13 de maig 2013

Pastissets de vainilla amb "Lemon Curd"



A vegades una cosa et porta a una altra sense saber perquè. Aquest pastissets són el resultat  d'un munt de casualitats☺
  1. En Reto i jo vam adonar-nos que s'havien acabat les llimones i vam anar a comprar-ne... per separat, és clar!
  2. Un munt de llimones s'avorreixen a la nevera.
  3. Comentant al bloc de la Mònica (Ensucrat) llegeixo que la Rosa Maria (El plat del dia) parla de llimones. De fet la Rosa Maria parla de la crema anglesa de llimona (Lemon Curd)
  4. El meu cap repeteix: llimones, llimones, LLIMONES!!!!!!!!!
I ja em teniu fent el "Lemon Curd" per tal d'aprofitar les llimones arraconades a la nevera. 

La recepta de la crema de llimona la trobareu a aquí. És una recepta publicada més tard que aquesta entrada. Amb el temps he aconseguit una recepta que trobo més fina que la que havia publicat en el seu moment. Espero que us agradarà igual com a nosaltres☺

Anem als pastissets! Ens feia gràcia anar al teatre i els pares d'en Reto van oferir-se a fer de cangur de l'Iris PERÒ... NO vam trobar entrades!! Això passa per deixar-ho tot per darrera hora!!!

Els sogres havien deixat de fer coses per fer-nos de cangur així que vam decidir que vinguessin igualment a sopar amb nosaltres però així "last minute"... què fem? Decidit! Amanida, escalivada i carn a la brasa amb pa amb tomàquet. I per postres?


De fet ells no són de postres al vespre però igualment vaig fer uns pastissets per acompanyar el cafè tot aprofitant que tinc una fantàstica i refrescant crema de llimona a la nevera ♥



Ingredients

La recepta original és per fer un pastís Bundt (pastís amb forma de corona). Els motlles dels pastissets són de la mateixa mida que els motlles de Cupcake. Per 12 pastissets vaig utilitzar la meitat de la recepta.


  • 350 g de farina
  • 1 cullereta i 1/2 d'impulsor
  • 1 cullereta de sal
  • 180 ml de llet a temperatura ambient
  • 2 cullerades de formatge cremós a temperatura ambient
  • 227 g de mantega a temperatura ambient
  • 300 g de sucre
  • 4 ous (XL) lleugerament deixatats
  • 1 cullereta d'extracte de vainilla o 1/2 beina de vainilla
  • 1 i 1/2 cullereta de rom blanc - opcional
  • Crema anglesa de llimona (Lemon Curd)
  • Sucre llustre

Procediment

Escalfem el forn a 160°C.
  • En un bol tamisem la farina, l'impulsor i la sal. Reservem.
  • En un altre contenidor barregem la llet i les dues cullerades de formatge. Remenem bé  per dissoldre el formatge i reservem.
  • En el bol  principal batrem la mantega a velocitat mitjana durant uns 30 segons.
  • Hi afegim el sucre a poc a poc i continuarem baten, encara a velocitat mitjana, durant uns 5 minuts. Pareu, si cal, per recollir la pasta que queda enganxada a les vores del bol. 
  • Afegim els ous, un a un, baten a velocitat alta i deixant que l'ou s'integri completament a la pasta abans d'afegir el següent.
  • Afegim la vainilla i el rom.
  • Ara continuarem baten a baixa velocitat i afegirem la farina alternant amb la llet. Començarem i acabarem amb la farina (3 porcions de farina per 2 porcions de llet). Si us sembla que la pasta es talla, no us preocupeu. És una cosa que passa sovint degut, normalment, a les diferents temperatures del ingredient. Simplement continueu baten i  veureu com tot lliga. Si cal, al final, bateu uns minuts a velocitat mitjana. 
  • Ara ja podeu posar la massa dins el motlle o els motlles com he fet jo i enfornarem. 

Si feu un pastís necessitareu coure'l uns 50-60 minuts. En el cas dels pastissets, els vaig tenir 30 minuts al forn. 

Quan estiguin cuits (feu la prova de l'escuradents) els traiem del forn, els deixem refredar 5 minuts i els desemmotllem. Els deixem refredar completament sobre una reixeta.

Si teniu motlles de Bundt petits com jo, va bé deixar-los refredar els primers 5 minuts asseguts sobre la base. Al coure s'inflen i si no fem això ens serà difícil fer-los aguantar un cop siguin freds: els pastissets pesen poc doncs són petits i tenen el centre buit.

Quan els tenim freds omplim el forat del centre amb el Lemon Curd, espolsem sucre llustre pel damunt del pastisset i llestos! 



Com que encara tenia xarop de xocolata, vaig posar-ne unes gotes a la base del forat abans d'omplir-lo amb la crema de llimona. Va quedar molt bo doncs la llimona contrasta molt amb la xocolata però, no és necessari☺


  
Entrada actualitzada: abril 2015

17 comentaris:

  1. T'ha quedat tot super perfecte. Oi que està bona la crema de llimona? Sempre va bé tenir-ne al rebost per coronar qualsevol postre. T'ha quedat un sopar perfecte

    ResponElimina
  2. Hola Dolors! T'he conegut gràcies al Liebster award i he arribat a tu a través d'un altre blog. M'he donat un tomb i m'encanta, així que aquí em quedo, ja tens una nova seguidora XD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Eva!! Per passar per aquí i per quedar-te! Una abraçada i espero no decebre't ;)

      Elimina
    2. Decebre'm?? ni de lluny!! un petó!! XD

      Elimina
  3. Aquests pastissets són celestials!!! I la lemon curd me l'apunto....es pot fer servir per tantes receptes!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Acabo de descobrir el teu blog i m'ha agradat moltíssim ^^ Aquest pastissets de llimona tenen una pinta boníssima (si et passes pel meu blog veuràs que m'encanta la llimona XD).
    La resta de receptes em semblen molt interessants :D Així que em quedo per aquí ^^

    Petonets :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laia, encantada de tenir-te per aquí i ja miraré el teu bloc: si hi ha cosetes de llimona...segur que m'agrada!! :)

      Elimina
  5. Hola! Mmh! Ahir a la tarda vaig fer lemon curd jo també, per combinar amb un pastís de llimona! Qué bo! I aquests pastissets, quina pinta!!
    Fa dies em vas deixar un comentari al meu blog i com que estat una mica desconnectada no havia ni respost... ho sento!
    M'agrada el teu blog, passaré sovint!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No pateixis Laia que tots estem igual: atabalats, ATABALADÍSSIMS!! :)

      Elimina
  6. Hola!
    passa't pel nostre bloc i hi trobaràs un detallet!
    esperem que t'agradi!

    http://bibpastissets.blogspot.com.es/2013/05/premi-versatile-blogger.html

    ResponElimina
  7. Rosa Maria, Mònica... gràcies pel vostre suport! Sou totes dues unes artistes i que aneu passant per aquí em fa molt feliç!! :)

    ResponElimina
  8. Hola Dolors!

    ja fa temps que tinc ganes de fer lemon curd, però és que tal i com l'has preparat amb aquests pastissets, quina delícia!

    Petons!

    ResponElimina
  9. Mmmmm!!! Dolors!!!! quina delicia!!!! m'encanta el lemon curd!!!! Petons i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  10. Uauu...flipan...quina pinta, estas feta una crack!! Quan vingui a Suïssa ja farem diferents dolços...i tan!! Quina pinta 10 meu...

    ResponElimina
  11. Hola Lola,

    A part del pa intento anar fent les teves receptes o part d'elles. Avui a tocat el Lemon Curd, que ha sigut el farcit (una capa fina) d'un braç de gitano.

    Pels amants de la llimona és un 10, pels de més són unes postres diferents que poden alleugerir l'acidesa de la llimona amb una mica de nata muntada.

    Una abraçada,
    Roser -St.Gregori

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia guapa!! Doncs quina alegria que em dones!! Així, a més, si alguna cosa no funciona, m'ho pots fer saber: PERFECTE!!!!!!!! :) M'alegra que us hagi agradat i la versió "lemon curd-nata" és un recurs boníssim (en tots els sentits) ;D
      Una abraçada a tots!
      P.D - Un dia t'has d'animar amb el pa!!!!!!

      Elimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...