31 d’octubre 2013

Panellets SENSE patata i/o moniato [amb ous]

Això és un no parar!

No tinc ni temps de contestar-vos als que m'esteu deixant missatges i comentaris: em sap greu però nois... em faltaven els panellets!!!☺ A partir d'avui ja tindré més temps!




Les fotos no són gens espectaculars però els panellets són fets d'ahir a la nit i esperava poder fer fotos boniques ara al matí però el dia a Suïssa s'ha aixecat fred, emboirat i ben de tardor però no per això deixarem de penjar l'entrada ☺

Quan treballava a Catalunya, sóc educadora infantil, sempre que fèiem panellets amb els nens, eren amb patata i/o moniato. Sortien uns panellets boníssims!!! Amb el temps vam anar ajustant les mides i ens quedaven realment fantàstics.

A casa però, quan em quedaven ganes de fer-ne, els feia de farina d'ametlla i prou

Des que visc a Suïssa n'he fet amb els meus alumnes de català i per celebrar la Castanyada amb el Casal Català de Zuric seguint la meva recepta d'aleshores però ara ja feia molt de temps que no en feia i la recepta... doncs qui sap on para! 

Ja fa dies que la Marta del blog Instacook va fer una entrada sobre panellets que em va semblar xula. Ella no hi posa patata i jo... no recordo separar els ous amb els nens però com que tampoc trobo la meva recepta, he decidit provar-la per la pasta base.

Si voleu una recepta sense fècula, surt molt bé!! Vinga!

Ingredients

Pasta base
  • 600 g de farina d'ametlla
  • 400 g de sucre morè
  • 4 clares d'ou
  • 1 rovell
Panellets de pinyons
  • 1/3 de la pasta base
  • 150 g de pinyons
Panellets d'ametlles
  • 1/3 de la pasta base
  • 75 g d'ametlles laminades
  • sucre morè per ensucrar-los per sobre
Panellets de xocolata
  • 1/3 de la pasta base
  • 75 g de cacau
  • un grapat de núvols petits
  • 1 taronja - la pela
També ens farà falta 1 ou per pintar els panellets de pinyons i els d'ametlles.

Procediment

Pasta base
  • Agafem tots els ingredients i els barregem dins un bol.
  • Els anirem remenant fins a integrar-los tot.
  • Continuarem treballant-los per tal que l'ametlla comenci a suar i la pasta vagi agafant consistència de massapà. Notarem que com més treballem la pasta, més fina i lluent queda. 
Així que tenim la pasta al punt, podem passar a dividir-la i a barrejar-la amb els ingredients propis de cada tipus de panellets però també podem deixar reposar la pasta i fer els panellets a l'endemà. Jo ho he fet així ja que darrerament em falten hores per poder fer tot el que voldria: vaig preparar la pasta ahir i s'ha passat tota la nit a la nevera. A l'hora de treballar-la estava perfecta!! Ni massa tova ni massa dura... simplement al punt!

Escalfem el forn a 240°C i preparem una safata amb paper sulfurat. Seguidament ja podem dividir la massa i començar a fer els panellets☺

Panellets d'ametlles
  • Fem un bloc rectangular d'uns 2 cm de gruix i tant llarg com ens doni la pasta.
  • El pintem amb l'ou deixatat.
  • L'arrebossem amb les ametlles laminades.
  • Tornem a pintar amb ou.
  • Espolsem el sucre pel damunt.
  • El tallem a tires d'1 cm d'amplada.
  • Els anem deixant sobre la plata del forn i els reservem.
Panellets de pinyons
  • Fem boles amb la pasta intentant que totes tinguin la mateixa mida.
  • Les arrebossem amb els pinyons. Com més molla sigui la pasta, més fàcilment s'enganxaran els pinyons. 
  • Finalment els pintem amb ou.
  • Els col.loquem a la plata del forn i reservem.
Panellets de xocolata
  • Barregem el cacau amb la pasta d'ametlla. L'anem aixafant la pasta amb els dits per ajudar a integrar el cacau.
  • Així que tenim una massa de pasta homogènia, la treballem per tal d'aconseguir un cilindre allargat.
  • Anem tallant rodanxes d'1 cm de gruix. 
  • Deixem la peça de pasta damunt la safata del forn i amb el dits enfonsem el centre una mica per aconseguir forma de barca.
  • Omplim el centre amb 4 o 5 núvols i espolsem pela de taronja al damunt.
Així que tenim tots els panellets fets ja podem enfornar. Uns 10 minuts són suficients ja que els panellets de pinyons es poden cremar. Els núvols us ajudaran a tenir els panellets sota control: així que veieu que es fonen i agafen un color torradet... fora del forn i ja els tenim tots llestos!!

Han sortit molt bons! En Reto i el meu pare (tinc els pares de visita) no se'n veuen tips! Però els preferits continuen essent els de pinyons: tot un clàssic!!




Que aprofiti i BONA CASTANYADA!

P.S - Si us pregunteu perquè han quedat així de morenets, només dir-vos que a Suïssa l'ametlla molta la venen només amb pela...😔 Què hi farem! 

19 comentaris:

  1. Semblen molt bons!! A casa també els vam fer ahir, d'aquí una estona els publico!! Que bé que ens ho passarem, amb tanta varietat per triar! Bona castanyada!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fantàstic Marina! Ja tinc ganes de llegir la teva entrada que tu sempre ets molt original☺
      Bona festa!

      Elimina
  2. Quina bona pinta Dolors!! Com sempre!!! Ets una artista!!! Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Marta però agafant la teva recepta com a base... fàcil!! Molt fàcil!! jajaja

      Elimina
  3. Molt macos i segur que més que bons! Bona Castanyada!

    ResponElimina
  4. Uns panellets xulíssims...Molt bona castanyada!

    ResponElimina
  5. Que bons t'han quedat, en tenen la pinta!!! Bona festa!! petons

    ResponElimina
  6. Fan goig de veure aquests panellets, Dolors!!! Petonets i feliç Castanyada!!!

    ResponElimina
  7. Panellets de xocolata!!! Mmmmm... sona molt bé!! Bona castanyada i bon Halloween!!

    ResponElimina
  8. He passat pel teu blog i m'he quedat enganxada, quines coses més bones que fas.
    Quina gràcia aquests dies tots els blog catalans penjen les fotos del panallets, els teus han de estar bonissims!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Montse i gràcies per passejar-te per aquí!! :)

      Elimina
  9. Han de ser molt bons!! Espero que passessis una molt bona castanyada! Petonets

    ResponElimina
  10. Quina bona pinta ummm. Et felicito Dolors :) ets una artista.
    Jo aquest any no n´he fet

    ResponElimina
  11. Bona castanyada !! Els teus panallets, fant molt bona pinta ; ))

    ResponElimina
  12. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris! No sempre tinc temps de contestar-los però els llegeixo puntualment i em donen molta energia: MERCI!! ☺

    ResponElimina
  13. Ja sé que fa un any d'aquest post, però hem agafat la recepta per fer panellets amb els nens i sabia que d'aquest blog ens sortirien bé ;-) i així ha estat: els panellets han sortit fantàstics i els nens s'ho han passat bomba!!! GRÀCIES DOLORS!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu Montse!! Contenta de saber que us van agradar i que us vau divertir :) Aquestes receptes no van lligades al temps: sempre són actuals! Podem variar-los i provar coses noves però la base no canvia! :) Tinc una nova versió per aquest any però he acabat al llit ben engripada i la tinc sense acabar!!!!!!! Bé, d'aquí a uns dies menjarem panellets de nou 😉

      Elimina
    2. Ostres! Q et milloris!

      Elimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...