15 de febrer 2015

Castanyes bordes amb mantega de cacauet

Aquestes castanyes bordes les vaig descobrir quan una família de Texas em digué un vespre que els nens no trobaven els buckeye que havien recollit al matí de camí a l'escola. Aquell dia no els vaig poder ajudar gaire ja que no tenia ni idea de què era el que buscaven! buckeye... ?...


Els hi vaig dir que segurament ho trobaria al recollir i que ja els hi posaria a la bossa... 

Al arribar a casa vaig anar disparada a preguntar-ho al Sr. Google i abans de trobar-ne la definició - castanya borda - vaig trobar una recepta que de seguida va cridar-me l'atenció ja que combina 2 dels meus ingredients preferits: la mantega de cacauet i la xocolata!


Vaig trobar els buckeye - jo sempre n'havia dit chestnut sense saber de l'existència d'una paraula per identificar les bordes de les comestibles - sota el sofà! Els nens van estar molt contents i jo havia descobert una recepta que prometia.



Recordeu aquesta seqüència?!




Meet Joe Black! L'heu vist, oi?

Doncs només dir-vos que l'emoció del jove Pitt en aquesta escena on la Mort descobreix la mantega de cacauet es multiplicaria per 1000 al tastar una castanya borda de les meves! Són un pecat!!! Increïblement bones i una bomba!! En tots els sentits!


La bona noticia? No cal que patiu que no en menjareu gaires de seguides. Primer perquè us les trauran de les mans i segona... perquè són com el torró de Xixona: BONÍSSIM però  per menjar a mossegades petites o ens embafarà. 

Són molt fàcils de fer i genials per una tarda de cafè, una festa d'aniversari o simplement unes postres diferents. I ara que estem de Carnestoltes i no ve d'un pam, és la millor època per menjar-les sense remordiments!





He fet un parell de modificacions a la recepta original com reduir una mica el sucre i evitar el llard ja que amb la mantega de cacauet i la mantega vaig pensar que ja tenim prou grasses en una mateixa recepta. D'entrada em feia por perdre consistència i no poder formar les boles però no vaig tenir cap problema!! 



Ingredients

Per unes 30 peces
  • 260 grams de mantega de cacauet - sense trossos
  • 75 grams de mantega a temperatura ambient
  • Les llavors de 1/2 beina de vainilla
  • 325 grams de sucre llustre tamisat
  • 30 escuradents
  • 100 grams de xocolata negre de cobertura


Procediment

  • Prepareu una safata amb paper sulfurat. Us haurà de cabre al congelador. De moment la reserveu.
  • En un bol barregeu la mantega de cacauet amb la mantega, la vainilla i el sucre.
  • Aneu remenant fins que aconseguiu una pasta homogènia amb tots els ingredients ben integrats. Veureu que us agafarà cos.
  • Formeu boles amb la pasta i les aneu posant sobre la safata que heu preparat anteriorment.   
  • Claveu un escuradents a cada una de les boles i poseu la safata al congelador durant uns 35-40 minuts.
  • Mentrestant desfeu la xocolata al bany maria. 
  • Quan la tingueu tota desfeta i ben lligada, manteniu-la dins el bany maria a baixa temperatura i comenceu a sucar-hi les boles de mantega de cacauet. 

Per sucar les boles les aneu traient poc a poc del congelador i les suqueu directament. No les traieu totes de cop perquè descongelen molt ràpidament i els escuradents patinarien. Per altra banda, no les cobriu del tot amb la xocolata, deixeu una part de la mantega de cacauet visible per tal que tinguin l'aparença de castanyes. A mida que les aneu sucant, deixeu que s'escorri la xocolata una mica i les aneu deixant altra vegada sobre la safata de paper sulfurat. Així que la xocolata es refredi ja podeu treure l'escuradents i veureu que amb el dit i amb delicadesa podeu tapar el forat doncs la massa de mantega de cacauet és manejable a temperatura ambient.

Quan acabeu, guardeu les castanyes a la nevera fins a l'hora de menjar-les i A GAUDIR-LES!!!!☺

6 comentaris:

  1. Ohhh menys mal que has explicat això del Brad Pitt i les castanyes bordes perquè em tenies intrigadíssima!!! total... que jo no he vist aquesta peli i per això no hi havia manera possible de relacionar-ho!! en fi, que com tu dius, aquestes mossegades són un pecat, però dels bons, quina salivera!! un petó!!

    ResponElimina
  2. Quina delícia!!! Són precioses i deuen ser.......exquisites. Un gran descobriment!!!
    Petons i...bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  3. Si que me acuerdo de la pelicula, desde luego contundentes y buenas sin lugar dudas te han quedado,ademas de fotogenicas¡
    Peto

    ResponElimina
  4. Ostres tu! Aquestes mossegades m'estan cridant i dient' 'Menja'm!'. :-p
    Mmm....es veuen tant tendres i tant bones! Molt bona idea de reduir una mica el sucre, em sembla que no ha perdut pas consistència, fan molt molt bona cara!

    Em menjaria un parell ara mateix! Jeje.

    Petons!

    PD: bon cap de setmana!

    ResponElimina
  5. però de castanya borda no en porta gens, oi?

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...