25 de febrer 2017

Carnestoltes 2017 - Schenkeli




Cap de setmana de Carnestoltes i el meu aniversari!! ♥☻


Un dels primers regals sobre cuina que em va fer en Reto és un llibre del 1908 amb receptes de l'escola de cuina que una tal Sra. Engelberger tenia a Zürich. El llibre està ple de les receptes més tradicionals de Suïssa i no hi pot faltar el capitol de Fasnachtsgebäck o el que és el mateix, pastissets de carnestoltes. 

Els Berliners i els Fasnachtschüechli ja els teniu així que aquest any m'he decidit per els Schenkeli o, tal i com diu la Frau Engelberger, els Schenkelein. 

És tracta d'una massa fregida, què si no per Carnestoltes☻, amb un gustet molt bo a llimona i que porta un parell de cullerades de Kirsch. 

La recepta l'he retocat una mica comparant-la amb receptes més modernes però de fet, amb el pas dels anys només s'ha rebaixat la quantitat de sucre i es fregeixen els Schenkeli en oli suau en comptes de mantega: o sigui que el vell llibrot segueix vigent.



Vinga, anem-hi directament!


Ingredients - per uns 40-50 Schenkeli 

  • 100 grams de mantega - a temperatura ambient
  • 175 grams de sucre
  • 3 ous
  • 2 cullerades de Kirsch - si ho preferiu podeu fer servir Cointreau o suc de taronja
  • 1 llimona - la ratlladura
  • 400 grams de farina de rebosteria
  • 1 polsim de sal
  • 1 cullereta d'impulsor
  • Oli suau per fregir els Schenkeli


Procediment

  • Batem la mantega i el sucre fins que blanquegin i agafin volum.
  • Ara hi afegim els ous i seguim batent fins aconseguir una massa ben cremosa.
  • Seguidament hi afegim el Kirsch i la pela de llimona. Batem fins a tenir-ho tot integrat.
  • Tamisem la farina, l'impulsor, la sal i ho anem afegint, poc a poc, a la crema. 
  • Barregem bé fins a aconseguir una massa homogènia però encara enganxosa. 
  • Posarem la massa sobre un tros de film gros, l'embolicarem i la posarem a la nevera almenys 1 hora PERÒ el millor resultat l'aconseguireu si li deixeu unes 3 hores. Fins i tot podeu fer la massa la nit abans.
  • Un cop tenim la massa freda, posem un cassó amb oli al foc a escalfar. La millor temperatura per fregir-los és 170°C.

Mentre l'oli es va escalfant, començarem a fer els Schenkeli:
  • Anem agafant trossos de massa i en fem uns rotlles d'uns 2 cm. Els de la foto que segueix són una mica més prims però queden millor un pèl més amples: com la primera foto ☻
  • Seguidament en tallem peces d'uns 5 cm. de llargada.



  • Acabem de formar cada una de les peces tot tancant les puntes a l'estil d'una barreta.












I ja els podem fregir. No us passeu amb la temperatura! Si queden daurats massa ràpid, pot ser que no quedin prou cuits de dins. I s'han d'obrir!! Normalment s'obren clarament del mig però també pot ser que grenyin una mica de tot arreu: cap problema! 

I al mossegar-los... NO són tous a l'estil del bunyols, són com una galeta o semblants a les rosquilles però canviant l'anís pel Kirsch ♥




I que vagin MOLT bé les rues! ☻

8 comentaris:

  1. Ja t'ho he dit pel facebook però ho repeteixo!!! Per molts anys maca!!!
    aquests llibres ells de cuina són unes petites joies perque tot i que els nostres gustos han evolucionat (més sucre, menys greixos) les bases segueixen sent les mateixes!!!
    Els schenkeli no els coneixia però bona pinta si que fan!! Apa a la carpeta de pendents!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Que original, no ho coneixia! Doncs per molts i molts anys!!!
    Clara

    ResponElimina
  3. El meu dolç preferit ! Soc una fanadicta als Schenkeli! A la propera trobada no estaria malament que portesis uns quants per fer temps a que s'escalfi el Holzbackofen! Petonets guapa, que bé m' ho he passat. Petoneeeets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja hi pots comptar bonica! :))) Ha estat un plaer! I amb el forn... ja riurem,ja! ;D

      Elimina
  4. Aquests llibres són com a petites joies! Espero que ens descobreixis més receptes més endavant! Un petonet!

    ResponElimina
  5. Lo del Carnestoltes no és lo meu, lo de disfressar-me vaja, però lo dels dolços si!! quina pintassa Dolors, no hi ha dubte que estaven tremendos, no?? Felicitats altre cop (força endarrerides) i a gaudir d'aquesta joieta de llibre que t'han regalat. Molts petonets!!!

    ResponElimina

Moltíssimes gràcies per dedicar-me el vostre temps! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...