18 de juny 2017

Taronges confitades

S'acosta Sant Joan i per la coca d'aquest any necessito taronges confitades i no les trobo a les botigues així que, tal i com ja vaig fer amb les llimones, les he confitat jo. És fàcil, només cal una mica de temps☻ 


I el resultat val 10 vegades el temps invertit! No sabreu què és una taronja confitada fins que les feu a casa ♥

Ingredients

  • 3 taronges
  • Aigua per escaldar-les
  • Sucre - la quantitat de sucre és 1 mida i 1/2 del pes de les taronges una vegada escaldades
  • Aigua - la mateixa quantitat que de sucre
  • Clau d'espècia - 4 poncelles
  • 1/2 beina de vainilla


Procediment

  • Rentem bé les taronges i les tallem a rodelles.
  • Posem l'aigua a bullir i així que arrenqui el bull hi tirem les rodelles de taronja. 
  • Deixem que torni a agafar el bull i les courem uns 10 minuts a foc mitjà doncs al portar la polpa, hem d'anar en compte a no coure-les massa ràpid.
  • Passat aquest temps, les escorrem i les passem per sota l'aigua freda. 
  • Tornem a posar aigua a bullir tot repetint els 3 darrers passos. 
  • Un cop tenim les taronges escaldades, escorregudes i fredes, les pesem per saber la quantitat de sucre que necessitarem. 

Les meves taronges un cop escaldades pesaven 370 grams, així que he fet servir 555 grams de sucre i la mateixa quantitat d'aigua. 

  • Ara prepararem el xarop tot posant a coure l'aigua, el sucre, la beina de vainilla i les poncelles de clau d'espècie. 
  • Anirem remenant per tal de dissoldre tot el sucre i així que arrenqui el bull baixarem la temperatura i deixarem que cogui uns 15 minuts.
  • Seguidament hi afegim les taronges.
  • Fem una bona barrejada, baixem una miqueta més la temperatura i deixarem que es coguin les taronges durant uns 50-60 minuts o fins que veieu que van quedant d'un to taronja intens i però un punt transparent. 



Ara les podem anar traient i les anem dipositant sobre el paper sulfurat per deixar-les assecar PERÒ... 

... si no les voleu fer servir totes de cop, les que no necessiteu de seguida les podeu posar dins un pot de conserva, omplir-lo del xarop on les hem cuit i tapar ben fort. Posem el pot cap per avall per afavorir el buit i ja tenim taronges en almívar per omplir el rebost i fer servir la propera vegada que en calguin. 



Les que volem fer servir de seguida, les deixarem assecar a temperatura ambient durant 24 hores i l'endemà les arrebossem amb sucre. 

Ben tapades dins una caixa de llauna i guardades en un lloc fresc es conserven durant 2-3 setmanes seques i perfectes. A partir d'aquí... potser us agafaran humitat poc a poc i veureu que el sucre es va desfent. Queden més enganxoses però això no vol pas dir que s'han fet malbé així que, entre aquestes i les que hem guardat en almívar, tenim taronges per temps! ☻

Per cert, les que tenim en almívar les podem menjar directament del pot o, si volem fer-les servir per fer coques, tortells o sucar-les amb xocolata, una vegada escorregudes, les deixem assecar  com si les acabéssim de fer. 

Espero que us agradin!

6 comentaris:

  1. Jo ja les tinc també preparades per la coca de Sant Joan. No he possat mai claus, hi fico una branca de canyella.
    T'han quedat de primera!! Bona revetlla!!
    Petons.

    ResponElimina
  2. Noia ja estàs a punt per la coca de Sant Joan! Mira que no m'agraden les taronges confitades... però les cassolanes és tota una altra història!
    Petons i bona setmana/escapada!
    Palmira

    ResponElimina
  3. M'agraden moltíssim les taronges confitades, i banyades en xocolata negra.....ni t'explico. Si, com dius, són molt més bones fetes a casa, provaré de fer-les ben aviat...Espero que no siguin addictives...ja saps que em perden les petites temptacions!! Un petonarro!!

    ResponElimina
  4. Dolors, que bones! Jo cada any quan és temporada de taronges en preparo i les congelo, així també es conserven molt de temps. Si no em quedo sense per alguna cosa, ja no en compro mai. La diferència és abismal.
    Espero que et quedi una coca de Sant Joan ben bona (imagino que ja la veurem per aquí o per alguna xarxa social). Envia'ns una mica de fresqueta, que aquesta revetlla es presenta molt calorosa (i no només per les fogueres!).
    Petons!

    ResponElimina
  5. doncs precisament en vaig menjar amb la coca! és la única fruita confitada que m'agrada!! petons

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...