A aquí en diuen "Lavendel-Limonade" però no correspon al que nosaltres entenem per "Llimonada". El resultat de la recepta és un xarop concentrat d'espígol que, un cop fet, es pot guardar a la nevera de 2 a 3 setmanes.
El barrejarem amb aigua ben fresqueta (amb gas o sense) cada cop que volem un refrescant got de llimonada i el tindrem a punt per beure fins i tot abans de deixar caure la tovallola!☺
El mateix xarop es pot servir per una beguda igual de refrescant però una miqueta més "Chic" ☺ El podeu barrejar amb... CAVA!!!!! Us asseguro que és boníssim i té molt d'èxit!!!! NO cal que agafeu el cava més bo del celler ja que potser seria "fer-lo malbé" però si teniu un cava d'aquells "semis" que a vegades queden una mica arraconats... GENIAL!! Això sí, ha de ser MOLT fred!!! ☺
La recepta no pot ser més fàcil:
Ingredients
Tot dependrà de la quantitat de xarop que serviu però amb aquesta recepta us sortiran uns 10-12 gots.
- 1 llimona
- 250 ml d'aigua
- 250 g de sucre
- 3 o 4 cullerades de flors d'espígol seques - si no teniu espígol a casa, podeu comprar les flors, ja seques, a qualsevol herborista.
Procediments
- Renteu bé la llimona, espremeu el suc i el reserveu. NO llenceu encara la llimona espremuda! ☺
- Poseu el sucre, l'aigua i el que queda de la llimona espremuda al foc.
- Remeneu alguna vegada per tal que el sucre es dissolgui del tot. Quan la barreja arriba al punt d'ebullició, deixeu que bulli 2 minuts mentre aneu remenant i traieu el cassó del foc.
- Hi afegiu de seguida el suc de la llimona i les flors d'espígol.
- Remeneu bé perquè tot es barregi, tapeu el cassó i deixeu que el xarop es refredi mentre les flors d'espígol s'infusionen.
- Passades unes 2 hores, quan el xarop ja sigui ben fred, li fem una darrera remenada i ja el podem colar i envasar.
Ja està! Ara a la nevera i a gaudir-ne sempre que el cos ens demani una refrescada!!!☺
Sí que és molt senzill de fer. Imagina com quedaria amb una menta... Les ampolles són molt boniques, Dolors. M'agradat molt aquesta recepta!!! Petons i que tinguis un bon dia.
ResponEliminaMercè, doncs segur que boníssim!!!! Ho haurem de provar!!! :)
EliminaEl que et puc dir és que també fan un altre xarop amb flor de saüc que també està boníssim!!! I el que més sorprèn és que combinat amb cava, llima i menta fresca és la beguda de l'estiu a bars i terrasses! Es diu Hugo i és un fantàstic acompanyant tant de dia com de nit ☺ Visca les herbes!
Fàcil, d'un color molt maco, i com dius, per aquests dies calurosos d'estiu com si fos una llimonada, perfecte!
ResponEliminaI això de barrejar-ho amb cava em convenç més encara!
Petons!
La versió amb cava pot ser perillosa ☺ Però val la pena arriscar-se!
EliminaInteressant aquest xarop d'espígol refrescant, perquè tela com apreta la calor aquests dies! a més té un coloret molt xulo i si també pot barrejar-se amb cava... mmm!
ResponEliminaSí, el color és bonic Eva i queda de conya per oferir-lo a algú altre: sempre queden astorats!
Eliminauna abraçada guapa.
Quin color tan atractiu! Sembla molt refrescant... Quan pugui ho provaré, l'elaboració no sembla pas gaire complicada. Bisous!
ResponEliminaA veure si t'animes i m'envies una foto del resultat: realment és molt fàcil Montse i sé d'algú a qui li pot encantar ;)
EliminaCuideu-vos!
Fantàstic el xarop, i com diu la Montse, el color em sembla espaterrant! I s'ha de dir: ets una artista amb les fotos!Una abraçada!
ResponEliminaGRÀCIES Mònica, però d'artista res!!!! A vegades n'he de fer 50 per tenir-ne un parell de passables!☺
EliminaQue refrescant i bo! I les fotografies, una meravella!!
ResponEliminaMolts petons guapa!!
MERCI Cristina però el xarop és millor que les fotos!!
EliminaPer tu també!☺
M'ha enamorat la primera fotografia! Hauré de provar aquest xarop! No n'havia sentit a parlar, però juntament amb la llimonada deu ser ben refrescant i amb un gust ben peculiar ^^
ResponEliminaPetons :)
És molt interessant Laia: val la pena provar-lo!! ☺
Elimina