps de refredament, ja només haurem de procedir de la manera habitual: donar una bona remenada a la massa abans de posar-la dins una màniga pastissera d'1 sol ús (podeu utilitzar culleres) i omplir les càpsules. 

Finalment decoreu les magdalenes amb la barreja de llardons, fruita seca i licor que heu preparat al començament i enforneu. 

Deixeu coure les magdalenes durant uns 7 minuts i seguidament baixeu el forn a 180-185°C i les deixeu coure durant uns 15-18 minuts més o fins que veieu les magdalenes daurades i al tocar-les la magdalena retorna. 

I ja estem! 

Les deixeu refredar bé i tindreu el millor dels berenars perquè... qualsevol dia pot ser Carnestoltes!! 



Vaig portar-les a la meva trobada setmanat amb elg rup de teatre. En Joan va menjar-ne una i em va dir que la trobava molt bona! I ell NO havia menjat mai llardons! Les coques tradicionals no li han cridat mai l'atenció peroò la versioó madgalena li va agradar molt. Queè més puc demanar, oi? 


Animeu-vos a provar-les si les trobeu bones... no us priveu!! Que aviat arribarà la Vella Quaresma i ens posarà a verdura i peix!

Bon CARNESTOLTES a tothom!!


P.S - Si sou dels que preferiu la coca, potser us agradarà aquesta coca de llardons o voldreu experimentar amb aquesta versió amb Massa Mare... 

8 comentaris:

  1. Això de fer llardons cassolans ens ho has d'explicar... perque em passa el mateix que no tinc llardons i tinc unes ganes d'una coca de debò amb llardons!
    I aquestes magdalenes fan bona pinta, em recorden els bacon cookies americans.
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Palmira!!!! M'acaba de trucar la mare que per Setmana Santa, venen a fer-nos una visita, em portarà un tros de cansalada (de les autèntiques, sense ser fumada) i podré fer més llardons!! Faré una entrada per a qui pugui estar-hi interessat.
      Salutacions bonica!

      Elimina
  2. Han adaptado muy bien y dado tu versión o toque a estas magdalenas de carnaval.Ricas sin dudarlo.
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  3. Uuuuauuuuu...unes magdalenes de luxe! Delicioses!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. Gran idea aquestes magdalenes!! Tenen una pinta boníssima! Amb el teu permís les comparteixo perquè les trobo molt originals! Quelcom diferent a la clàssica coca de llardons! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Unes grans magdalenes carnavaleres!!!

    ResponElimina
  6. Molt bona idea la de fer magdalenes amb llardons, me l'apunto per provar-la. Petons.

    ResponElimina
  7. Hola Dolores. Durante mi estancia en Barcelona siempre había un momento para degustar una coca de chicharrones y es que me encantaba. Recuerdo que ponían de varias clases pero nada más ver la de chicharrones la vista se me iba a ella y por supuesto la mano jj.
    En magdalenas no los he probado pero viendo el aspecto que tienen y sabiendo lo ricos que están, aunque no sean los mismos, puedo asegurarte que daría buena cuenta de al menos un par de ellas.
    estar´na de vicio.
    Un abrazo.

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...