El torró de Xixona és un clàssic de Nadal però també pot ser un fantàstic gelat a l'estiu. El problema és que des que en Reto el va descobrir que, es menja les teules de 2 en 2 si cal ☺ Així que esperar que en sobri a l'hivern per poder fer un gelat a l'estiu és "missió impossible"! PERÒ...
... ja us he comentat alguna vegada que m'encanten les pastes i salses de Home Chef !! I aquesta gent, ha tingut la bona pensada de treure al mercat la "Pasta de Torró granulat". És boníssima i té el mateix gust que el torró de Xixona de tota la vida!!! La darrera vegada que vaig baixar a Girona en vaig comprar un pot i fins ara no havia tingut temps de provar-lo ☺
La província d'Alacant és el bressol del Torró de Xixona i per fer aquest gelat, vaig agafar la recepta del Portal Oficial de Turisme d'aquesta comunitat (hi ha altres receptes igual d'interessants així que us recomano donar-hi un cop d'ull).
És una recepta senzilla, ràpida i que dóna com a resultat un gelat que es desfà a la boca: igual que si mengéssim un tros de torró però una miqueta més fred☺
Ingredients
Jo vaig variar una mica les proporcions per adaptar les quantitats a la meva geladora. Si feu aquest gelat a màquina pot ser que hageu de fer el mateix però si el feu a mà, podeu seguir la recepta original que trobareu al link que us he recomanat fa un moment.
Amb les meves mides surten 4 serveis de gelat com el de la foto.
- 250 ml de llet
- 50 ml de nata
- 50 gr de sucre
- 100 gr de Pasta de torró granulat - si ho feu amb torró, només en calen 75 gr.
Procediment
- Es barreja la llet, la nata, el sucre i el torró fins que aquest es desfaci del tot i ens quedi una crema lligada i homogènia.
- Deixem la crema a la nevera unes 2 hores perquè quedi ben freda.
- Passat aquest temps evocarem la barreja dins la geladora i la deixarem treballar uns 20 minuts o fins que ens agafi una bona consistència (*)
- Finalment posarem el gelat dins un contenidor i el deixarem al congelador perquè solidifiqui del tot i fins al moment de servir.
(*) Si no fem el gelat amb geladora, posarem la barreja dins un contenidor i anirà ara ja al congelador. Durant les primeres 2 hores, l'hauríeu de remenar unes 4 vegades per anar trencant els cristalls.
Penseu que és un gelat que es desfà molt ràpid així que el traurem del congelador just al moment de tallar i servir. Per servir-lo, podeu utilitzar un ganivet o la cullera per gelats havent-los passat per sota el raig d'aigua calenta. Si voleu esperar que es desfaci una mica per tallar-lo/ servir-lo, ho podeu fer però pensant que perdrà ràpidament la consistència: no espereu més del necessari!
Ostres Dolors, ara que estic en plena febre de gelats, perquè m'acabo de comprar la geladora, aquest segur que cau, perquè fa molt bona pinta, i ha d'estar d'allò més bo!
ResponEliminaPetons, i bon Nadal, jajaja!!
Bo és poc Víctor: BONÍSSIM!!!!! I els gelats són additius!!!!!
EliminaJa coneixia als de Home Chef, algun cop he fet servir colorants Sosa, però no recordava que tinguessin tant de sortit, gràcies per la info. Ha de ser boníssim aquest gelat, Dolors!!! I amb aquesta recepta no tinc excusa si no tinc geladora, eh? Ummm quina temptació. Petons i que tinguis un bon dia.
ResponEliminaCap excusa Mercè!!!!!☺ Surt fantàstic, fins i tot sense geladora!!
EliminaQue bo!!! El gelat de turró amb una mica de xocolata m'encanta, així que aquesta recepta em sembla fantàstica!
ResponEliminaNeus és un vici!!!☺
EliminaÉs temps de gelats i tmbé de xixona i no és Nadal. Ens hem posat d'acord, jo avui he posat el de maduixa i ja tanco el blog fins setembre
ResponEliminaSí noia!! Ja l'he vist, ja!! Amb aquesta calor és el que ve més de gust ☺ Una abraçada!!
EliminaOh quina bona idea, crec que encara tinc una barra de turró al rebost!! Intentaré fer-lo i seguir la teva recepta Dolors. Moltes gràcies!!!
ResponEliminaMontse!!! Què hi fa la barra al rebost!!!☺ Ja li pots treure la pols i a fer gelats que val la pena!!!!
EliminaApa quina bona pinta! a mi normalment els torrons em sobren, tots menys els de xocolata ;-), així que a veure si l'any vinent m'animo i faig aquest geladet!
ResponEliminaHo has de provar Eva: gelats estan "de muerte" ☺
EliminaMmmmm... que refrescant i deliciós que ha de ser! Aquesta recepta la guardo per d'aquí a quatre mesets, crec que per Nadal també estarà boníssim!!! Gràcies!
ResponEliminaBisous!
Oi i tant Montse: tot temps!!!!! Ja el tastarem ☺
EliminaAixí a trossets, quina presentació tan apropiada per un gelat de torró! És com celebrar el nadal estiuenc! Fantàstic Dolors!
ResponEliminaTe un aspecte deliciós i deu estar bonisim i fresquet ummmm
ResponElimina