18 de gener 2016

Crispetes picants amb formatge, farigola i pebre vermell - #20minutsimàgia

Tot just fa una setmana que hem sortit del tot de les festes de Nadal i a Suïssa ja comencen a bombardejar amb els dolços de Carnestoles!!! Ho sento però em sembla que necessito una petita pausa dolça!! Avui posarem una mica de sal al bloc ☺


Ja haureu llegit alguna vegada que, curiosament i malgrat tenir un bloc on predominen les postres i els dolços, quan m'agafa l'atac de menjar "porqueries" busco desesperadament sal. I això em porta a ser una devoradora de patates fregides de bossa!! Però com sempre passa, les patates fregides porten una quantitat de calories que no em puc permetre. I és que sóc incapaç d'obrir-ne una bossa, menjar-ne una mà plena i plegar... no trobeu que les patates xips haurien d'estar a la llista de productes que afavoreixen l'addicció?☺ Així que a casa en comprem poques per mantenir les temptacions a ratlla.  

Per altra part ens agraden molt les crispetes!! 


Porten moltes menys calories i amb pocs grams en tens una bona porció. Ja fa uns quants anys que vaig comprar-me una màquina per fer crispetes a casa de manera natural. La màquina no fa res més que escalfar el blat de moro fins que aquest s'infla i peta. Majoritàriament les mengem així: sense sucres ni sals. A l'Iris la tornen boja! I si venen nens a casa, amb un bol de crispetes t'assegures un silenci sepulcral... fins que s'acaben☺ 


Però hi ha dies especials!! Dies (pocs) on puc disposar del sofà per mi sola! Dies on la casa està tranquila i puc dedicar-me de cor a una altra de les coses que m'agrada: mirar pel·lícules!!!! En aquests dies les crispetes han de tenir sabor a "Festa"☺ I així va sorgir aquesta recepta. I vull aprofitar aquesta falta sobtada de delit ensucrat per compartir-la amb vosaltres. 


Per ser sincera però, he de dir que aquestes crispetes són cada vegada més habitual a casa. Creieu-me si us dic que ja gairebé no enyoro les patates xips. Ara mateix, qualsevol vespre de sofà pot ser "Festa" a casa meva. I són MOLT ràpides de preparar!! Precisament per què les tenim fetes en 20 minuts (fins i tot potser menys) les incloc dins la secció #20minutsimàgia. 






Som-hi:

Ingredients

Per 1 porció generosa
  • 25 grams de blat de moro - Llegiu "Notes"
  • 1/2 cullereta de sal
  • 1 cullereta de pebre vermell picant
  • 2 culleretes de farigola seca
  • 2 cullerades de formatge curat, ratllat  - jo faig servir l'Appenzeller amb 1/4 de matèria grassa.
  • 2 culleretes d'oli d'oliva suau - Llegiu "Notes"


Procediment

  • Feu les crispetes de la manera acostumada.
  • Mentre es fan, barregeu la sal amb el pebre vermell, la farigola i el formatge dins un bol.
  • Afegiu l'oli (si cal) al les crispetes així que han explotat i mentre encara són calentes. Remeneu-les bé amb les mans perquè quedin totes lleugerament untades.
  • Acabeu afegint la barreja d'herbes i formatge a les crispetes i sacsegeu-les bé perquè quedi tot ben repartit.


I ja està!! Polseu  el botó "Play" i a gaudir-les!!!☺ 

P.S1 - Només dir-vos que a vegades les he servit com a entreteniment a trobades d'adults a la feina i com a aperitiu en sopars d'amics i han estat un èxit. i que, lògicament, la barreja d'herbes i les quantitats són tan variables com els gustos de cadascú. També faig, tot i que menys sovint però que potser us poden inspirar:
  1. Crispetes amb curry.
  2. Crispetes amb wasabi en pols.
  3. Crispetes amb romaní i tomàquets secs italians tallats ben petits. En aquest cas no hi poso l'oli perquè els tomàquets ja en porten prou.


NOTES
  1. Les crispetes. Quan parlo de la quantitat de blat de moro és en el cas de fer les crispetes com jo o a la paella. Però la recepta també és vàlida en el cas de fer les típiques crispetes al microones. En aquest cas simplement ignoreu aquesta quantitat i mireu d'ajustar la resta d'ingredients als grams de blat de moro del paquet (fa molts anys que no tinc un d'aquests paquets a les mans però em sembla que contenien uns 50 grams de blat de moro).
  2. l'Oli. L'oli només fa falta si feu crispetes al natural. Les crispetes fetes a la paella o al microones ja acostumen a portar grasses així que pràcticament no necessitareu afegir-hi res més perquè tindran suficient humitat per agafar les herbes. I una darrera cosa sobre l'oli: si teniu un dosificador d'esprai, us serà molt més fàcil engrasar-les. I si no en teniu... quan vaig publicar la Tortada de Banyoles, L'Olga ("La Cuina de l'Olga" ) em va parlar de l'oli desemmotllant. Aquest oli és perfectament comestible i també us pot anar molt bé per engreixar lleugerament les crispetes. 


  

10 comentaris:

  1. Aquesta idea me l'emportooooo! Fa molt poc que he tornat a descobrir les crispetes... Més que res per la nena perque preparar-les sempre és un espectacle però com tu dius fan "festa" i són més lleugeres que moltes altres coses. Però sempre les faig normals i amb una mica de pebre. Ara aniré cap a recetes més sofisticades!
    Petons
    Palmira
    PD: Una persona que també necessita pausa de dolç però que fa anys amb una de les seves millors amigues aquesta setmana...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Palmira! Jo en menjo moltes més a l'hivern que a l'estiu. Suposo que és perquè a l'hivern estem més a dins, de seguida es fa fosc i ve de gust estirar-se al sofà sota la manta. I quan les comparteixo amb l'Iris, faig la mateixa recepta però faig servir pebre vermell dolç 😉
      Molts petons reina!

      Elimina
    2. I PER MOLTS ANYS!!! :) Que abans t'he contestat desde la feina i m'ha passat per alt. Que ho gaudeixis guapa! I la sal deixa-la per la setmana vinent ;)

      Elimina
  2. Hola Dolors. Antes de nada y aunque sea con retraso, ya sabes eso de que más vale tarde que nunca jj, te deseo tengas un muy feliz 2016.
    Aunque las palomitas nos gustan mucho solo las he hecho en una ocasión aunque de una forma totalmente distinta a la tuya. ni que decir tiene que cayeron en muy poco tiempo y es que hacía mucho que no las comíamos jj.
    Estas que has hecho tienen un aspecto estupendo y con esos aditamentos que le has puesto estarán como para no dejar ni una.
    Un abrazo

    ResponElimina
  3. Muy buena idea hacerlas de esta manera y desde luego mas sanas que las patatas.
    peto

    ResponElimina
  4. Una variant boníssima, per variar! M'apunto al pla de crispetes i pelis!
    Marta

    ResponElimina
  5. ¡¡Hola Dolors!! Después de navidad también he quedado un poco saturada de azúcar, y mi blog, al igual que el tuyo, es más de dulce que de salado, pero hay que desintoxicarse un poco de los excesos navideños. Pero bueno, no se tú, pero a mi ya se me ha pasado, ja, ja, y ya voy a empezar a atacar al dulce.
    Yo soy una gran fan de las palomitas, ya sea en su versión dulce o salada, y mi padre aún las hace sartén en mano a la antigua usanza, y le salen riquísimas. Me ha encantado tu receta, y las posibilidades que nos das para distintas versiones. ¡¡Queda todo bien anotado!! Besitos.

    ResponElimina
  6. Jo no sóc molt de xips...però quan començo amb les crispetes no puc parar...I així, condimentades, serien un vici...!!! Petonarros!

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...