09 de desembre 2013

Leckerli

9 - Leckerli - Els més deliciosos 

Els "Leckerli" de la paraula Alemanya "Lecker" que vol dir "deliciós" són l'especialitat més coneguda de Basilea. Es tracta d'unes galetes d'espècies, més aviat dures i amb un glacejat de Kirsch que són realment addictives, sobretot 2 o 3 dies després d'haver-les fet. 





En Reto les troba boníssimes i quan li vaig dir que aquest any les faria... gairebé es posa a cantar de content! I li han agrat molt així que: prova superada!!☺


Ingredients

La recepta original porta mel i Kirsch a la massa però he trobat aquesta recepta de la Betty Bossi i he decidit provar-la ja que, com ja he comentat alguna vegada, les seves receptes acostumen a ser molt fiables i no ens han decepcionat gens☺ 
  • 200 g de sucre
  • 1 polsim de sal
  • 4 ous
  • 1 cullerada d'espècies de pa de gingebre (*) 
  • 60 g de taronja i llimona confitada
  • 250 g d'avellanes torrades i triturades
  • 60 g de mantega o margarina - desfeta i deixada refredar
  • 250 g de farina
  • Fruita confitada per decorar - opcional
(*) A Suïssa trobem aquestes espècies, ja preparades, a cada supermercat. Si no teniu aquesta possibilitat, hauríeu de fer una barreja de: canyella, anís estrellat, anís, coriandre, clau, i nou moscada.   

Pel glacejat de Kirsch
  • 150 g de sucre llustre
  • 1 cullerada de Kirsch - també podeu substituir-lo per suc de llimona
  • 2 cullerades d'aigua


De començament a fi

  • Uns 45 minuts


Procediment

Escalfem el forn a 180°C i folrem amb paper sulfurat un motlle d'uns 33x30x 3 cm. 
  • Barregem el sucre, la sal i els ous en un bol i batem fins aconseguir una massa cremosa i blanquinosa.
  • Hi afegim la cullerada d'espècies, les fruites confitades, les avellanes i la mantega. 
  • Barregem bé fins a tenir-ho tot integrat.
  • Afegim la farina i ho mesclem tot per aconseguir una massa homogènia.
  • Ho avoquem directament al motlle i ho escampem amb una espàtula. La massa enganxa! Us anirà millor si remulleu una miqueta l'espàtula. Volem aconseguir que la massa estigui repartida regularment i tingui un gruix aproximat d'1 cm. 
  • Enfornem durant 25 minuts.
  • Mentrestant preparem el glacejat.
  • Així que hagin passat els 25 minuts, traiem el motlle del forn i pintem tota la placa de "Leckerli" amb el glacejat. 
  • Si volem decorar-lo amb fruites confitades, les repartirem ara mentre el glacejat encara està moll. 
  • Seguidament tallarem la placa a quadrats regulars o, si preferim unes galetes més petites, podem tallar cadascun dels quadrats originals per la meitat. 
  • Fent seguir el paper sulfurat, desemmotllem i deixem que els "Leckerli" es refredin.


Els podem guardar dins una caixa metàl·lica com hem anat fent fins ara i, si aconseguiu esperar 2 dies, veureu que el seu sabor augmenta ja que tant les espècies com les fruites intensifiquen el seu aroma.

A veure si us animeu a fer-los i us en torneu us "fans" com nosaltres!☺


4 comentaris:

  1. Mare meva jo no sé com arribes a tot, jo quasi no tinc temps de visitar-te, no hi ha qui segueixi el teu ritme!
    Ara que amb pastetes com aquestes, i totes les que ens estas oferint aquests dies, farem un esforç perquè val la pena!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perquè no dormo Víctor! jajajaja Ara, tinc a la sogra absolutament fascinada: encara no hem arribat a mig Desembre i ja tinc el celler ple de caixes metàl·liques amb un sortit "gairabé" profi!! jajajaja

      Elimina
  2. Ja en tenen la pinta ja d'adictives, les fotos ho diuen tot! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un bon problema Roser: a aquí no has de vigilar durant les festes de Nadal per evitar posar-te com una bóta, NO! A aquí ja arribes a Nadal feta una bóta! jajaja
      Una abraçada

      Elimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...