16 de juny 2015

Pa de fruites: cireres i ruibarbre amb almívar de llet

Tots tenim dies en què necessitem una mossegada dolça, oi? Així de simple!! Doncs ja teniu la raó d'aquest pa que... també es podria haver dit "coca"☺




Senzill, d'estar per casa i MOLT bo! 

Al punt just de sucre, MOLT esponjós i molt aromàtic. 

Amb un toc molt particular que m'encanta: he substituït la meitat de la llet per almívar de llet ("Dulce de leche") Ha quedat fabulós!! ♥♥♥


Ho sento!! HO SENTO!!! Sé que m'estic fent una mica plom amb el ruibarbre i també sé que a vosaltres us costa trobar-lo.... ho sento! I NO, no us vull fer mirotes ni babarotes! Simplement he ajuntat, espontàniament, els darrers grams de ruibarbre (la collita s'acaba per Sant Joan) que tenia a la nevera amb les primeres cireres de la temporada: la primavera troba l'estiu!!☺



Igualment us funcionarà amb cireres i maduixes, amb cireres i groselles, amb groselles i maduixes, amb pinya i poma, amb albercocs i maduixes, amb pinya i cireres, amb mango i cireres, amb poma i albercocs, amb... amb la combinació que més de gust us vingui!! Un consell? Les combinacions dolç-àcid són espectaculars!! 

Ingredients

Per un motlle rectangular ( de "plum cake" ) d'uns 25 cm
  • 200 grams de ruibarbre
  • 200 grams de sucre
  • 225 grams de cireres
  • 100 grams de mantega
  • 1 ou
  • 100 grams d'almívar de llet
  • 100 grams de llet
  • 280 grams de farina
  • 2 culleretes d'impulsor
  • 1 polsim de bicarbonat de sodi
  • 1 polsim de sal


Procediment

Escalfeu el forn a 180°C i unteu el motlle. Assegureu-vos d'untar molt bé els vèrtex també doncs és on acostumem a tenir problemes a l'hora de desemmotllar. 
  • Renteu, peleu i talleu el ruibarbre a daus d'1 cm aproximadament.
  • Poseu els trossos de ruibarbre dins un bol i hi afegiu 2 cullerades de sucre. Ho remeneu bé i ho deixeu macerar durant uns 30 minuts. D'aquesta manera el ruibarbre treu l'aigua abans d'afegir-lo a la massa al mateix temps que agafa textura de confitat. Si feu servir una altra fruita salteu aquest pas!☺
  • Renteu les cireres, les espinyoleu, les talleu per la meitat i les reserveu.
  • Agafeu el sucre restant i el bateu amb la mantega fins que veieu la barreja airejada i amb cos. 
  • Hi afegiu l'ou, l'almívar de llet i la llet a poc a poc tot batent bé després de cada ingredient.
  • Tamiseu la farina juntament amb l'impulsor i la sal.
  • Deixeu de batre. Agafeu una espàtula i amb moviment airosos integreu tota la farina a la massa.
  • Finalment hi afegiu la fruita i ja podeu posar la massa de pa dins el motlle.
  • Enforneu durant 40-50 minuts però per estar-ne més segurs no deixeu de fer la prova de l'escuradents que no falla mai☺


I ja el teniu! Un cop cuit el traieu del forn i deixeu que es refredi durant uns minuts abans de desemmotllar-lo definitivament. 


I així que el tingueu fora del motlle, simplement deixeu que es refredi del tot i li espolseu sucre llustre pel damunt.


Fàcil, veritat? Doncs a menjar-lo de gust i perquè sí!! ☺

13 comentaris:

  1. Quin pa de pessic més suculent!

    ResponElimina
  2. Espectacular!!! Mmmmmm....ha de ser deliciós!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Quin talls de pa de pessic, senyor!!! És veure la foto, i el panxa ja ha començat a fer rau-rau!! Per cert, ja que has tret tú la qüestió, només he vist una vegada el ruibarbre per aquestes contrades, i ja no l'he tornat a veure més, no obstant no ens podem queixar perquè ens has donat un munt d'alternatives. Per cert, per a tots els ingredients fem servir les mateixes quantitats: 200-250? Gràcies i una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci a tu Anna!!
      És una llàstima que us sigui així de complicat trobar ruibarbre però vaja, jo tampoc el coneixia abans de venir a viure a aquí ☺
      Pel que fa a les quantitats, ho pots fer una mica a la teva manera. De fet jo ho vaig una mica amb relació al que tinc o em queda a la nevera. El que sí que miro és de posar-ne més de la més resistent (de la que s'aixafa menys) ja que no vull que em quedi un pa molt moll tampoc. Em moc sobre els 400-450 grams de fruita en total. I si en tinc menys (que algú n'hagi menjat sense pensar-hi) tampoc m'atabalo. Millor una mica menys que massa perquè aquesta massa no t'aguantarà 500-550 grams de fruita: és massa esponjosa! I et pot quedar massa moll i poc cuit o et pots trobar que no pugi ☺
      Petons i gràcies per l'interès!!

      Elimina
  4. Quina meravella! Ja saps que a mi no em costa trobar ruibarbre, a veure si demà m'en recordo quan aniré al mercat!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Ostres, altre cop fent-me enveja amb el ruibarbre!! divendres passat vaig estar a Barcelona i vaig pensar que a la Boqueria en trobaria... i res, a dos llocs em van mirar amb una cara de "que me estás contando" i no vaig tornar a demanar-ho... m'hauré de conformar-me amb salivar davant la pantalla amb aquest pa tan fantàstic! Un petó!

    ResponElimina
  6. Envidia no pero aun no he encontrado el ruibarbo por mi entorno y sigo esperando para saber realmente su sabor. Este pan o coca esta tremendo y es genial y super apetecible.
    Bon cap de setmana
    petons

    ResponElimina
  7. Hola Dolors. El ruibarbo lo he oído nombrar y lo he visto escrito pero nunca lo he visto de cerca jj. la verdad es que no he preguntado aunque me da la impresión de que por esta zona se quedarán con cara pasmada cuando pregunte o puede que quien se quede así sea yo jj.
    Lo que sí te digo es que los ojos se me han puesto como platos al ver el aspecto que tiene este bizcocho que has hecho. El corte se ve muy jugoso y de sabor seguro que estará delicioso. El dulce de leche ha debido darle un punto sensacional. Exquisito.
    Que tengas un estupendo fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  8. Haig d'aconseguir ruibarbre a Girona...quines ganes de fer-ne un cake d'aquest!!! Petonarros!!!

    ResponElimina
  9. Quin coc més bo!!!!! Està dient- me: "fes-me, fes-me Dolça' heheh
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  10. Doncs una mica de enveja emb el ruibarbre si que em fa i es que encara no l'he tastat, a Badalona ni tan sols l'he vist a les botigues, potser algún dia...
    Un pa dolç que ha de ser molt bo, fa molt bona pinta.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Dolors una nova recepta que m'apunto! Però dos preguntes:
    Que és l'almivar de llet?
    I l'altre, que havia pensat fer amb cireres i pinya i aquesta posarli sucre com al ruibarbre. Que et sembla?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Núria!! Perdona que et contesti tard però just em vas enganxar marxant de vacances i he trigat un parell de dies a tenir el WIFI organizat! :)
      L'almívar de llet és el 'dulce de leche'. També hi ha qui en diu confitura de llet. Saps què vull dir? És molt típic de Sud-Amèrica. Semblant al caramel... Si no en tens o no en trobes o no t'interessa, pots fer-ho amb llet condensada. El pa et quedarà més blanc, amb un gust diferent però també molt bo igual d'esponjós.
      Pel que fa a posar la pinya amb sucre, SÍ si parles de pinya natural :) Si vols fer servir pinya amb almívar, llavors pots estalviar-te les dues cullerades de sucre agafant 1 cullerada del mateix almívar: no més perquè et quedarà massa moll.
      Gràcies reina per la confiança i espero no haver arribat massa tard!! :)
      Petons!!
      P.S- si el fas' envia'm una foto!! ;)

      Elimina

Moltíssimes gràcies per dedicar-me el vostre temps! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...