13 de maig 2016

Pastissets picants de xocolata al pebrot de Caiena

"Spice up your life!!"☻ 




Sí home sí! Que una mica de capsaïcina no fa pas mal, més aviat al contrari: és ben saludable! I us asseguro que no traureu pas foc pels queixals, no. 

El toc del pebrot de Caiena li dóna un sabor molt especial a la xocolata. Es nota que hi ha alguna cosa diferent, que et menges una mossegada de xocolata amb un rerefons agosarat, però pica realment? Sí però d'una manera molt subtil! Això si no tenim la "mala" sort de trobar-nos amb alguna grana que se'ns hagi escapat... tot i que, si he de ser sincera, jo en deixo caure a la pasta expressament! Sí, trobo que fins i tot si ensopegues la grana, el picar és un picar profund però dolç, com si la xocolata li matés la ràbia. A nosaltres ens agrada molt!! ♥





La recepta original és del cuiner suís Andreas C. Studer. Un cuiner televisiu i molt mediàtic que s'ha guanyat una bona reputació. Vaig veure els pastissets en un dels seus programes, em van agradar molt i vaig decidir fer-los de seguida. 

Una DECEPCIÓ!!! Això és el que em vaig endur!! 

Els pastissets eren qualsevol cosa menys esponjosos però mira, d'acord! No van ensenyar-ne l'interior per la TV així que bé podia ser que l'interior fos una pasta de xocolata tova per poder-hi clavar queixalada i tocar el cel, a l'estil dels Brownies. Però NO! L'interior era realment goma!

Vaig repassar la recepta un munt de vegades per veure on m'havia equivocat però és una recepta bastant simple amb un marge d'error pràcticament inexistent. Així que ho vaig deixar estar!!

Quan una idea ens agrada, no podem deixar de donar-hi voltes, oi? Finalment els he tornat a fer! Però a la meva manera!☻




I sí! Realment el sabor i la textura s'adiuen al pastisset que em vaig imaginar al veure la recepta. El pastisset que a mi m'agrada menjar, oferir i regalar. Uns pastissets que deixen tothom amb ganes de repetir.

Vinga! 

He mantingut els ingredients de la recepta original perquè de gust sí que em van agradar, però he reduït l'ou i he canviat tot el procediment. Som-hi!!

Ingredients


Per 12 pastissets 
  • 200 grams de mantega
  • 200 grams de xocolata negre amb un 75% de cacau - llegiu "Notes"
  • 200 grams de sucre
  • 2 ous
  • 5 pebrots de Caiena deshidratats - Llegiu "Notes" 
  • 150 grams de farina de rebosteria
  • 1 polsim de sal
  • Sucre llustre per l'acabat

Procediment


Escalfem el forn a 190°C i preparem una safata de muffins tot untant bé les obertures amb mantega. 

Si teniu un motlle per fer pastissets de silicona, encara us anirà millor! Els pastissets, mentre estan al forn, formen una crosta a la part superior que, un cop cuits, ens servirà de base cruixent. Si el motlle és de silicona, fa el desemmotllat més senzill i la crosta, bastant sensible, es trenca menys. 

Per fer la pasta farem:
  • Desfem la mantega i la xocolata al bany maria i reservem.
  • Posem el sucre i els ous dins un bol i batem a consciència fins que blanquegin, doblin el seu volum i la crema faci cordó.
  • Tamisem la farina juntament amb la sal.
  • L'afegim a la barreja d'ou i sucre tot integrant-la amb una espàtula.
  • Seguidament buidem les granes de 4 dels 5 pebrots de Caiena i les llencem. 
  •  Trossegem amb els dits els 5 pebrots i afegim els flocs i les granes dins la pasta dels pastissets. Remenem bé perquè ens quedi el pebrot tot ben barrejat.
  • Finalment hi afegim la xocolata que ja ens haurà perdut una mica de temperatura. 
  • Un cop la xocolata ja està integrada i tenim una pasta homogènia, ja podem omplir els motlles. 
  • Posem els pastissets al forn i els deixarem coure durant uns 20-25 minuts. Feu la prova de l'escuradents que no falla mai☻ 


Un cop fora del forn els deixeu refredar durant uns minuts i després, amb molta cura, els desemmotlleu i els col·loqueu de cap per avall sobre la safata on els volgueu servir. Que la part amb crosta us serveixi de base.

Els emblanquineu una mica amb sucre llustre i tebis són divins!!!! 

També podeu menjar-los freds, per suposat! Però en aquest cas, un cop freds, els poseu dins una caixa metàl·lica i els guardeu en un lloc fred. Es conserven bé durant uns quants dies però, és allò que sempre diem: no caldrà pas guardar-los molts dies perquè NO en quedarà cap!!

Ho dubteu? Doncs mireu l'interior!!



{Per cert, amb aquests pastissets picants de xocolata, participo al 3r. Aniversari dels reptes de CdM - "Cocineros del mundo G+" que aquest any, a més, compta amb la fantàstica col·laboració de les xocolates Valor


Que tingueu molt bon cap de setmana!☻

NOTES
  1. La xocolata. El percentatge de cacau de la xocolata és una cosa bastant personal. Particularment m'agrada la xocolata negra a l'hora de cuinar. Rarament utilitzo una xocolata que baixi del 70% de cacau per les receptes. En aquest cas també crec que el toc del picant del pebrot, és més fi i saborós combinat amb una xocolata amb un percentatge de cacau alt. De tota manera, si a vosaltres us agrada més una xocolata amb més llet i menys cacau, jo us aconsellaria reduir una mica la quantitat de sucre perquè us poden sortir uns pastissets molt dolços, potser massa. Feu la prova☻¨
  2. El pebrot de Caiena. Estic pensant que quan torni a fer aquests pastissets, potser hi afegiré alguna grana més.  A nosaltres ens ha semblat que no ens importaria que el picant puges una mica de res... jugueu amb aquestes granes! Depenent de si sou més o menys de picant, en llenceu més o menys a les escombraries. PERÒ atenció: sempre millor quedeu-vos curts! Si us passeu de picant... acabareu llençant tots els pastissets a les escombraries! Seria una llàstima! 


10 comentaris:

  1. MMmmmmm.....molt original! Sorprenent!
    Petons i bon cap de setmana,
    Olga

    ResponElimina
  2. Dolors "el que la persigue la consigue", y esto te paso a ti con esta receta.Por el corte en la ultima foto y viendo el esponjoso interior se antoja muy bueno.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Un pedazo delicioso!!!!, Me identifico contigo, cuando se nos mete algo en la cabeza y no nos sale, somos tercas, y a repetirla hasta que la logremos. Solo te puedo decir que te quedo deliciosa, esas fotos se ven tan bonitas, que me llevo varios para estas tardes de final de semana, se ven ricos, ricos!
    saludos!!

    ResponElimina
  4. Al començament sempre arrufava el nas quan em parlaven d'afegir picant a la xocolata, o sal...però quan ho tastes descobreixes nous matisos de la xocolata....aquests pastissets són fantàstics i me n'alegro que te n'hagis ensurtit amb la recepta per que la puguem gaudir tots!! Un petonet!

    ResponElimina
  5. El picant o la sal amb la xocolata són realment genials, oi? Veient el resultat de les teves investigacions la textura per dintre és exactament com m'agraden a mi els pastissets de xocolata...
    Com sempre l'ordre de barrejar els ingredients té la seva importància :o)
    petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Hola Dolors. Es la primera vez que leo y que veo lo de ponerle cayena al chocolate aunque en ti no es de extrañar porque tus recetas son una verdadera delicia. Siempre se aprende algo. Suelo usar mucho la cayena porque me gusta el picante pero nunca se me habría ocurrido ni por supuesto poner en práctica de echarla al chocolate y menos en dulce jj, pero veo que el resultado bien ha merecido la pena ya que has conseguido unos pastelitos que estoy seguro tienen que estar deliciosos.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  7. M'encanta el picant!! l'he provat en combinació amb la xocolata però mai a casa, així que t'hauré de copiar que pinta molt interessant! un petonàs!

    ResponElimina
  8. Ho haurem de provar, no? Caiena a la xocolata, m'agrada!! Bon encert i èxit amb l'aportació!!

    ResponElimina
  9. Pebrot de Caiena!? Ostres tu, això si que no m'ho havia imaginat pas! :-p
    He de reconèixer que el punt picant no m'agrada gens però alguna vegada he tastat alguna xocolata amb un toc picant i m'ha semblat bastant interessant i diferent. Després de veure l'interior dels teus pastissets la veritat és que val la pena provar aquesta recepta.
    Com sempre el teu bloc no me deixa pas de sorprendre'm, cada setmana em trobo amb receptes originals i ben maques! :-)

    Un petonás!

    ResponElimina
  10. Les versions pròpies sempre són les millors!!! Petonarros!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...