05 d’agost 2013

Gelat de crema de cafè cremada (Betty Bossi)

A la pàgina del Facebook ja us vaig avançar fa uns dies que cauria aquest gelat☺




La revista Betty Bossi és una revista de cuina que va treure la seva primera publicació l'any 1956 i volia convertir-se en la "guia" de cuina de les mestresses de casa del moment. Actualment, amb una tirada de 900.000 còpies, s'ha convertit en la revista de cuina més gran i amb més èxit de Suïssa amb una fantàstica combinació de receptes clàssiques i actuals, fiables i relativament senzilles.

Dit això no us sorprendrà si us dic que m'encanta fullejar-la quan me la trobo a la bústia però a casa és en Reto qui s'encarrega de la correspondència i a vegades ell la fulleja primer tot pujant les escales☺ I així va ser al mes de juny i va ser ell que em va dir: "la Betty publica una recepta catalana aquest mes!" 

El cas és que NI la Betty es diu Betty doncs darrera aquest nom inventat, mitjançant un concurs, hi ha tota una redacció NI el postre "Weisse Kaffeglace catalan" és tan català com sembla PERÒ no treu que està boníssim i que la similitud amb la crema catalana és evident... M'ENCANTA que ho hagin tingut en compte a l'hora de donar nom al gelat!!!

Sigui aquesta entrada una mena d'agraïment pel respecte i consideració envers les tradicions culinàries del nostre poble!!!☺   

Ingredients

Amb aquestes mides surten 4 cassoletes de gelat. 
  • 400 ml de nata líquida
  • 100 ml de llet
  • 50 g de cafè en gra
  • 2 ous
  • 120 g + 4 cullerades de sucre

Procediment

Veureu que es necessiten 2 dies però no us atabaleu perquè només es cosa de deixar infusionar la crema de cafè unes 10-12 hores per extreure'n tot el sabor i aquesta és la manera més còmoda de fer-ho.  

Dia 1

  • En un cassó barrejarem la nata, la llet i els grans de cafè. Ho posarem al foc a temperatura mitjana i deixarem que arribi al punt d'ebullició. 
  • Arribats a aquest punt, ho deixarem coure 1 minut més i traurem el cassó del foc.
  • Taparem el cassó i el deixarem refredar.
  • Finalment i un cop està la crema ben freda, donem una sacsejada al cassó per tal de barrejar-ho tot una miqueta i el posarem a la nevera on passarà la nit. 

Dia 2

  • Traurem el cassó de la nevera, remenarem la crema donant-li una sacsejada i la colarem dins un altre cassó.
  • Afegirem els ous i el sucre a la barreja mentre batem per tal d'integrar-ho tot.
  • Sense deixar de batre, posarem el cassó al foc a temperatura mitjana i ho portarem a ebullició. AIXÍ QUE veiem que la barreja lliga i ens queda més cremosa (no espereu la consistència de la crema catalana perquè queda bastant més líquida. Al lligar, la crema de cafè té una consistència semblant a les natilles) traurem el cassó del foc.
  • Un cop fora del foc encara batrem durant 2 minuts més. 
  • Passat aquest temps colarem la crema, la deixarem refredar i tapada la posarem 2 hores a la nevera (*)
  • Abocarem la crema a la geladora i la deixarem gelar durant 20 minuts.
  • Finalment posarem porcions de la crema dins les cassoletes, aplanarem la crema una mica, les taparem amb film transparent i les deixarem al congelador fins al moment de servir.
(*) Si feu el gelat sense geladora, passades les 2 hores a la nevera, el millor és si aboquem la crema dins un bol ample (millor cromat) i el posem al congelador, tapat, unes 3 hores. Durant aquest temps, l'hauríem de remenar unes 4 vegades. Quan arribi el moment de servir-lo, el podeu treure del congelador uns minuts abans i ompliu les cassoletes mentre feu una mica de pressió sobre el gelat amb una cullera perquè quedi pla.  

Ara ja només ens falta cremar la crema de cafè i ho farem igual que fariem amb la crema catalana: escampem una cullerada de sucre sobre la superfície del gelat i amb un cremador de cuina cremeu el sucre al gust. 

Us asseguro que si us agrada el cafè, queda un gelat fantàstic: la crosta del sucre cremat, una primera capa una mica desfeta degut a l'escalfor i desprès el gelat cremós i amb intens aroma a cafè... 
♥♥♥  E S P E C T A C U L A R!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ♥


Al costat de la recepta que va publicar " la Betty" hi havia aquesta marca: 


No m'estranya gens: també és ara el preferit de casa!!

P.S - Per cert, si NO us agrada el cafè, podeu substituir-lo per una branca de canyella i la pell de 1/2 llimona. Tindreu un fantàstic gelat de crema catalana! ☺

8 comentaris:

  1. Doncs la veritat és que no importa gaire si és català o no, perquè el gelat fa una pinta genial, i simula molt bé la nostra crema!

    Molt bona versió la de la 'Betty'...

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està boníssim Víctor! I tu que estàs en plena febre gelatera i que t'encanta el cafè... un MUST com una casa de pagès!!! :D

      Elimina
  2. Apa, doncs jo és el primer cop que sento a parlar d'aquesta revista! us devia fer gràcia trobar una recepta catalana (poc catalana, haha). La veritat és que fa mooolt bona pinta i qualsevol cosa fresqueta ara va genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí Eva! Sempre fa il.lusió sentir a parlar de CAT essent a l'estranger, encara que sigui de rebot ;) I si és per elevar les nostres dots culinàries i no per deixar-nos a quadres degut als nostres esperits independents... ENCARA millor!!!

      Elimina
  3. Ohhhh quina delícia de gelat per favor!!!!!! ho tindré que provar. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-ho Roser i ja em diràs perquè la veritat és que ha sortit molt bo! Ara tinc ganes de provar-ho amb la versió més nostra: la crema catalana ;)

      Elimina
  4. Això de cremar el gelat em sembla genial!!! Ho intentaré a veure si em surt tan xulo com a tu (en realitat, amb la meitat de xulo ja em conformo!!!). Una abraçada Dolors. Ah! i aquest cap de setmana veuré a ma germana i em donarà la recepta per fer els cakepops amb motlle! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mònica! Tens raó: és genial!!! I a mi potser no se m'hauria acudit mai si la "Betty" no m'ho hagués proposat ;D
      Moltes gràcies per la recepta dels cakepops! Perdona perquè he anat una mica de cul i no he contestat encara el teu mail... a vegades em falten hores!!
      Una abraçada

      Elimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...