M'agraden molt les creps! ♥ Moltíssim!! ♥ El cas és que no en faig massa sovint per no dir pràcticament mai.
El cap de setmana, quan ens podem permetre el luxe d'anar a poc a poc, tinc més tirada a fer pancakes o gofres per esmorzar mentre que les creps... no acabo de trobar el moment.
El cap de setmana, quan ens podem permetre el luxe d'anar a poc a poc, tinc més tirada a fer pancakes o gofres per esmorzar mentre que les creps... no acabo de trobar el moment.
Potser un dels motius (des d'un punt de vista perfeccionista-torracollons) és que al no tenir crepera no aconsegueixo la finesa que, per mi, mereixen les creps i per tant, ja no m'hi poso PERÒ avui sí!
Avui hem fet un dinar boníssim! Unes creps de fajol amb un interior fresc i ben sa: enciam, tomata, pit de pollastre a la planxa, una cullerada de formatge fresc i un polsim de cibulet.
Un àpat baix en calories i greixos però ben saborós, us ho asseguro! I aptes per a celíacs i/o intolerant a la lactosa! La farina de fajol NO porta gluten i la recepta tradicional de les galettes bretonnes NO porta llet sinó aigua.
I vull compartir la recepta amb vosaltres perquè ha funcionat a les mil meravelles. La recepta de les creps, és clar, ja que el farcit, com sempre passa en aquests casos, va a gust del consumidor☻
Ingredients
Per unes 8-10 creps
- 250 grams de farina de fajol
- 500 grams d'aigua
- 1 ou batut
- 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra - el meu Oli de Pau (de l'Empordà)
- 1 cullereta de sal
Procediment
- Barregem tots els ingredients integrant-los bé i mirant que no quedin grumolls.
- Tapem el bol i deixem que la massa descansi 1 hora (més o menys) a la nevera.
- Passat el temps de repòs ja podem començar a fer les creps.
Per fer-les, ja sabeu com va! Si teniu crepera, seguiu les instruccions del vostre aparell i sinó, ho feu com jo:
- Untem una paella amb una mica d'oli vegetal.
- Esperem que la paella estiri ben calenta i hi evoquem una porció de la massa.
- Intentarem escampar-la i anar engrandint la crep tant com poguem ja que les creps han de quedar, a ser possible, fines.
- Deixem que la crep es vagi fent fins que veiem que s'aixeca de les vores. En aquest moment la girem i la fem de l'altra costat.
Així fins que se'ns acabi la massa. I no patiu si la primera crep no surt bé. La dita diu que la primera crep (o pancake) sempre és per la paella! I és prou cert ☻
La temperatura de la paella hi juga el paper més important de tots però només de tirar la massa dins la paella ja us adonareu si la temperatura és la correcta: al tocar la paella, la crep queda automàticament plena de foradets i al girar-les... no deixeu d'admirar-les! Semblen autèntiques Mandalas ♥
Vinga, a gaudir-ne!!
T'han quedat perfectes i...el farcit m'encanta!
ResponEliminaNo coneixia la dita de les creps i les tortitas! Gràcies!
Petonets,
Olga
Dolors,
ResponEliminaCuriós... a mi també m'encanten i en faig molt poc sovint! No em plantejo comprar una crepera, perquè si no s'omple el pis de trastos que gairebé no utilitzo. I suposo que no acabo de trobar el punt a la massa: unes vegades queden massa gruixudes, altres vegades massa seques...
Les teves fan molt bona cara. I, a més, amb farina de fajol, que no he utilitzat mai. Hauré de fer la prova!
Una abraçada!
Hola Dolors, doncs aquí en tens una altra, molt fan de les creps i que no en fa gairebé mai.
ResponEliminaCrepera? Doncs no m'he plantejat mai comprar-la, sobretot perquè la faria servir molt de tant en tant...o potser si la tingués fora un no parar 😂😂😂
No he utilitzat mai la farina de fajol i segur que aquestes creps són d'allò més bones, ves que no te les copii😂😂😂
Ptnts
Glòria