Ja sabeu que els beneficis de la venda del llibre van destinats al banc dels aliments de Girona així que, a més de ser un llibre de cuina molt nostra, és un llibre solidari.
Aquest mes la Sofía de Mil Ideas Mil Proyectos ens ha proposat escabetx de sardines. A Suïssa les sardines fresques ens les hem de pintar a l'oli! Una pena! Però igualment, a casa només m'agraden a mi. Per això he decidit fer la recepta amb gambes i ...
... GENIAL! És tot el que us puc dir: van sortir genials!!! ♥
La recepta és igual que la del llibre, canviant només les sardines per les gambes i modificant les quantitats perquè jo no he agafat de cap manera 1 quilo i mig de gambes.
Anirem directament a la recepta així us adonareu que és molt senzill i us hi podreu posar de seguida. Amb gambes, sardines, orades, rogers, musclos o allò que més us agradi.
Ingredients
Per una tapa de gambes escabetxades (15 gambes)
- 15 gambes
- Aigua per escaldar les gambes
- 150 grams d'oli
- 2 grans d'all
- 1 ceba petita
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de farigola
- 1 branca d'orenga
- 1/2 cullerada de pebre vermel - jo picant
- 15 - 20 grams de vinagre de vi blanc
- 1 polsim de sal
Procediment
- Passem les gambes per sota l'aigua freda per rentar-les una mica.
- En un cassó posem aigua a bullir.
- Així que arrenca el bull, hi tirem les gambes i les deixem coure el temps de canviar de color i agafar cos.
- Un cop escaldades, escorrem les gambes, les refredem sota l'aixeta i les pelem. Reserveu-les.
- A part, en una paella, hi posem l'oli i sofregim els alls pelats i laminats i la ceba tallada a juliana.
- Quan es comencin a enrossir hi afegim les herbes aromàtiques, el pebre vermell i el vinagre.
- Sacsegem la paella un parell de vegades per voltejar tots els ingredients i ja hi podem afegir les gambes.
- Les saltegem ràpidament, salem al gust i ja les podem treure del foc.
Ara, a l'hora de conservar-les i/o menjar-les, teniu 2 opcions:
- Les serviu directament, tèbies, a l'estil de les gambes amb allada.
- Les deixeu refredar i macerar durant 1-2 dies. Agafen més sabor. Acompanyant una amanida tèbia són boníssimes!! I si les escalfeu - vigilant de no coure-les massa - les podeu afegir a un arròs blanc i pujar-lo de categoria al moment.
Sigui com sigui... que no falti el pa!!
Sucar la salsa és el millor del món del mundial!!!! ☻
Què? No és gens difícil, oi?
Doncs ara ja només us queda donar un cop d'ull a l'escabetx de les meves companyes de repte i a veure per on tireu vosaltres:
A la Cristina des de Comemos a las 3
La Rosa des de Un toque de canela
La Beatriz des de 2 mandarinas en mi cocina
La Margarita des de Acibechería
La Palmira des de Come conmigo, el blog de Palmira
La Rosalía des de RossGastronómica
La Sofía des de Mil Ideas Mil Proyectos
La Conxita des d'El pot petit
El escabetx amb les gambes em sembla molt original, no ho havía pensat mai, ara que veig la teva recepta em sembla molt i molt bona, per sorprendre.
ResponEliminaPetons.
Bueno, bueno, es otra opción que promete.
ResponEliminaBesos
Pues a falta de sardinas, que bien esas gambas, seguro que estaban de lujo.
ResponEliminaBesotes
Sofía
Espero tu post con ganas, son buenísimos, y a pesar de esta receta tan sencilla, la explicación de lujo... Un beso enormeeee!!!!
ResponEliminaSuper original i crec que a la nena li agradaria molt més que amb peix blau que no és lo seu.
ResponEliminaAquí també les sardines bones poques vegades i al mercat, millor no les miris que t'entren ganes de plorar!
M'apunto la teva versió perque calor no falta i l'estiu promet de ser molt llarg!
Petons i a per la propera recepta!
Palmira
Una versión estupenda de escabeche de gambas.
ResponEliminaBss
quina bona idea substituir les sardines per gambas, jo també m'apunto la teva versió que deu ser per llepar-se els dits
ResponEliminaMolt petonets Dolors i gaudeix molt dels bons moments en familia
Rosa