07 de juny 2015

Amanida de tomata i mango - #20minutsimàgia


Continuem amb les calors i... que duri!! Jo no em queixo perquè a aquí, qualsevol dia torna a ploure i ja no para☺


Per això us porto aquesta amanida: boníssima, molt refrescant i molt, MOLT ràpida! #20minutsimàgia!! Us en caldran no més de 10! 

És, sense cap mena de dubte, la nostra amanida preferida. Us ho dic de debò: la fem segur 4 de cada 7 dies!! Acostuma a ser el nostre sopar acompanyada de carn o peix. 


Val a dir que és "especial"... millor dit: diferent!! És una amanida de contrastes. En el color -salta a la vista- però també pel seu sabor dolç-àcid. A més, per fer-ho tot encara més sorprenent, s'amaneix amb all, oli i alfàbrega fresca. Fantàstica!! Una amanida entre exòtica i boscana que tothom qui l'ha provada queda enganxat. I mireu si és així que sempre que ens trobem amb amics i fem allò típic d'un porta una cosa i l'altre en porta una de diferent, a mi ja em tenen assignada aquesta amanida!!☺

No m'enrotllo més!! Feu-la i ja m'ho sabreu dir!! Vinga!

Ingredients

Veureu que no us marco quantitats exactes però és que realment no calen. Jo normalment agafo 1 mango i la resta... a ull i al vostre gust. 
  • 1 grapat de tomates tipus cherry madures - a temperatura ambient (llegiu "Notes")
  • 1 mango madur - a temperatura ambient (llegiu "Notes")
  • Un parell o 3 de grans d'all 
  • Alfàbrega fresca
  • Sal
  • Oli


Procediment

  • Talleu les tomates per la meitat i les poseu dins un bol.
  • Talleu el mango a daus i l'afegiu a les tomates.
  • Piqueu l'all i l'alfàbrega i cap al bol
  • Amaniu amb sal i oli al gust
  • Barregeu-ho tot bé


Ja veieu que no té cap secret ☺ Queda molt bé acompanyada de rostes (ho he hagut de buscar!! No sabia com dir "croutons" o "picatostes" amb català!! Cordills!!☺). 


I...

... si ho talleu tot més petit i ho poseu sobre una torradeta, us queda una tapa genial!! Ho he fet i va ser un èxit!! 

Us animeu?☺

Notes 
  1. La temperatura de les tomates i el mango. Tenir-los a temperatura ambient és una simple recomanació perquè ja sabeu que la fredor de la nevera mata el gust dels aliments. Si a la vostra cuina fa molta calor, simplement els traieu de la nevera una estona abans de fer l'amanida i el resultat final serà molt més saborós i amb un aroma molt més intens. 
  2. Si podeu o penseu a fer l'amanida amb una estona d'antelació, millor. El sucre del mango, l'aigua de les tomates, l'all i l'alfàbrega emulsionen amb el temps fent que la salseta sigui pràcticament un confitat. Jo l'he arribat a fer al matí per menjar -la a la tarda-vespre: un cop feta la deixo a la nevera i la trec uns 20 minuts abans de menjar perquè perdi la fredor. 


8 comentaris:

  1. Nena !!! Quin redisseny de blog més xulo !!!I La recepta és més pròpia d'aqui que de casa teva. Me l'apunto i la faig segur. Petonassos !

    ResponElimina
  2. La trobo preciosa, em l'emplatat perfecte i tan ple de colors... Per mi, sense l'all cru, però la resta m'encanta!

    ResponElimina
  3. te ha quedado una presentación genial! un beso!

    ResponElimina
  4. Amanida senzilla amb una presentació deliciosa!!!!

    ResponElimina
  5. No acostumo a comprar mangos, però ja els tinc anotats a la llista per provar aquesta amanida, m'ha encantat! i el toc d'alfàbrega boníssim!! un petó guapa!

    ResponElimina
  6. Noia estic impressionada per aquesta combinació!! Mai l'he vist abans però pots estar segura que ben aviat caurà!
    Ens hem de conformar amb sol i molt vent però millor que pluja, oi?
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  7. Uau! Amanida ben colorida i de contrastos! Queda maquíssima.
    I ja m'imagino el gust de la salseta resultant. Boníssima!
    Provaré de fer-la també damunt d'una torradeta com si fos una bruschetta.
    Petons!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    ResponElimina
  8. Jo me l'apunto per fer-la però faré un canvi.....el mango per la nectarina. El mango no m'agrada gaire (potser és per quan l'he tastat la fruita no estava en el seu punt de maduració)..... Faré una versió de la teva!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina

Moltíssimes gràcies per dedicar-me el vostre temps! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...